Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93619 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #200 στις: 01/12/07, 12:41 »
Η ψήφος στις συνελευσεις για καταληψεις πρεπει να δινεται αποκλειστικα με ενα κριτηριο.
Δηλαδη, τι σταματαει τα σχεδια τοης αριστερας να διαλυσει εντελως το σχολειο και το πανεπιστημιο, μετατρεποντας τα σε οκνηρες,δυσκινητες και αντιπαραγωγικες δημοσιες υπηρεσιες.

Η μονη λυση ειναι να καταργηθει οσο γρηγοροτερα γινεται το ετοιμοθανατο δημοσιο σχολειο/πανεπιστημιο και να ιδιωτικοποιηθει αμεσα η παιδεια.

Τελικά παίζει να μας δουλεύεις ψιλό γαζί εσύ εδώ μέσα... :-\ :-\ :-\
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: 01/12/07, 14:09 »
Η ψήφος στις συνελευσεις για καταληψεις πρεπει να δινεται αποκλειστικα με ενα κριτηριο.
Δηλαδη, τι σταματαει τα σχεδια τοης αριστερας να διαλυσει εντελως το σχολειο και το πανεπιστημιο, μετατρεποντας τα σε οκνηρες,δυσκινητες και αντιπαραγωγικες δημοσιες υπηρεσιες.

Η μονη λυση ειναι να καταργηθει οσο γρηγοροτερα γινεται το ετοιμοθανατο δημοσιο σχολειο/πανεπιστημιο και να ιδιωτικοποιηθει αμεσα η παιδεια.
χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα
αυτο ηταν κορυφαιο!!! :D :D :D :D
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος VasilisG.J.

• Θαμώνας
  • Απο 'δώ και πέρα εγώ κ' η γάτα μου!...
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: 01/12/07, 15:05 »
Εγώ τον διαβάζω και γελάω, περνάω καλά...
Κάντε το ίδιο  ;)

δε μπορω να αποφασισω αν ειναι για γελια ή για κλαμματα.....  :-\ :-\

Έχεις δίκιο, αλλά...

...εγώ ακόμα γελάω!!! ;D ;D ;D
''Με έχουν κουράσει τα ολόχρυσα κλουβιά σας...''

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #203 στις: 01/12/07, 15:14 »
Να προτείνω εγώ να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα της συζήτησης;
Είναι ανάγκη να στείλουμε (γιατί με αυτά τα άσχετα σχόλια αυτό γίνεται στην ουσία!) και αυτό το θέμα στον κάδο επειδή δεν αρέσουν τα σχόλια ενός ατόμου;

Τέλος πάντων.
Οι καταλήψεις τελείωσαν για φέτος.
Ελπίζω του χρόνου (αφού είναι μόδα πλέον) να είναι λίγο πιο οργανωμένα τα πράγμα τα και να μην χρειαστούν ή αν χρειαστούν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: 01/12/07, 16:34 »

λες να ιδιωτικοποιησουμε και την βουλη;..που ακουστηκε να υπαρχουν μεσα στην βουλη αριστερα και κεντροα κομματα..ακουσον ακουσον....δλδ ειναι για να σου σικωνετε η τριχα που υπαρχει μεσα στην βουλη..μια αρστερη και δυ γυναικα...σηκωσαν κεφαλι και τα θηλεα....( :P)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: 01/12/07, 17:50 »
λες να ιδιωτικοποιησουμε και την βουλη;

Φυσικά. Οποιος θέλει να γινει βουλευτης θα πρεπει να πληρωνει, όχι να πληρωνεται.
Αν θελει να κανει μη-κερδοσκοπικα κρατικα εργα, να τα κανει με δικα του λεφτα. Οχι με δικα μου, που παιρνει απο τους φορους μου.

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: 01/12/07, 17:54 »

Φυσικά. Οποιος θέλει να γινει βουλευτης θα πρεπει να πληρωνει, όχι να πληρωνεται.
Αν θελει να κανει μη-κερδοσκοπικα κρατικα εργα, να τα κανει με δικα του λεφτα. Οχι με δικα μου, που παιρνει απο τους φορους μου.

Έτσι, έτσι... ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Μόνο που τότε η Εθνική Ελλάδος θα θεωρείται Π.Α.Ε. και αντί για Euro θα πηγαίνει για Champions League!
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: 01/12/07, 18:03 »
Συνεισφέροντας σ' αυτό το μουσικό θέμα θα ήθελα να προτείνω το εξής: να μην ιδιωτικοποιήσουμε την βουλή αλλά να την ενοποιήσουμε. Μπορούμε επίσης να την αναποδογυρίσουμε. Έτσι όσοι κάθονται στα δεξιά έδρανα αυτομάτως θα γίνονται αριστεροί και τούμπαλιν. Είναι "trendy"  και θα γλυτώσουμε κι από τους ορισμούς.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: 01/12/07, 18:05 »

Οι γραμμές του τηλεφώνου που χρησιμοποιείς για να στέλνεις αυτά που στέλνεις, είναι μη-κερδοσκοπικά κρατικά έργα απο τους φόρους σου.
Το ρεύμα που χρησιμοποιείς στο PC για να στέλνεις αυτά που στέλνεις, είναι μη-κερδοσκοπικά κρατικά έργα απο τους φόρους σου.

Για πές, οι φόροι δλδ που πληρώνεις, τί θες να γίνονται?
Απο την άλλη, ο κάθε μπ1ν€ς που έχει 2 φράγκα παραπάνω και prestige, θα μπορεί να γίνεται βουλευτής? Συγνώμη, ξέχασα το σύστημα που σοφίστηκες για να διαλέγεις ποιός είναι καλύτερος απο ποιόν... Να τους κατηγοριοποιείς βρε αδερφέ (μπά δεν παίζει, είμαι πιο φτωχός απο σένα...συγνώμη....)

« Τελευταία τροποποίηση: 01/12/07, 18:07 από Μεταβαρώνος Isnogood »
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: 01/12/07, 18:07 »
Παραθέτω αυτούσια τα σχόλια από το μουσικό blog "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ", ενός πατέρα που δε γουστάρει το σύστημα, δε γουστάρει όμως και τη θεσμοποίηση του χαβαλέ:

"Μερικές σκέψεις με αφορμή τους βανδαλισμούς στο σχολείο υπό κατάληψη του Παγκρατίου: Αν ήμουν μαθητής σήμερα, σαφώς και θα διεκδικούσα καλύτερη παιδεία, θα ψήφιζα υπέρ των καταλήψεων, ως μοναδικό τρόπο αντίδρασης στην αδιαφορία της Πολιτείας αλλά και των εκπαιδευτικών και των γονιών. Βλέπετε η ευθύνη για το μαύρο μας το χάλι είναι συλλογική, άσχετα αν ποιούν τη νήσσα οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Αν ήμουν μέσα στην κατάληψη, θα φρόντιζα να την περιφρουρήσω, γιατί οποιαδήποτε καταστροφή, είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιδραστικών. Θα φρόντιζα το σχολείο να το διατηρήσω στην κατάσταση που το βρήκα, ίσως να καθάριζα και λίγο ή να έβαφα, ή να φύτευα δυο δέντρα.

Γιατί θα είχα πρόταση: Όχι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση των πάντων, ναι στο καλύτερο αύριο που το φτιάχνουν τα χέρια και τα όνειρα μας. Κι αν μπούκαραν εξωσχολικοί και δεν μπορούσα να τα βγάλω πέρα μαζί τους, θα ζητούσα βοήθεια, θα καλούσα στο φινάλε και τη μπατσαρία (η δουλειά της είναι να προστατεύει - και όχι να βαράει διαδηλωτές και αλλοδαπούς). Γι' αυτό και τσαντίστηκα με τους πιτσιρικάδες, γιατί έμειναν απαθείς εκεί που έπρεπε να δείξουν ότι έχουν αρχ**ια.

Και νάσου στα κανάλια οι "φιλήσυχοι" πολίτες, οι τρομολάγνοι και οι "πατριώτες" να κρατούν το ίσο. Και να τα κανάλια να χορεύουν στο χορό της τηλεθέασης και να καλούν όποιον τραμπούκο θα τα κάνει λαμπόγυαλο στο στούντιο για τα νούμερα.. τα "νούμερα"!

Δυστυχώς δεν είμαι μαθητής, είμαι πια πατέρας μαθητή Λυκείου σε κατάληψη. Και μέσα μου αντιπαλεύει η αγωνία για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μου, με την οργή για τον σταρχ**ισμό των καθηγητών (παγερά αδιάφοροι αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αφού ο μισθός θα πέσει κανονικά), αλλά και κάποιων συμμαθητών τους, που νομίζουν, τα άγουρα μαγκάκια, πως ένα κλειστό σχολείο είναι καλύτερο από ένα ανοιχτό. Σχεδόν 20 μέρες κλειστό το Λύκειο του μικρού και η συνέλευση αναβάλλεται μονίμως "για αύριο!"

Κι αν πάω στα κάγκελα απ' έξω να διαμαρτυρηθώ, να φωνάξω, αίφνης θα γίνω κι εγώ ένας τραμπούκος, αντιδραστικός πατέρας.. έτσι όπως τους έβλεπα κι εγώ, μαθητής τότε πίσω στις αρχές του 80. Η Παιδεία σήμερα και ο τρόπος που τη γνωρίζουν τα παιδιά είναι αποκρουστικός και απελπιστικά βαρετός, αλλά αυτό είμαι βέβαιος πια, ότι γίνεται ΣΚΟΠΙΜΑ! Μας θέλουν αγράμματους και άβουλους!

Άρα ποιά είναι η αντίσταση σας ρε μάγκες, ποιά η πρόταση, ποιά η ελπίδα;
Μήπως να πάτε κόντρα στην βλακεία και την στημένη ευδαιμονία;; Για να σας δω!!"

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: 01/12/07, 18:12 »
Οι γραμμές του τηλεφώνου που χρησιμοποιείς για να στέλνεις αυτά που στέλνεις, είναι μη-κερδοσκοπικά κρατικά έργα απο τους φόρους σου.
Το ρεύμα που χρησιμοποιείς στο PC για να στέλνεις αυτά που στέλνεις, είναι μη-κερδοσκοπικά κρατικά έργα απο τους φόρους σου.

Γι'αυτο ειναι και χειριστης ποιοτητας.
Αν τα διαχειριζονταν κερδοσκοπικες εταιρειες, θα επρεπε να ανταγωνιστουν και να ανεβασουν τις υπηρεσιες = περισσοτεροι πελατες = μεγαλυτερο κερδος.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: 01/12/07, 18:54 »
Παραθέτω αυτούσια τα σχόλια από το μουσικό blog "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ", ενός πατέρα που δε γουστάρει το σύστημα, δε γουστάρει όμως και τη θεσμοποίηση του χαβαλέ:

"...
Κι αν πάω στα κάγκελα απ' έξω να διαμαρτυρηθώ, να φωνάξω, αίφνης θα γίνω κι εγώ ένας τραμπούκος, αντιδραστικός πατέρας.. έτσι όπως τους έβλεπα κι εγώ, μαθητής τότε πίσω στις αρχές του 80. Η Παιδεία σήμερα και ο τρόπος που τη γνωρίζουν τα παιδιά είναι αποκρουστικός και απελπιστικά βαρετός, αλλά αυτό είμαι βέβαιος πια, ότι γίνεται ΣΚΟΠΙΜΑ! Μας θέλουν αγράμματους και άβουλους!

Άρα ποιά είναι η αντίσταση σας ρε μάγκες, ποιά η πρόταση, ποιά η ελπίδα;
Μήπως να πάτε κόντρα στην βλακεία και την στημένη ευδαιμονία;; Για να σας δω!!"

Kαλά τα σχόλια του κυριούλη schizm, αλλά αν χρειάστηκαν 27 χρόνια για να κατανοήσει τα προφανή δεν είναι για να τον εμπιστευόμαστε και τόσο στις κρίσεις του, έτσι δεν είναι?

Και το τελικό "για να σας δω".... αυτό κι αν ήταν απαράμιλο! Λες και πρέπει να δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις και σ' εμάς, λες και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να περιμένουμε να βγάλουν μόνα τους το φίδι από την τρύπα που τους προσφέραμε!

Και που ήταν ο σύλλογος γονέων? -ας ρωτήσουμε τον κυριούλη. Δεν είναι υπεύθυνος για τις καταστροφές? Δεν είναι υπεύθυνος για την διδασκαλία? Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παρκάρουμε τα παιδιά μας από μικρά στις θέσεις του σχολικού πάρκιν, να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας και να τους ζητάμε και τα ρέστα για τυχόν παραστρατήματα.

Ας μάθει επιτέλους πως τα παιδιά δεν θέλουν φωνές και τραμπουκισμούς αλλά κατανόηση, συνεργασία και οριοθέτηση. Εκτός αν πρέπει να περιμένουμε να περάσουν άλλα 27 χρόνια για να βεβαιωθεί και γι αυτό.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: 01/12/07, 19:18 »
Ας μάθει επιτέλους πως τα παιδιά δεν θέλουν φωνές και τραμπουκισμούς αλλά κατανόηση, συνεργασία και οριοθέτηση. Εκτός αν πρέπει να περιμένουμε να περάσουν άλλα 27 χρόνια για να βεβαιωθεί και γι αυτό.

Δεν είμαι της άποψης πως οι ευθύνες είναι μονόπλευρες...αν θες δεν ανήκουν κυρίως στην πλευρά των μαθητών. Ούτε καν περιμένω να υπάρχει απόλυτη ιδεολογική συνειδητοποίηση και κατανόηση στην εφηβική ηλικία. Αντιθέτως θεωρώ αυτονόητο πως έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που στέκονται κυρίως σε άσπρο ή μαύρο νοοτροπίες, αδιαφορώντας πλήρως για τη συνθετότητα και τις αποχρώσεις που υπάρχουν στην πραγματικότητα. Τα παιδιά θέλουν κάτι καλύτερο, ακόμα κι αν συνήθως δεν προσδιορίζεται ποτέ συγκεκριμένα η ιδιοσύστασή του, αλλά παραμένει αόριστο, νεφελώδες και συγκεχυμένο όραμα.

Έχοντας ζήσει την περίοδο των πρώτων καταλήψεων επί εποχής Τεμπονέρα εκ των έσω, μπορώ να μιλήσω μονάχα για τη δική μου εμπειρία. Η πλειονότητα των περιπτώσεων κατάληψης που ακολούθησε δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια άκαρπη και από κεκτημένη ταχύτητα προσπάθεια αναπαραγωγής του κλίματος της πρώτης (στην καλύτερη) ή μια κατάλληλη ευκαιρία για μπιλιάρδο και χαβαλέ (στην χειρότερη). Οι αγώνες έχουν αξία όταν κυοφορούν ουσιαστική ανησυχία κι ευελπιστούν να εκπληρωθούν. Όχι όταν αποκτάνε τη συστηματικότητα και τη χρονική συνέπεια τηλεοπτικής εκπομπής, με συγκεκριμένο ορίζοντα ύπαρξης και βασισμένα στη δύναμη της συνήθειας. Φτάσαμε να κάνουμε κατάληψη "για το καλό" και για λόγους "προληπτικούς", ώστε να πάει καλά η χρονιά...θα αρκούσε ως αίτημα ακόμα και η ανάγκη επαναπατρισμού των Ελλήνων στο Σείριο.

Δεν ψέγω απόλυτα τα παιδιά, δεν ακυρώνω τις ευθύνες καμίας γενιάς, ούτε με καίει αν μερικά χτίσματα έγιναν χαλάσματα...μη σου πω πως στα περισσότερα θα τους άξιζε να τα γκρεμίσουν για τα καλά, γιατί ως γιαπιά θα παρέχουν μεγαλύτερη εκπαιδευτική αρωγή. Έχω όμως αμφιβολίες για το πόσοι εξ όσων σκίζουν τα ιμάτιά τους για τον ευαίσθητο αυτό χώρο, κι ανάμεσά τους κι αρκετοί εκ των άμεσα θιγμένων πρωταγωνιστών, θα σήκωναν έστω και το δακτυλάκι τους για να αλλάξει κάτι πραγματικά ή θα τους αρκούσε η φυγόπονη στάση κι η πρόσκαιρη απόλαυση μερικών ημερών παραπάνω με το Playstation.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: 01/12/07, 19:51 »
Δεν νομίζω πως είναι νεφελώδες ένα όραμα που δεν θέλει ιδιώτες, εμπορική εκπαίδευση και φτήνια στα σχολεία... Θεωρώ πως τα ''δεν θέλω'', τουλάχιστον, είναι πολύ συγκεκριμένα, αλλά και τα ''θέλω'' είναι τα αντίθετα των πρώτων!
Είναι αλήθεια πως ο αριθμός των παιδιών που ενδιαφέρονται πραγματικά για την κατάσταση, που επικρατεί, είναι δυστυχώς μικρός. Αλλά αυτό δε συμβαίνει και στην κοινωνία;; πόσοι ενδιαφέρονται γι' αυτήν και δεν κοιτούν τον εαυτό τους και την τσέπη τους;;; Υπάρχουν, όμως, και άνθρωποι με συνείδηση καθαρή, που ζητούν ανθρωπιά... Επειδή υπάρχουν οι άλλοι, που ίσως να είναι και περισσότεροι, αυτοί δεν πρέπει να παλέψουν, ακόμα και αν αποτελούν τη μειονότητα;... Δεν πιστεύω πως οι καταλήψεις ξεκινούν απο παιδιά αδιάφορα. Τώρα, το ποιοί την εκμεταλλεύονται... :-X

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: 01/12/07, 20:10 »
Δεν νομίζω πως είναι νεφελώδες ένα όραμα που δεν θέλει ιδιώτες, εμπορική εκπαίδευση και φτήνια στα σχολεία...

Καθολου νεφελωδες. Προκειται για τα "σχεδια" της αριστερας για την παιδεια. Δηλαδη, ξεχαρβαλωμενα σχολεια, που διδασκουν παραμυθια και βγαζουν ασχετους.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: 01/12/07, 20:20 »
Η κατάληψη που συνίσταται στο motto "και μια μέρα να χάσουμε, πάλι κέρδος θα αποτελεί" είναι απλώς ατελέσφορη και δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό προς το καλύτερο. Κοίτα, κι εγώ έχω υπάρξει μαθητής κι η καλύτερή μου μέρα ήταν όταν μας ανακοίνωναν πως θα πάμε εκδρομή...και φυσικά ουδείς χαιρόταν που θα δει το Αρχαιολογικό Μουσείο από κοντά ή το Ναύπλιο, αλλά που θα χάναμε το μάθημα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χαίρεται ο οποιοσδήποτε όταν δε χρειάζεται να χάνει το χρόνο του μέσα σε αίθουσες βρώμικες και με μια εκπαίδευση με μύρια προβλήματα. Δεν πείθομαι όμως πως αυτή η νοοτροπία που αφορά τους πολλούς πρόκειται να μεταμορφώσει προς το καλύτερο το οτιδήποτε. Μονάχα παγιώνει καταστάσεις, ακυρώνει το όραμα και τις προθέσεις των λίγων και δίνει λαβή για μομφές και υποτίμηση του όποιου κινήματος.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: 01/12/07, 20:56 »
Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτήν την τοποθέτηση. Οι καταλήψεις όμως αντιπροσωπεύουν την, έστω νεφελώδη, απαίτηση ανανέωσης, χωρίς συγκεκριμένη και λογική πρόταση. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο. Δεν έχουν το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να έχουν μια συγκροτημένη άποψη. Η πρακτική είναι ανάλογη με την αντίδραση ενός θεατή που παρακολουθεί μια ασυγχρόνιστη παράφωνη μουσική μπάντα. Μπορεί να κλείνει τ' αυτιά του και να πετάει ζαρζαβατικά αλλά να μην μπορεί να γνωμοδοτήσει σχετικά με το τι πρέπει να διορθωθεί. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει λανθασμένο κριτήριο.

Η σωστή πρακτική από μέρους μας θα ήταν να βοηθήσουμε στην τεκμηρίωση μιας άποψης αντί να κατακρίνουμε εκ του "ασφαλούς".

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: 01/12/07, 21:47 »
Η κατάληψη που συνίσταται στο motto "και μια μέρα να χάσουμε, πάλι κέρδος θα αποτελεί" είναι απλώς ατελέσφορη και δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό προς το καλύτερο. Κοίτα, κι εγώ έχω υπάρξει μαθητής κι η καλύτερή μου μέρα ήταν όταν μας ανακοίνωναν πως θα πάμε εκδρομή...και φυσικά ουδείς χαιρόταν που θα δει το Αρχαιολογικό Μουσείο από κοντά ή το Ναύπλιο, αλλά που θα χάναμε το μάθημα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χαίρεται ο οποιοσδήποτε όταν δε χρειάζεται να χάνει το χρόνο του μέσα σε αίθουσες βρώμικες και με μια εκπαίδευση με μύρια προβλήματα. Δεν πείθομαι όμως πως αυτή η νοοτροπία που αφορά τους πολλούς πρόκειται να μεταμορφώσει προς το καλύτερο το οτιδήποτε. Μονάχα παγιώνει καταστάσεις, ακυρώνει το όραμα και τις προθέσεις των λίγων και δίνει λαβή για μομφές και υποτίμηση του όποιου κινήματος.

Δε νομίζω να έγραψα πουθενά πως αυτή η νοοτροπία των πολλών βοηθάει σε τίποτα! Είπα πως υπάρχει, αλλά ο αγώνας των λίγων δεν κρίνεται απο την εκμετάλλευση και την αδιαφορία των υπολοίπων... Παραμένει αγώνας!! Εσύ δηλαδή τι προτείνεις; να περιμένουμε να συνειδητοποιηθούν όλοι οι μαθητές και μετά να προχωρήσουμε σε μαζικές αντιδράσεις;;; Αυτό δεν γίνεται! Ψηφίζω τις μεμονομένες! Άσε που μέσα σ' αυτές ζυμώνονται και οι ακατέργαστες συνειδήσεις των υπολοίπων ;) (boss, μη γράψεις πως τις ζυμώσεις τις κάνει η αριστερά ;D)

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: 01/12/07, 22:08 »
Η δική μου πρόταση θα έπαιζε σε 2 άξονες. Είτε ξεκινάς κάτι μαζικό με αιτήματα που αφορούν το σύνολο της παιδείας και το παλεύεις μέχρι τέλους, είτε το εκάστοτε σχολείο ασχολείται με τα του οίκου του και φροντίζει να μπαλώσει τις τρύπες του, μέσα από τους συγκεκριμένους μοχλούς πίεσης.

Δε σου λέω μην αγωνιστείς καλέ μου φίλε. Απλώς με ενοχλεί να ονοματίζουμε αντίδραση κι αγώνα οποιαδήποτε κατάληψη που είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως δεν εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο από την ανάγκη της εφηβικής (κι όχι μόνο εδω που τα λέμε) διάθεσης για αραλίκι. Είμαι μαζί με εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα από όπου κι αν προέρχονται...δεν έχουν τη συγκατάβασή μου όμως όλοι οι άλλοι που απλώς αναζητούν ευκαιρία για να παραμείνουν στάσιμα τα πάντα. Κι αυτό δεν αφορά μονάχα τους πολιτικάντηδες και τους αδιάφορους γονείς, αλλά και τα παιδιά εκείνα που νομίζουν πως η κατάληψη αποτελεί αυτοσκοπό ή πανάκεια.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: 01/12/07, 22:18 »
Η δική μου πρόταση θα έπαιζε σε 2 άξονες. Είτε ξεκινάς κάτι μαζικό με αιτήματα που αφορούν το σύνολο της παιδείας και το παλεύεις μέχρι τέλους, είτε το εκάστοτε σχολείο ασχολείται με τα του οίκου του και φροντίζει να μπαλώσει τις τρύπες του, μέσα από τους συγκεκριμένους μοχλούς πίεσης.

Δε σου λέω μην αγωνιστείς καλέ μου φίλε. Απλώς με ενοχλεί να ονοματίζουμε αντίδραση κι αγώνα οποιαδήποτε κατάληψη που είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως δεν εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο από την ανάγκη της εφηβικής (κι όχι μόνο εδω που τα λέμε) διάθεσης για αραλίκι. Είμαι μαζί με εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα από όπου κι αν προέρχονται...δεν έχουν τη συγκατάβασή μου όμως όλοι οι άλλοι που απλώς αναζητούν ευκαιρία για να παραμείνουν στάσιμα τα πάντα. Κι αυτό δεν αφορά μονάχα τους πολιτικάντηδες και τους αδιάφορους γονείς, αλλά και τα παιδιά εκείνα που νομίζουν πως η κατάληψη αποτελεί αυτοσκοπό ή πανάκεια.

Και 'γω μαζί σου!!! Είμαι μαζί με αυτούς που νοιάζονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο! Δεν έγραψα πουθενά το αντίθετο! Και είναι δυστυχώς αλήθεια πως οι καταλήψεις υποστηρίζονται απο μαθητές που έχουν ως μόνο τους σκοπό να χάσουν το μάθημα! Το σχολείο μου έκανε 3 εβδομάδες κατάληψη γιατί την ψήφιζαν οι αδιάφοροι, που ήταν και οι περισσότεροι... :(

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: 03/12/07, 00:16 »

εδω καταλαβα οτι ή κανεις πλακα ή δεν γνωριζεις ορισμους θεσμους και ολλα αλλα...δεν λειτουργουν οι βουλετες  σαν εργοδοτες σου..εσυ εισαι ο εργοδοτης των βουλευτων.Στην αρχη νομιζα οτι μιλαγα με καποιον ακροδεξιο τωρα καταλαβα οτι μιλω με ενα  παιδι φερεφωνο ακροδεξιων που ουτε τα στοιχειωδη για την κοινωνια μας δεν γνωριζει...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: 03/12/07, 03:03 »
Δεν νομίζω πως είναι νεφελώδες ένα όραμα που δεν θέλει ιδιώτες, εμπορική εκπαίδευση και φτήνια στα σχολεία...

Καθολου νεφελωδες. Προκειται για τα "σχεδια" της αριστερας για την παιδεια. Δηλαδη, ξεχαρβαλωμενα σχολεια, που διδασκουν παραμυθια και βγαζουν ασχετους.
Εισαι μεγας καπιταλιστικος ρητορας ρε αφεντικο... Μια μερα ομως δεν θα υπαρχουν αφεντικα. Σκατα και μισος στα αφεντικα

(μη με σβησετε απανταω οπως απανταει και ο boss)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Hacker?pcs

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: 03/12/07, 04:12 »
Επειδή διάβασα όλο το topic το θεώρησα χρέος να απαντήσω. Καταρχήν εγώ είμαι από Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία (Ελλάδας  ;) ). Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη Μίκα με τις απόψεις τις περι καταλήψεων και επανάστασης. ΚΑΝΕΝΑ, μα ΚΑΝΕΝΑ Λύκειο Ή Γυμνάσιο δεν έπαθε ζημιές. Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό όπου έγινε στο δικό μου Γυμνάσιο, και είναι αξιολύπητο στο πρόσωπο των καθηγητών. Είχαν βγεί από τους 250 μαθητές οι 243 έξω για αποχή (και απόχη όχι για να χάσουμε μάθημα, αλλά για να οργανωθεί η κατάληψη). Οι 7 είχαν μείνει μέσα, της Γ' τάξης όπου είναι φανατικοί του Καραντζαφέρη παρακαλώ και έκαναν μάθημα. Όταν λοιπόν πήγε το 15μελές στους καθηγητές, τους έδειξε τα αιτήματα, σοβαρά αιτήματα, και τους είπε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το κτίριο διότι το σχολείο κυρήτεται υπό κατάληψη αρνήθηκαν να βγουν έξω διότι "υπήρχαν μαθητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κατάληψη". Εμείς πήραμε τηλέφωνο τον προϊστάμενο της 2βάθμιας εκπαίδευσης. Ήρθε και οι απουσιολόγοι όλων των τμημάτων συν το 15μελές δήλωσαν στον προϊστάμενο τα αιτήματα, και ότι πρέπει στο κτίριο να παραμείνουν μόνο μαθητές. Αυτός όταν είδε τα αιτήματα πήγε να ελέγξει το σχολείο και τελικά μετά από 2 ώρες, οι καθηγητές έφυγαν μαζί με τον προϊστάμενο. Ποιοι έμειναν? Οι χιτλερικοί. Εμείς τους πετάξαμε έξω με τις κλωτσιές κυριολεκτικά. Έπρεπε ή δεν έπρεπε να τους πετάξουμε έξω? Και να σας πω ότι τελικά τα σοβαρότερα αιτήματα άρχισαν να γίνονται. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Υ.Γ.: freemind δεν έκανα ορθογραφικό λάθος έτση?
« Τελευταία τροποποίηση: 03/12/07, 04:15 από Hackerpcs »

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #223 στις: 03/12/07, 04:30 »
Από αυτά που λες, φίλε, φαίνεται ότι η δική σας ήταν η καλύτερα οργανωμένη κατάληψη που ήξερε τι ζήταγε και Μπράβο σας

Μόνο εκεί που λες ότι σε κανένα σχολείο δεν έγιναν ζημιές θα διαφωνήσω.
Το Γυμνάσιο δίπλα στο Λύκειό μου έκανε μια μέρα κατάληψη και οι μαθητές (όχι εξωσχολικοί!!!) έσπασαν τζάμια, θρανία, καρέκλες και δεν ξέρω τι άλλο (πάντως τρύπες δεν είδα στους τοίχους  :P).

Και πάλι μπράβο, δώσατε το καλύτερο παράδειγμα.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: 03/12/07, 10:44 »
Δεν έγιναν ζημιές στα σχολεία όσο διήρκεσαν οι καταλήψεις?Σε άλλη χώρα ίσως στην Ελλάδα έγιναν.Δηλαδή μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.
Οι χιτλερικοί....ελεος...ήθελαν να κάνουν μάθημα και έγιναν χιτλερικοί...?
Για να προσέχουμε τι λέμε....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...