Δε ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά είπα ότι
δεν περίμενα αυτό το βίντεο για να γίνω
άθρησκος. Και ναι, άθρησκος και όχι άθεος. Μάλλον αγνωστικιστής πιστεύωντας πως είναι πέρα απ τη φύση του ανθρώπου όχι να δει αν υπάρχει θεός, αλλά έστω και να καταλάβει τι είναι ο θεός. Τις απόψεις αυτές δεν τις έχω
προφανώς αφού είδα το βίντεο, αλλά χρόνια τώρα. Χώρια που ο Thomas Paine δεν είναι κανας τυχαίος, αλλά αναγνωρισμένης αξίας επιστήμονας. Επίσης αυτό που λέει ο τίτλος του θρεντ δεν είναι η άποψή μου
100%, αλλά αυτή του Paine.
Αν περιμενες το youtube για να σου δωσει απαντησεις σε τετοια δυσκολα & ευαισθητα ζητηματα τοτε πιστευω οτι διαλεξες λαθος δρομο!
Πως ειναι δυνατον να αποδεκτεις ή να απορριψεις κατι το οποιο απασχολει την ανθρωποτητα, σχεδον απο τη δημιουργια της, απο μια συγκεκριμενη μελετη, της οποιας τα στοιχεια δεν ειναι εξακριβωμενα! Και σιγουρα δεν τα εχεις διασταυρωσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μελετωντας και αλλες πηγες! Το μονο ευκολο και ΜΟΝΤΕΡΝΟ (γιατι ειναι ταση της εποχης) ειναι να πεις οτι εισαι αθεος! Ο συγχρονος κοσμος ειναι γεματος απο αθεους, χωρις να εχουν ψαξει σχεδον καθολου γι αυτο!
Τελος, θελω να πω, πως δεν ειναι ΜΑΓΚΙΑ να παρεις την αποφαση να εισαι αθεος, ούτε φυσικα το αντιθετο! Μια τετοια αποφαση ειναι σημαντικη για την γενικοτερη αντιληψη σου ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ σε αυτη τη ζωη, οπως επισης καθοριζει και τη συμπεριφορα σου! Αρα εδω δεν χωρανε τασης της εποχης, πιεσεις, ευκολες και αφελης αποφασεις και κυριως ΜΑΓΚΙΕΣ!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Γιωργος
Δεν είμαι άθρησκος ή άθεος(, όπως θες πες το,) λόγω της μόδας και μάλιστα τσαντίζομαι να ακούω ανθρώπους και κυρίως νέους να λένε ότι είναι άθεοι επειδή έτσι θέλουν να μας κάνουν τα μεγάλα κεφάλια να νομίζουμε ή επειδή δεν πιστεύουν πως η Παναγία όταν γέννησε ήταν παρθένα ή επειδή τέλοσπάντων οι παπάδες πηδιούνται μεταξύ τους. Θεωρώ αυτήν την υπεραπλουστευτική τάση θεώρησης τόσο περίπλοκων ζητημάτων εξαιρετικά ανώριμη.
Αν θέλετε να ξεκαθαρίσω την άποψή μου για να μη λέτε ότι αντιφάσκω, προσωπικά πιστεύω πως ο χριστιανισμός, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα είναι απάτη στο βαθμό που η μορφή του έχει καθοριστεί ίσως και αμετακλήτως από οικουμενικές συνόδους με αμφιβόλου ηθικής στόχους. Σπουδάζοντας πολιτικές επιστήμες και κάνοντας μάθημα για την θεολογική φιλοσοφία στην πολιτική μου είναι ξεκάθαρο πως οι αποφάσεις πολλών επισκόπων σ αυτές τις συνόδους (ακόμα και σε θέματα ''καθαρά'' φιλοσοφικά) είχαν ως στόχο να περιορίσουν την εξουσία του Πάπα και να του δέσουν τα χέρια με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν οι αλήθειες της θρησκείας αν δεχτούμε ότι ήταν όντως αλήθειες. Αυτό βάβαια είναι τελείως άλλο θέμα, αλλά άμα δεν τα ανέφερα αυτά ήμουν σίγουρος ότι ο freemind (nothing personal

) ή κάποιος άλλος θα πετάγονταν να παρατηρήσει κάποια αντίφαση.