παιδιά έχω δύο gibson les paul, μία studio και μία custom. έχω και μία lite ash tele. και μία στάνταρ alder tele. και μία tele thinline reissue '72 mexico. δεν μπορείς να απορρίψεις τη gibson επειδή το bon studio τσιμπάει λίγο τις τιμές. κι όσοι λένε για thoman να μπαίνουν ολλανδία που έχει 19% φπα όπως εμείς και όχι σε χώρες που έχουν φπα 6% ή 12%.
δεν πληρώνεις μόνο το όνομα σε μία gibson. πληρώνεις την τεχνογνωσία μιας εταιρείας που υπάρχει πάνω από έναν αιώνα. πληρώνεις το χαρακτήρα, κάτι που δεν έχει καμία από τις αντιγραφές που κυκλοφόρησαν, όσο καλοφτιαγμένες και να ήταν. ξενερώνουμε με τις φτηνές gibson αλλά γκρινιάζουμε που οι άλλες είναι ακριβές! μια χαρά καλοφτιαγμένες είναι για τα λεφτά τους, τώρα αν θες ΑΑΑ maple καπάκι και νιτροσελλουλόζη βερνίκι σκάσε τα φράγκα και μη μιλάς! πληρώνεις την παντελή έλλειψη dead spots. πληρώνεις, ναι, το βάρος που δεν αντέχεται αλλά έχει τέτοιο όγκο που λες να χε κι άλλα 2 κιλά! το όνομα είναι ένα μέρος, αλλά τι να κάνουμε? και στην τελική, δεν πορεί όλοι να πάρουν χειροποίητο όργανο. δεν είναι όλοι τόσο κατασταλαγμένοι ώστε να παραγγείλουν κάτι τέτοιο, και κακά τα ψέματα, όποιος μου πει ότι με μια lite ash tele και μια les paul studio δεν μπορεί να παίξει πρακτικά τα πάντα, τότε μάλλον έχουν πρόβλημα τα χέρια και τα αυτιά του.
ο καθένας πληρώνει αυτό που θέλει να πάρει. τσούζει η gibson και το έχω νιώσει καλά στο πετσί μου, αλλά αξίζει κάθε ευρώ της! ακόμα και το ευρώ που πληρώνεις για να βγαίνεις στη σκηνή και να νιώθεις "ναι ρε γ**ω το, βγαίνω με gibson!"