Παιδιά δεν νομίζω ότι το σημερινό μπουγιουρντί με τις φωτιές είχε σαν στόχο την οικοπεδοποίηση. Είναι φως φανάρι ότι ό,τι έγινε, έγινε πολύ καλά οργανωμένα. Ο καιρός, η εποχή, ο τρόπος εκδήλωσης των πυρκαγιών, ο χρόνος που εκδηλώνονταν. Η μία μετά την άλλη. Καθαρά προγραμματισμένα. Από τις 200 φωτιές που άναψαν σήμερα πόσες να ήταν από λάθος ή επειδή κάποιος ήθελε να βρει οικόπεδο ή βοσκοτόπι; 10; 20; 40; Το πολύ. Εδώ μιλάμε μέσα σε ένα απόγευμα κάηκε η μισή χώρα. Κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκα και στους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν. Και πραγματικά προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία για αυτόν τον τόσο καλά στημένο και οργανωμένο εμπρησμό αλλά όση φαντασία και να διαθέσω αδυνατώ. Εδώ τους παίρνανε τηλέφωνο και τους λέγανε για εστίες πυρκαγιών που δεν υπήρχαν. Μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό. Βλέποντας τηλεόραση, ειλικρινά εξοργίζομαι και ντρέπομαι που μια χούφτα άρρωστοι, φερνουν μια χώρα σε σημείο να κυρήξει ενθικό πένθος. Και δεν είναι ότι κάνεις κάτι λάθος και φτάνεις σε αυτό το σημείο, είναι πως ό,τι και να κάνεις όταν έχεις δεκάδες μέτωπα από την Ξάνθη μέχρι και το λεκανοπέδιο της Αττικής, ό,τι και να κάνεις είναι λίγο.
50 νεκροί σε πυρκαγιές δασών είναι ένα νούμερο που δεν νομίζω να έχουμε ξανασυναντήσει. Και μακάρι, να σταματήσει εκεί το νούμερο αν και πολύ φοβάμαι ότι μόλις έγινα φαντασιόπληκτος, ουτοπικός ή βλάκας. Επειδή τα πράγματα πραγματικά είναι πολύ άσχημα κάντε καμιά προσευχή μπας και σωθούμε.. Να πιάσει, Θεέ μου, μια βροχή, μια καταιγίδα........ Και τι στον κόσμο....