Λοιπόν μερικά μικρά σχολιάκια για το πρωτάθλημα μετά και το πέρας της 25ης αγωγιστικής:
1) Ο ΠΑΟ κάποτε θα έχανε.. Δεν θα μπορούσε συνέχεια να κερδίζει με 1-0 και με goal από τους αμυντικούς τους.. Το σημερινό παιχνίδι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχε υπολογισθεί στα χαμένα του ΠΑΟ (όταν έκαναν τον σχεδιασμό στη αρχή της χρονιάς), γιατί η Ξάνθη έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια κακός δαίμονας των μεγάλων ομάδων και ειδικότερα του ΠΑΟ..
2) Ίσως σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του (από πλευράς απόδοσης) για φέτος, ο ΠΑΟ έχασε.. Διάβασα, και άκουσα, διάφορες ανακρίβειες στα κανάλια και στα αθλητικά sites, αλλά παρακολουθώντας ποδόσφαιρο για πάνω από 15 χρόνια, πιστεύω ό,τι βλέπω με τα μάτια μου και μόνο.. Λοιπόν ο ΠΑΟ σήμερα:
i) ΔΕΝ έπαιξε με "γιόμες" όπως έλεγε ο εκφωνητής συνεχώς (αν το έκανε μία δύο φορές δεν συνιστά τον κύριο τρόπο ανάπτυξης μιας ομάδας).. "Γιόμα" είναι να σεντράρεις από πίσω από τη σέντρα γιατί πολύ απλά οι μέσοι σου δεν ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα.. Αυτό σήμερα δεν έγινε διότι η Ξάνθη δεν έπαιξε ασφυκτικό pressing και men behind ball (με εξαίρεση το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο) όπως παίζουν άλλες ομάδες που στήνονται για το Χ, με αποτέλεσμα οι Καραγκούνης, Σπυρόπουλος, Ρομέρο (στο τέλος) να έχουν χώρο να κινηθούν και ως εκ τούτου έβγαλαν μερικές πολύ ωραίες σέντρες από τα πλάγια και στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Ξάνθης..
ii) ΔΕΝ είχε την τύχη με το μέρος του και στις φάσεις που δέχτηκε τα goal και στις ευκαιρίες που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο (αχ βρε Σαλπιγγίδη

)
iii) ΔΕΝ του επετράπη να βρει ρυθμό, διότι έπεσε πάνω σε μια Ξάνθη, η οποία άρχισε τις καθυστερήσεις αμέσως μετά το πρώτο goal.. Συνήθως οι ομάδες κάνουν καθυστερήσεις μετά το '75.. Οι Παπαδημητρίου και Τόμιτς (ωραίος παίχτης btw) κάθε φορά που ακουμπούσαν μπάλα τραυματιζόντουσαν..
iv) Σε σχέση με τα προηγούμενα άθλια παιχνίδια που έχει κάνει, σήμερα με ευχαρίστησε απρόσμενα και ας έχασε.. Δεν πειράζει, at the end of the day είναι ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω..
3) Από τις 3 πρώτες ομάδες, δεν μπορείς να πεις με ευκολία ποια ομάδα δικαιούται τον τίτλο, και αν το πάρει κάποιος, θα είναι στις λεπτομέρειες και προβλέπω διαφορές 1-3 βαθμών (χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι -- το θέμα με την έφεση τελείωσε, όποιος το πάρει έστω και με 1 βαθμό θα το πάρει δίκαια)..
4) Βασιζόμενος στο 3), αν ο ΠΑΟ χάσει φέτος το πρωτάθλημα, αυτό δεν θα οφείλεται σε κάποια γκέλα (γιατί ήττα στην Ξάνθη δεν θεωρείται γκέλα και αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε να το βάζουμε σιγά σιγά στο μυαλό μας) αλλά στην μη ικανότητα του (γιατί περί ανικανότητας πρόκειται και όχι ατυχίας) να τελειώσει με διπλά τα δύο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα αντίστοιχα παιχνίδια..
5) Τίποτα δεν έχει τελειώσει για τους πρωτοπόρους, όπως τίποτα δεν είχε τελειώσει και πριν μια βδομάδα.. Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την κατήφεια των Ολυμπιακών (η οποία κορυφώθηκε και με την απομάκρυνση Λεμονή) ενώ ήταν μόνο 1 βαθμό πίσω από την κορυφή..
6) Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία, θα πρέπει να πω ότι σε ένα δύσκολο αγώνα, αν εξαιρεθούν 2-3 ανθρώπινα λάθη, ο Κάκκος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.. Μακάρι όλες οι διαιτησίες να είναι έτσι..