Λοιπόν, μου άνοιξε η όρεξη, ας βάλω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, που είναι και πολύ εύκολη.
Ρύζι Basmati με Κοτόπουλο Κάρυ α λα Κρεμ
Υλικά για δύο άτομα
1 φλυτζάνι Ρύζι Basmati (προφανώς)
350 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο στήθος (υπάρχει και συσκευασμένο)
1 Κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
1 κονσέρβα μανιτάρια (ακόμη καλύτερα 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, αν βρείτε)
1/2 κρεμμύδι
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ρύζι: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουε να "κάψει" λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να παίρνει κιτρινο χρώμα. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό (γενικώς η αναλογία νερό-ρύζι είναι 2 προς 1), αλάτι, πιπέρι, και λίγο λάδι ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 (ή 3/9 αν προτιμάτε

). Σε 12 λεπτά πρέπει να είναι έτοιμο- το ρύζι να έχει ρουφήξει όλο το νερό.
Κοτόπουλο: Κόβουμε το φιλέτο σε σχετικά μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (και τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα/μεγάλα). Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, και λίγο μετά τα μανιτάρια. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και κάρυ (μη τσιγκουνευτείτε μπαχαρικά, ειδικά κάρυ). Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να ψηθούν καλά όλα τα κομματάκια. Σε περίπου 10-15 λεπτά πρέπει να είναι έτοιμα. Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: max. 30 λεπτά.
Tip:Δοκιμάστε το ίδιο ακριβώς με ταντούρι αντί για κάρυ.
Καλή όρεξη!