Papou, στο θεμα της Παρνηθας, κατηγορησες 1000000 πολιτες της Αθηνας πως αφησαν το δασος τους να καει.
Τωρα κατηγορεις και τους οικολογικα ευαισθητοποιημενους πολιτες, για την ελλειψη συνεισφορας τους στο εργο της κατασβεσης.
1)Το θέμα αυτό με την κατηγόρια μου προς τους Αθηναίους κοντεύει να γίνει σίριαλ! Κοντεύει να ξεπεράσει και την επαναληψιμότητα της Λάμψης του Φώσκολου.
Για να μην αφήσω κενά - μια παρέα είμαστε - ας παραθέσω ακριβώς τα λόγια μου. Διότι ο
freemind, ακολουθώντας την τακτική των ΜΜΕ, κατακρίνει χωρίς να παραθέτει στοιχεία.

...... για να δουμε τις ελαχιστες ζημιες που προκληθηκαν. Οι εφημεριδες αναφερουν 9.000 στρεμματα. Μπα? Ολοκληρη η μια πλευρα της Παρνηθας ειναι 9.000 στρεμματα? χωρις να μπορω να διασταυρωσω τα στοιχεια, ηδη η βικιπαιδεια δινει τα 180τ.χλμ απο συνολο 300τ.χλμ δασους της παρνηθας ΚΑΜΜΕΝΑ.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1
Δεν αισθάνεστε λίγο γελίοι? 5.000.000 άνθρωποι και να μην μπορείτε να προστατέψετε 9.000 στρέματα? Πάντως μην πτοείστε. Υπάρχουν ακόμα πανέμορφα δάση στην Αττική, στο χέρι σας είναι να τα διασώσετε.
Αν υπήρχε κατηγορία σ' αυτήν την ερώτηση ήταν εναντίον των ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν σαν καμένα 9.000 στρέματα ενώ στην πραγματικότητα ήταν 260.000.
Γιατί?
2) Δεν κατηγόρησα καθόλου τους οικολόγους. Είπα απλώς:
Στενοχωρήθηκα μόνο που δεν είδα κάποιους συνηδειτοποιημένους οικολόγους των διαδηλώσεων. Αλλά αυτοί βέβαια περίμεναν να καεί όλος ο Υμμητός ώστε αργότερα να μπορέσουν να "συνεισφέρουν" μέσω μιας πορείας στο Σύνταγμα για την αναδάσωσή του!
Ευχαριστώ, παρόλα αυτά, τον
freemind για την τιμή που μου κάνει. Διότι:
α) Παραδέχεται ότι η δική μου στενοχώρια και λύπη, τα υποκειμενικά μου συναισθήματα δηλ., αφορούν αντικειμενικές αλήθειες. Πράγμα που οπωσδήποτε με γεμίζει με υπερηφάνεια.
β) Αποδεικνύει την αξία του διαλόγου. Διότι πείσαμε έναν εντελώς αρνητικό άνθρωπο για την αξία των διαδηλώσεων αλλά και για το δικαίωμα του πολίτη να αμφισβητεί νόμους του κράτους!
3) Η τακτική των ΜΜΕ συνεχίζεται:
Ενδεικτικα αναφερω πως χτες, ο υπευθυνος των Δασοπυροσβεστων μιλωντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ζητησε απο τους πολιτες που πανε να συνεισφερουν στην κατασβεση, να μην το κανουν γιατι θα εμποδισουν το εργο της πυροσβεστικης, αφου θα πρεπει να προσεχει εκτος απο τη φωτια και τους μη εκπαιδευμενους ανθρωπους που θα ειναι διασπαρτοι σε ολο το μηκος της φωτιας
Η παραπληροφόρηση σ' όλο της το μεγαλείο! Δεν θα είχα γνώμη γιαυτό το θέμα,
αν δεν ήμουν μπροστά στην συνέντευξη που έδωσε ο συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά την κατάσβεση, και δεν άκουγα με τα ίδια μου τ' αυτιά τον άνθρωπο
να επαινεί και να ευχαριστεί τους εθελοντές για την βοήθεια τους!Όσο για τους μη εκπαιδευμένους πολίτες στην κατάσβεση? Ένα έχω να πω: Έχουμε εκπαιδευτεί στον στρατό φίλτατε
freemind. Όσοι από εμάς ήμασταν σε μάχιμες μονάδες, έχουμε πάρει μέρος σε τουλάχιστον 4 κατασβέσεις ο καθένας! Όποιος έχει παρευρεθεί έστω και σε μια κατάσβεση σε δάσος με κωνοφόρα γνωρίζει την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει ένας άνθρωπος που απλώς ασχολείται με τον έλεγχο της φωτιάς που προκαλείται από τα κουκουνάρια που πέφτουν μακριά από το μέτωπο!
Αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.
Φανταστείτε δηλ.: Όταν είμαστε φαντάροι είμαστε εκπαιδευμένοι δασοπυροσβέστες, ενώ όταν γινόμαστε πολίτες τα ξεχνάμε όλα και γινόμαστε ανεκπαίδευτοι.

Επειδη κατηγορεις πολυ ευκολα, αλλα ξεχνας να ζητησεις συγνωμη, σου θυμιζω πως ηδη εχεις στο λογαριασμο σου μια συγνωμη για αυτα που κατηγορησες τους Αθηναιους για τη φωτια της Παρνηθας. Τωρα μπορεις να τις κανεις 2..
Σε λίγο θα μου ζητήσεις να ζητήσω συγγνώμη επειδή αναπνέω και επειδή μπορώ και σκέφτομαι!