Η Ελλάδα είναι χώρα με μουσική παιδεία και μεγάλο ποσοστό νεολαίας που ασχολείται με την μουσική??!?! Για ποια Ελλάδα μιλάμε? Σόρρυ αλλά αν μιλάμε για την γνωστή (αυτή βρε, που κέρδισε την προηγούμενη Eurovision) θα διαφωνήσουμε.
Μουσική παιδεία δεν έχει η χώρα, αν υποθέσουμε ότι είχε κάποτε τα λαϊκά, ίσως, αλλά και αυτά έχουν εκλείψει. Ούτε λαϊκά της προκοπής δεν βγαίνουν καν, πόσο μάλιστα να ανθίσει κάποιο διαφορετικό μουσικό είδος.
Το ότι το 60% της Ελληνικής νεολαίας έχει πάρει μια κιθάρα και γρατζουνάει 4 ακόρντα δεν μου λέει κάτι, είναι σαν να λέμε ότι όλοι έχουμε κλοτσήσει και μια μπάλα. Τι πάει να πει? Ότι θα γίνουμε ποδοσφαιριστές??? (πλάκα πλάκα δεν ξέρω τι έχουμε χειρότερο σαν χώρα, το ποδόσφαιρο ή την μουσική?)
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (που ξέρω ότι θα υπάρξουν) δεν λέω ότι δεν έχουμε καλούς μουσικούς, δεν έχουμε μουσική σκηνή. Ακόμα και το underground κοντεύει να εκλείψει!!!! Σε λίγο θα είμαστε όλοι με ένα Cubase, ένα Midi κλαβιέ και θα νομίζουμε ότι δημιουργούμε τα αδημιούργητα!!!
Αίσχος! Σόρρυ αν ξέφυγα από το κυρίως θέμα....