Αν δεν βρεις την Ruby,μπορεις να βαλεις την Electro-Harmonix 12AX7 EH.Λυχνια που φτιαχνεται απο τη Sovtek,και κανει 7€ σε ελληνικο μαγαζι.Εχει καλυτερη διαυγεια απο την Ruby και ευκρινεια.Πριμομεσαια λυχνια που οσο ανεβαινει το gain τονιζεται περισσοτερο.Καλα καθαρα,και πολυ καλα βρωμικα για hard rock και μεταλ.Απλα σε σχεση με την προηγουμενη εχει ελαφρως λιγοτερο gain.
Επισης μπορεις να βαλεις Sovtek 12AX7 WB.Κοστιζει 5€ σε ελληνικο μαγαζι.Εχει πολυ gain,ειναι σχετικα αψυχη με μετρια ευκρινεια.Μικροφωνισμος και θορυβος σε λογικα επιπεδα.
Μια λυχνια που βγηκε σχετικα προσφατα ειναι και η Sovtek 12AX7 LPS. High gain Λυχνια Ρωσικη οπως και η προηγουμενη.Κοστιζει 6€ σε εγχωριο μαγαζι αν και καποιες παρτιδες ειναι λιγο ελαττωματικες.Δινει εμφαση στα πριμομεσαια.Αν μπει σε ενισχυτες με κυκλωματα τυπου Fender δινει πολυ ωραια καθαρα.Καλα βρωμικα αλλα με αρκετες ψηλες συχνοτητες οποτε πρεπει να χαμηλωσεις το treble του ενισχυτη σου.Εχει σχετικα δυνατο μικροφωνισμο και θορυβο σε λογικα πλαισια.
Μια ακομη,η Philips 12AX7 η Γιουκοσλαβικη.Περιοδος παραγωγης τουλαχιστον αυτην που εχω εγω ειναι του 91.Μου κοστισε πριν ενα χρονο 3€ και φετος που πηγα στο ιδιο μαγαζι να την αγορασω μου ειπε 10€.Τεσπα ο κοσμος δεν παει καλα.
Ωραια λυχνια,διαυγης και με καλη ευκρινεια.Πολυ καλα καθαρα αλλα και βρωμικα που μπορουν να αγγιξουν metal καταστασεις.Μικροφωνισμος και θορυβος σε λογικα πλαισια.
Αυτην ειναι η δικη μου προταση πριν κανεις οτιδηποτε.Λυχνιες και ηχεια.Οτι κι αν κανεις ενημερωσε μας για το αποτελεσμα