Δεν ξερω για τις Ibanez ...
Ομως Kirk Hammet και Ηetfield και αλλες signatures series της ΕSP, βγαινουν και σε Γιαπωνεζικες εκδοσεις και σε Κορεατικες και φυσικα σε USA ...
Και να εισαι σιγουρος οτι οι ιδιοι παιζουν με ελαφρως τροποποιημενα (πιο custom) μοντελα USA (που πλεον δεν φτιαχνει νομιζω η ESP) ...
Standard αυτο που σου λεω ...
Γι αυτον τον λογο , βρισκεις και Kirk Hammet (πχ) signature series με 800€ , με 1500€ και με 3400€ ...

Περιττο να σου πω ποια ειναι η "καλυτερη"...
Και για να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια ρε παιδια, ημαρτον, κανεις δεν ειπε οτι τα Γιαπωνεζικα μοντελα ειναι ασχημα , ή οτι δεν υπαρχουν και φανταστικες Γιαπωνεζικες κιθαρες !!!
Απλα, συνηθως, τα αντιστοιχα USA μοντελα ειναι ποιοτικοτερα , καλυτερα ...
Οποιος εχει αποκτησει και απο τα 2 , θα το εχει διαπιστωσει αυτο, στο 90% των περιπτωσεων ...
Τωρα αν εσεις θελετε ντε και καλα να πεισετε τον εαυτο σας οτι οι Japan ειναι ολες καλυτερες ή ιδιες με τις USA, ενταξει ... καντε το ...
Οταν καποια στιγμη συγκρινετε αμεσα 2 ιδιους τυπους κιθαρας (πχ Jackson USA με Jackson Japan) - και δεν εννοω απλα να τις παιξετε ή να τις δοκιμασετε σε κανα μαγαζι, αλλα να τις αποκτησετε - τοτε θα δειτε τις εμφανεις διαφορες και στην ποιοτητα και στο φινιρισμα και ΙΣΩΣ και στον ηχο ...
Εγω προσωπικα εχω την τυχη να εχω και Korea και Japan και USA κιθαρες και μπορω να συγκρινω ...
Και επισης ειμαι απο τους πρωτους που λενε οτι μερικα μοντελα Japan ειναι κορυφαια ... (στο κατω κατω η αγαπημενη μου κιθαρα μεχρι πριν λιγο καιρο, ηταν μια Japan), αλλα οπως και να το κανουμε , συνηθως τα USA μοντελα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
Kαι μια παρακληση:
Γραφετε σε Ελληνικα ρε παιδια, ειναι πολυ κουραστικο να διαβαζουμε με Greeklish ...