τους έχω σε μια ibanez αρκετά μέτρια που της έχω αλλάξει τα φώτα σιγά σιγά γιατί δεν είχα μαζεμένα λεφτά ποτέ για καινούρια..
λοιπόν!! ο d-sonic είναι μάλλον ο πιο ευέλικτος μαγνήτης που έχω δοκιμάσει!! ανταποκρίνεται τέλεια σε ότι τον βάλεις να παίξει από blues μέχρι hardcore καταστάσεις!! προσωπικά δεν τον χρησιμοποιώ με metal και τέτοιες mid-cut προσεγγίσεις αν και τα πάει καλά εκεί απλά δεν είναι του γούστου μου..
έχει πλούσιο ήχο και οι νότες είναι παχιές (όσο μπορεί να είναι σε έναν bridge) και σου δίνει πολλές συνοδευτικές αρμονικές που εμπλουτίζουν την νότα σου!! πρέπει να τον ακούσεις για να καταλάβεις!!
o paf classic (και όχι paf pro) είναι και αυτός ένας παχύς μαγνήτης που τον πήρα κυρίως για τα καθαρά του με τα οποία είμαι και ερωτευμένος!! η ατάκα του βγαίνει στρογγυλή (punchy) και κάνει την κιθάρα να ακούγεται πολύ γεμάτη και να φέρνει και σε σκάφος αν θέλεις(με χαμηλωμένο tone)
κι αν δεν θέλεις τότε παίρνεις απλά πολύ ωραίο ισορροπημένο ήχο με ζεστά μπάσα, ευδιάκριτα πρίμα και γεμάτα μεσαία!!
το θέμα όμως είναι πως αυτός ο μαγνήτης με εξέπληξε και στα βρώμικά του!! εκεί που περίμενα να είναι λίγο ψόφιος με διέψευσε δίνοντάς μου έναν πολύ ζωντανό, γεμάτο όγκο χαρακτήρα με μια δόση όμορφου κομπρεσαρίσματος! ιδανικό για high-gainάτο σόλο στις τελευταίες θέσεις και ακόμα για πιο mid-gain περιπτώσεις όπου άλλοι μαγνήτες χάνουν κάτι απ τον όγκο τους, αυτός συνεχίζει να σου γεμίζει τα αυτιά και σε rythm και σε solo!!(χωρίς βέβαια να μπουκώνει!!)
η Dimarzio λέει για τον Paf classic:
This model was discontinued in 2008 and replaced by the Air Classic™ Neck model, the original uncovered version of the PAF™ Classic. For the PAF™ Classic, please order the Air Classic™ with a factory-installed cover.
απλά για να μην φοβηθείς αν δεν τον βρείς!