Αποστολέας Θέμα: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...  (Αναγνώστηκε 144593 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...
« Απάντηση #475 στις: 29/08/07, 19:30 »

Τι στο καλό θα γίνει στη Πελοπόννησο με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου;!;! Και πόσο χρόνο έχουμε να αποφύγουμε κατολισθήσεις και πλημμύρες...; Σίγουρα όχι όσο είχαμε για την Πάρνηθα...

Εύχομαι να κρατήσουμε ζωντανές στη μνήμη μας αυτές τις τραγικές εικόνες της καταστροφής για να μας καθιστούν κάθε φορά λιγάκι πιο ευσυνείδητους και πιο δραστήριους.

1) Σύμφωνα με διάφορες προβλέψεις, όχι πλήρως τεκμηριωμένες, δεν προβλέπονται βροχές για την Πελλοπόνησο μέχρι τα μέσα του χειμώνα. Μακάρι να πέσουν έξω κι ας γίνουν και πλημμύρες.

Όδευε ήδη προς ερημοποίηση, έφαγε και μια κλωτσιά να πάει πιο γρήγορα.

2) Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να θυμόμαστε, εφόσον συνεχίζεται η ανομβρία και υπό την δεδομένη κατάσταση που υφίσταται θα δούμε κι άλλες.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα λοιπόν.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος pityian

• Θαμώνας
  • Έλα στο ονειρό μου...
    • Προφίλ
    • Ναυτικός Όμιλος Σύρου
« Απάντηση #476 στις: 29/08/07, 20:16 »
   Από την αρχή του καλοκαιριού δεν πηγαίναμε καλά και τελικά καταλήξαμε στο θλιβερό αποτέλεσμα των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών - EFFIS) αυτό το καλοκαίρι κάηκε το 12% των ελληνικών δασών http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=28498632.
   Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψω τα πέρι οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, με την ένοια ότι σε ορισμένους τομείς έχουμε κράτος σοβαρό που προστατεύει τους πολίτες του όμως στην παρούσα φάση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Δυστυχώς, από ότι φάνηκε επικράτησε ένα μπάχαλο, όπου η πυροσβέστες πήγαιναν να σβήσουν τη φωτιά με τρύπιες μάνικες, τα αεροπλάνα πετούσαν όπου ήταν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστικού της πυροσβεστικής. Και στο κάτω κάτω της γραφής να πω ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο πλήθος και στο μέγεθος των πυρκαγιών. Δεν κατάφερε όμως να ανταποκριθεί ούτε σε επιμέρους στόχους που τέθηκαν κάτα τη διάρκεια της φωτιάς: δεν μπόρεσε ούτε τις ζωές των πολιτών να διαφυλάξει, ούτε την ιστορία μας (μα καλά δεν μπορώ να καταλάβω, περιμέναν τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία και τελικά την έσβησαν όταν μπήκε στο περίβολλο).
   Νομίζω ότι όλοι μας αυτές τις μέρες περάσαμε από φάσεις θυμού, οργής, αναζήτησης μιας εξήγησης για το πως έγινε όλη αυτή η συμφορά και ποιος τελικά φταίει. Αν μη τι άλλο όλη αυτή η ιστορία αφού κατέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι του φυσικού πλούτου της χώρας, θα πρέπει να μας κάνει όλους ποιο σκεπτικούς όσον αφορά το μέγεθος της ευθύνης που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από εμάς και την σχέση μας με το περιβάλλον.
Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο γύρω του
Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον ευατό του
Για τούτο, κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο
George Bernard Shaw

Αποσυνδεδεμένος holliday

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Have heart my dearWe're bound to be afraid
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: 29/08/07, 20:50 »
και ολη αυτη η απελπισια των ανθρωπων που βλέπουν να καιγεται το βιος τους τι αλλο παρα στην παραφροσυνη θα τους οδηγησει?

ακουγα σε καποιες ειδησεις το απογευμα οτι κατοικοι επιτεθηκαν σε πυροσβεστες οταν αυτοι υποχωρησαν για να μη καουν απ τη φωτια!!!
τους εσπρωξαν μεσα σ αυτη για να την σβησουν.

και μεσα σ ολα αυτα οι φταιχτες δεχονται επιθεση απο εξωγηινους και τρομοκρατες.
και οι ιδιοι χαριζουν δαση σε κολλητους ή σε οποιους πληρωνουν καλυτερα. κι εμεις απλα... ψηφιζουμε κλεινοντας τα ματια.

δε ξερω τι να πω.
νομιζω οτι χανεται η λογικη, και φοβαμαι οτι θα πω πραγματα για τα οποια θα μετανιωσω.
θα θελα να μπορουσα να κανω κατι, κατι ουσιωδες.

greg+9 να δωσεις συγχαρητηρια στους συναδελφους σου και τις καλυτερες ευχες μου σ αυτον τον αγωνα
(φτωχα λογια, αλλα ειναι αδυνατον να εκφρασω αυτο που νιωθω γι αυτους τους αγωνιστες)
Μια πεταλούδα στην γωνιά χαμογελάει, Κερνάει τσιγάρο μα πουλάει την φωτιά
ο αστυφυλακας ταυτοτητα ζητάει μα εγω την ψαχνω απ τα 19"

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: 29/08/07, 21:24 »
Και η δημοσιογραφική αλητεία που έχει την τάση να διαστρεβλώνει τα πράγματα για την εξυπηρέτηση των εκάστοτε συμφερόντων, καλά κρατάει:

Πρώτο Παράδειγμα

Δεύτερο Παράδειγμα:

Το απόλυτο εξώφυλλο...

...που αποτελεί προϊόν μοντάζ...  8)

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: 29/08/07, 21:32 »
Eιλiκρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση σημασια...(στο βαθμο να σχολιαζουν "Βρομεροί Πασοκοδημοσιογράφοι, φασίστες, Γκεμπελιστές!")
ΝΑΙ σιγουρα τα ΜΜΕ δραματοποιουν παντα το εκαστοτε "εξωφυλλο" αλλα οι 64 νεκροι,τα καμμενα δαση,τα κατεστραμμενα χωρια,οι αστεγοι ανθρωποι δεν ειναι προιον photoshop...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/08/07, 21:43 από blackie »

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: 29/08/07, 21:44 »
Επειδή ακριβώς η καταστροφή είναι ούτως ή άλλως τόσο δραματική που δε χρειάζεται προφανώς να αλλοιώνεται ούτε στο παραμικρό η πραγματικότητα για να περάσουμε το μήνυμα. Ως αναγνώστη με ενδιαφέρει να έχω αντικειμενική θέαση της υφιστάμενης κατάστασης κι όχι να απολαμβάνω τα τρομολάγνα πρωτοσέλιδα και τις διαστρεβλωμένες φωτογραφίες. Αυτή είναι η δημοσιογραφία που επιζητούμε;

Μη φτάσουμε και στο σημείο να διαπιστώνουμε την απάτη και την υπερβολή και να λέμε "δεν τρέχει και τίποτα", μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πράγματι και πιο σημαντικά ή επείγοντα θέματα. Οφείλουμε να κράζουμε το ψέμα και τη συνειδητή παραποίηση όπου κι αν το συναντάμε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: 29/08/07, 22:06 »
Επειδή ακριβώς η καταστροφή είναι ούτως ή άλλως τόσο δραματική που δε χρειάζεται προφανώς να αλλοιώνεται ούτε στο παραμικρό η πραγματικότητα για να περάσουμε το μήνυμα. Ως αναγνώστη με ενδιαφέρει να έχω αντικειμενική θέαση της υφιστάμενης κατάστασης κι όχι να απολαμβάνω τα τρομολάγνα πρωτοσέλιδα και τις διαστρεβλωμένες φωτογραφίες. Αυτή είναι η δημοσιογραφία που επιζητούμε;

Μη φτάσουμε και στο σημείο να διαπιστώνουμε την απάτη και την υπερβολή και να λέμε "δεν τρέχει και τίποτα", μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πράγματι και πιο σημαντικά ή επείγοντα θέματα. Οφείλουμε να κράζουμε το ψέμα και τη συνειδητή παραποίηση όπου κι αν το συναντάμε.

+100000000000
Όχι επιτέλους, δεν είναι αυτή η δημοσιογραφία που επιζητούμε! Πέρα από κόμματα και προσωπικές ιδεολογίες, πρέπει να μαθαίνουμε την αντικειμενική αλήθεια και όχι απλά την είδηση....Είναι δικαίωμα μας να το απαιτούμε αυτό....Αυτές οι φυλλαδες ,για να πουλήσουν τα φύλλα τους, δεν αισύνονται να παίζουν με το ανθρώπινο δράμα και να τραγικοποιούν ακόμα περισσότερο τα είδη τραγικά πράγματα στον βωμό της αισχροκέρδιας...
 Θα συμφωνήσω με το μότο του βίντεο...''Μην διαβάζεις απλά, Σκέψου...!''

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: 29/08/07, 22:14 »
Eγώ λέω να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.....
Σαφώς και ζούμε μια τραγωδία τις συνέπειες της οποίας θα νιώσουμε γερά στο πετσί μας όλοι όσο περνά ο καιρός.
Όμως μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες όλες αυτές τις μέρες...

Αν είχα ένα σπίτι στην επαρχία, σε μέρος όπως αυτά περιτριγυρισμένο από δάση,σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ξέρω πως καίγεται κάθε καλοκαίρι δε θα μουν η πρώτη ενδιαφερόμενη για αντιπυρικές ζώνες και γενικώς τέτοια μέτρα?
Ξέρω πως δε ζω στο πιο οργανωμένο κράτος -το αντίθετο θα λεγα- επομένως μήπως πρώτα απ όλους θα πρεπε να ναι δικό μου μέλημα να πιέσω για αντιπυρικά μέτρα?Γιατί αν και γι αυτά είναι ας πούμε μετά το κράτος υπεύθυνη η τοπική αρχή όταν μιλάμε για επαρχεία τοπικός άρχοντας δεν είναι ένας αρειανός αλλά ένας του χωριού.
Πέρα από αυτο....ξεκινούν οι φωτιές και βλέποντας το διπλανό χωριό τι κάνω?Παρακαλάω και προσεύχομαι σε όποιο θεό πιστεύω απλά να φυσήξει ανάποδα για να μην καώ και γω?
Γιατί δλδ όσο καιγόντουσαν τα διπλανά χωριά να μην τρέξω εγώ το χωριό η τοπική αρχή που εγώ θα πιέσω να κόψουμε δέντρα για να κάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή μια αντιπυρική ζώνη?

Γιατί τόσες μέρες η πρώτη φορά που άκουσα κατοίκους να το κάνουν βλέποντας τη φωτιά να ναι στο διπλανό χωριό ήταν σήμερα?Μετά από μια βδομάδα δλδ.....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: 29/08/07, 22:24 »
Ξέρω πως δε ζω στο πιο οργανωμένο κράτος -το αντίθετο θα λεγα- επομένως μήπως πρώτα απ όλους θα πρεπε να ναι δικό μου μέλημα να πιέσω για αντιπυρικά μέτρα?

Αφου το ξερεις ρε Ιωαννα,ο Ελληναρας πιστευει οτι ειναι ατρωτος...Ποτε δεν προκειται να του συμβει τιποτα κακο...Παντα ολα συμβαινουν στους αλλους...και οχι μονο στο θεμα των πυρκαγιων...

Επισης,για να γινουν αντι-πυρικες ζωνες (ακομα και)στο ποδι χρειαζεται οργανωση και συντονισμος...(μπουλντοζες,εργατες,πυροσβεστικη)δεν εχω δει τιποτα απ'αυτα τις τελευταιες μερες...

Μαθαμε βλεπεις με το σκληρο τροπο...

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: 29/08/07, 22:48 »
Συμφωνώ ότι δε σηκώνεσαι ένα πρωί και λες τι να κάνω ας κάνω μια αντιπυρική ζώνη....σ ένα χωριό του οποίου το όνομα δε διαφεύγει πως βρήκαν ξαφνικά χτες μπουλντόζα και σήκωναν χώμα για να κάνουν αντιπυρική ζώνη όταν είδαν πως η φωτιά πλησίαζε?
Αν θέλουμε όλα γίνονται αλλά είπαμε....προτιμούμε να προσευχόμαστε να φυσήξει ανάποδα να καούν οι άλλοι και όχι εμείς...
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: 29/08/07, 23:46 »
Σήμερα μπόρεσα έστω και λίγο να καταλάβω πως περίπου ένιωσαν και νιώθουν ακόμα αυτοί οι άνθρωποι, μιας και ξέσπασ φωτιά πολύ κοντά στο σπίτι μου, στο βουνό που είναι στα 700 μέτρα. Άλλο να το σκέφτεσαι, άλλο να το βλέπεις και άλλο να είσαι μπροστά και να φυσάει προς το σπίτι σου!!! Άλλο τα λόγια, άλλο η πράξη!!!

Αν είχα ένα σπίτι στην επαρχία, σε μέρος όπως αυτά περιτριγυρισμένο από δάση,σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ξέρω πως καίγεται κάθε καλοκαίρι δε θα μουν η πρώτη ενδιαφερόμενη για αντιπυρικές ζώνες και γενικώς τέτοια μέτρα?

Προφανώς θα ήσουν η πρώτη ενδιαφερόμενη.
Κι εμείς είχαμε ενδιαφερθεί καιρό τώρα και μας διαβεβαίωσαν πως υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Και τις είδαμε κι όλας. Από κει και πέρα Ιωάννα, δεν είμαστε ειδικοί για να εκτιμήσουμε εκ των πρωτέρων την αποτελεσματικότητα.

Γιατί αν και γι αυτά είναι ας πούμε μετά το κράτος υπεύθυνη η τοπική αρχή όταν μιλάμε για επαρχεία τοπικός άρχοντας δεν είναι ένας αρειανός αλλά ένας του χωριού.

Δεν υπάρχει τοπικός άρχοντας στα χωριά...αρκετά χρόνια τώρα. Ο άρχοντας πλέον έχει να κάνει με μεγαλύτερη περιοχή και με αρκετά χωριά.

Πέρα από αυτο....ξεκινούν οι φωτιές και βλέποντας το διπλανό χωριό τι κάνω?Παρακαλάω και προσεύχομαι σε όποιο θεό πιστεύω απλά να φυσήξει ανάποδα για να μην καώ και γω?

Χα...ασε! Να μη σου τύχει καλύτερα γιατί δεν θα πιστεύεις ούτε κι εσύ η ίδια τι θα προσευχεσαι  ::)

Γιατί δλδ όσο καιγόντουσαν τα διπλανά χωριά να μην τρέξω εγώ το χωριό η τοπική αρχή που εγώ θα πιέσω να κόψουμε δέντρα για να κάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή μια αντιπυρική ζώνη?

Γιατί τόσες μέρες η πρώτη φορά που άκουσα κατοίκους να το κάνουν βλέποντας τη φωτιά να ναι στο διπλανό χωριό ήταν σήμερα?Μετά από μια βδομάδα δλδ.....

Γιατί πολύ απλά εσύ κι εγώ και ο καθένας, δεν βλέπουμε ούτε το ένα δέκατο των όσων γίνονται...είναι πολύ απλό.
Ξέρει κανείς πχ, πόσα τρακτέρ και μηχανήματα πήγαιναν συνεχώς να κόψουν δέντρα και να ρίξουν χώμα να περιρίσουν τις φλόγες στο Χορτοκόπι Ελευθερούπολης? Ξέρει κανείς πόσος κόσμος έτρεξε στο βουνό με νερά και κλαδιά ?
Και μιλάω και για ανθρώπους από διπλανά χωρια. Δεν ξέρει κανείς! Μόνο εμείς!!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: 30/08/07, 11:27 »
Ρε συ Ιωαννα πολυ ευκολα τα βλεπεις τα πραγματα :-\..Οταν θα βλεπεις τη φωτια να ζωνει το σπιτι σου θα εχεις την ψυχραιμια να πιεσεις για αντιπυρικες ζωνες?Τη στιγμη που ολοι θα πολεμανε να σωσουν οτι μπορουν?Ετσι θα προκληθει μεγαλυτερο μπαχαλο.

Και κατι για τις αντιπυρικες.Επειδη εχω σπιτι σε χωριο και ξερω.Δεν μπρπρουν να δημιουργηθουν παντου.Ας πουμε το χωριο μου ειναι μεσα σε δασος αλλα δασος με καστανιες και καρυδιες που στην ουσια ανηκουν σε κτηματα(εγκετελειμενα τις περισσοτερες φορες) ε εκει δεν μπορουν να γινουν αντιπυρικες ζωνες(λογω των ιδιοκτησιων) αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο αφου το δασος ειναι πολυ πυκνο.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Αυτός πρέπει να είναι ο τίτλος

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #488 στις: 30/08/07, 14:10 »
Και κατι για τις αντιπυρικες.Επειδη εχω σπιτι σε χωριο και ξερω.Δεν μπρπρουν να δημιουργηθουν παντου.Ας πουμε το χωριο μου ειναι μεσα σε δασος αλλα δασος με καστανιες και καρυδιες που στην ουσια ανηκουν σε κτηματα(εγκετελειμενα τις περισσοτερες φορες) ε εκει δεν μπορουν να γινουν αντιπυρικες ζωνες(λογω των ιδιοκτησιων) αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο αφου το δασος ειναι πολυ πυκνο.

Το δάσος ανήκει στο κράτος (βασικά, στα φυτά και στα ζώα, αλλά τεσπα). Μήπως εννοείς "καλλιεργήσιμες εκτάσεις";

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: 30/08/07, 14:18 »
Καλλιεργησιμες εκτασεις αλλα σε μορη δασους  αφου εκει μεσα υπαρχουν καρυδιες και καστανιες.Πως να το πω.//Περιβολια.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Raz

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I dont give a fuck if you hate me
    • Προφίλ
« Απάντηση #490 στις: 30/08/07, 14:30 »
Photoshopιές πάντως το Έθνος ε?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: 30/08/07, 15:46 »

1) Οι τοπικές και οι κεντρικές αρχές είναι υπόλογες για τις αντιπυρικές ζώνες που δεν διανοίχθηκαν στην φάση ηρεμίας. Τόσους μήνες δηλ πριν, που όλοι αυτοί που είχαν ενδιαφέρον για το θέμα φωνάζαν και προειδοποιούσανε. Όχι κατά τη διάρκεια της πυρκαϊας και πάνω στον πανικό.

Εξάλλου αν έχεις βρεθεί ποτέ σε πυρκαϊα υπό ανέμων 10 και 12 μποφώρ, ανεμοστρόβιλους και καπνιά, καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις χρόνο για να φύγεις όχι για να κάνεις αντιπυρικές ζώνες.

Όσοι τα κατάφεραν είχαν προνοήσει, είχαν οργανωμένο σχέδιο επί χάρτου,  με επεξεργασία σεναρίων και σχέδια αντιμετώπισης, μέτρα πρόληψης, δεν περίμεναν να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ!

2) Για να ακούσεις κάτι, οτιδήποτε, πρέπει να είσαι κοντά και να συμμετέχεις.

Ο Κιράτζο έχει εν μέρει δίκιο. Υπάρχουν πολλά ιδωτικά δάση. Την περιφρούρηση και την πρόληψη όμως στα ιδιωτικά δάση είναι υποχρεωμένος να την κάνει ο ιδιοκτήτης. Αν δεν πάρει μέτρα προβλέπονται ποινές.
Όπως ακριβώς γίνεται με τα μέτρα πυρασφάλειας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Βέβαια οι ποινές καλό είναι να ισχύουν προληπτικά. Γι αυτό υπάρχουν άλλωστε, για να αποφευχθεί το κακό, και όχι για τιμωρία. Ποιός όμως έλεγξε ποτέ ιδιωτικά δάση? Ποιός έλεγξε ποτέ αυλές και χτήματα? Ποιός έλεγξε Δημόσιες δασικές εκτάσεις? Ποιος έλεγξε το που πηγαίναν τα κονδύλια που δίνονταν στους Δήμους για την πυρασφάλεια? Στις αγροτικές περιοχές τέτοιος έλεγχος έχει να γίνει από την εποχή της δικτατορίας και λυπάμαι ειλικρινά που το λέω!

Η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται χρόνια στην Ελλάδα. Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Είναι να βαριέσαι πια.

Μια παράθεση από το τι συζητιώταν στην Βουλή για την πυρκαϊα στον Πάρνωνα το 2000 θα σας πείσει. Σαν να βλέπεις τα σημερινά γεγονότα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αν δεν μάθουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας θα συνεχίζει να επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαφανιστούμε.

http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=Es010129.txt
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: 30/08/07, 18:01 »
Τα μέτωπα στην Ελλάδα έχουν εμφανώς περιοριστεί αλλά κοιτάχτε τι γίνεται στην γειτονική Αλβανία η οποία καίγεται ασταμάτητα από τις 21/8.

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?Europe_3_03/2007242/Europe_3_03.2007242.terra.1km.jpg

Πρέπει να είμαστε, μάλλον, στην ίδια θέση όσον αφορά το επίπεδο πρόληψης και καταστολής.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: 30/08/07, 18:14 »
Την Αλβανία μην την κλέτε! Εκεί βάσουν μόνοι τους φωτιές για να απαλλαγούν από τα ξερά χόρτα στους αγρούς. Ξέρετε πόσες φορές έχει φτάσει η φωτιά στα ακρητικά χωριά εκεί πάνω και οι μόνες πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι ελληνικές;
Recordings!! Make your demo..

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: 30/08/07, 18:24 »
Προφητης ειμαι και μαλλον κακων γεγνοτων :-\..Η φωτια στον Παρνωνα συνεχιζεται(εν τω μεταξυ μολις το πρωι ακουσα οτι εχει σβησει απο την Κυριακη το βραδυ και οι γαλλικες δυναμεις που ειναι εκει τρωνε στις ταβερνες :-\)  ειναι πολυ επικινδυνη και  απειλει το χωριο Τζιτζινα ενω εχει κατακαψει ολη την περιοχη απο το Γερακι..Η πλακα ειναι που μολις τωρα τα ΜΜΕ θυμηθηκαν την περιοχη..Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι περιοχη καιγεται αυτην την στιγμη :-\

Και απο την αλλη ακουω εχουν ολοκληρωθει η ερευνες για τις ζημιες σε Αρκαδια Λακωνια και Ηλεια >:( >:(
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: 30/08/07, 18:53 »
Προφητης ειμαι και μαλλον κακων γεγνοτων :-\..Η φωτια στον Παρνωνα συνεχιζεται(εν τω μεταξυ μολις το πρωι ακουσα οτι εχει σβησει απο την Κυριακη το βραδυ και οι γαλλικες δυναμεις που ειναι εκει τρωνε στις ταβερνες :-\)  ειναι πολυ επικινδυνη και  απειλει το χωριο Τζιτζινα ενω εχει κατακαψει ολη την περιοχη απο το Γερακι..Η πλακα ειναι που μολις τωρα τα ΜΜΕ θυμηθηκαν την περιοχη..Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι περιοχη καιγεται αυτην την στιγμη :-\

Και απο την αλλη ακουω εχουν ολοκληρωθει η ερευνες για τις ζημιες σε Αρκαδια Λακωνια και Ηλεια >:( >:(
Αστα να πάνε Κιράτζο. Από τη Παρασκεύη κι ακόμα καίγεται η Πελοπόννησος...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: 30/08/07, 19:01 »
Oφείλεται σε συνεχείς αναζοπυρώσεις.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι μια υπεραιωνόβια ελιά, ας πούμε, με διάμετρο κορμού 1,5 μέτρο θα σβήσει μέσα σε δυό τρεις μέρες. Θα σιγοκαίει πιθανώς για εβδομάδες και ένα μικρ'ό αεράκι την φουντώνει. Εν τω μεταξύ κάθε τέτοια εστία πυρός για να απενεργοποιηθεί πλήρως απαιτεί περί το 1 κυβικό νερό, το οποίο είναι δυσεύρετο σ' εκείνες τις περιοχές ιδίως σε εποχές με τέτοια ξηρασία.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #497 στις: 30/08/07, 19:04 »
Oφείλεται σε συνεχείς αναζοπυρώσεις.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι μια υπεραιωνόβια ελιά, ας πούμε, με διάμετρο κορμού 1,5 μέτρο θα σβήσει μέσα σε δυό τρεις μέρες. Θα σιγοκαίει πιθανώς για εβδομάδες και ένα μικρ'ό αεράκι την φουντώνει. Εν τω μεταξύ κάθε τέτοια εστία πυρός για να απενεργοποιηθεί πλήρως απαιτεί περί το 1 κυβικό νερό, το οποίο είναι δυσεύρετο σ' εκείνες τις περιοχές ιδίως σε εποχές με τέτοια ξηρασία.
Από αναζωπύρωση μπορεί να προέλθει μέτωπο 12 χιλιομέτρων?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #498 στις: 30/08/07, 19:09 »
Και 40!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #499 στις: 30/08/07, 19:14 »
Πάντως οι αέρηδες είχαν πέσει...
Όπως είπε στο Άλτερ ο Βαρεμένος, υπήξε κακή εκτίμηση της πυροσβεστικής, στο θέμα των αναζωπυρώσεων. Στο μέτωπο της Αρκαδίας και σε αυτό των Στύρων Ευβοίας.
edit Επίσης όπως άκουσα στη tv, ήθελαν εθελοντές και πυροσβέστες, όταν είχε κωπάσει η πυρκαγιά στην Αρκαδία, να είχαν μεταβεί στο μέτωπο, για να σβήσουν τις μικροεστίες, και δεν τους άφησαν επειδή φοβόντουσαν μην κυκλωθούν από την πυρκαγιά.
« Τελευταία τροποποίηση: 30/08/07, 19:39 από Vampovarotor »