Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93384 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #300 στις: 22/01/08, 10:41 »
Joe, καλως ή κακως ανηκω κατα ενα μικρο μερος στο τομεα της εκπαιδευσης.
Με τον εναν ή τον αλλο τροπο, μπορω να εχω μια σφαιρικη εικονα απο διαφορες περιοχες των Αθηνων για τις περισσοτερες καταληψεις, καθως και για το τι γινεται μεσα στα σχολεια ( και με τις καταληψεις και χωρις ).
Δυστυχως, οι περισσοτεροι μαθητες δεν εχουν ενημερωθει καταλληλα απο κανεναν. Και αυτο ειναι μεγαλο προβλημα, γιατι οι πρωτοι που θα επρεπε να ενημερωσουν τα παιδια ειναι οι καθηγητες και οχι οι "γυριστρολογοι" που μπαινουν στα σχολεια και προκαλουν τις καταληψεις.

Εγω δεν εχω να χωρισω κατι με τον Roufous. Μια διαφωνια ως προς τον τροπο που που απαντησε ειχα. Οι διαφωνιες θα υπαρχουν οσο ειμαστε και οι 2 ισχυρογνωμονες πανω σε αυτες.

ΥΓ: Ειναι πασιφανες πως η αριστερα, εχασε ( προσοχη, στον αοριστο ) εδαφος στην ελληνικη κοινωνια, επειδη εμεινε προσκολλημενη στις παλιες θεωριες και αποψεις. Τον τελευταιο καιρο ο ΣΥΝ, προσπαθει να πλησιασει την κοινωνια με πιο μοντερνες μεθοδους, αλλα αυτη η διαμαχη με το ΚΚΕ, κατανταει κουραστικη για τους ψηφοφορους και ψυχοφθορος για τους βουλευτες των 2 κομματων.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #301 στις: 22/01/08, 11:43 »
ΥΓ: Ειναι πασιφανες πως η αριστερα, εχασε ( προσοχη, στον αοριστο ) εδαφος στην ελληνικη κοινωνια, επειδη εμεινε προσκολλημενη στις παλιες θεωριες και αποψεις. Τον τελευταιο καιρο ο ΣΥΝ, προσπαθει να πλησιασει την κοινωνια με πιο μοντερνες μεθοδους, αλλα αυτη η διαμαχη με το ΚΚΕ, κατανταει κουραστικη για τους ψηφοφορους και ψυχοφθορος για τους βουλευτες των 2 κομματων.
Λοιπόν επειδή ετέθη το ζήτημα περί Ελλάδας και τι πολιτικό σύστημα προτιμάνε οι Έλληνες, θα ήθελα να σας πω και την άποψη πολλών κοινωνιολόγων για το θέμα..

Στην εποχή του ψυχρού πολέμου, η Αμερική και η Ρωσία προέβησαν σε μια συμφωνία σχετικά με τις σφαίρες επιρροής τους.. Έτσι χώρισαν τις αναπτυσσόμενες χώρες ανάλογα με γεωπολιτικά κυρίως κριτήρια και συμφέροντα.. Η Ρωσία μπορούμε να πούμε ότι πήρε τα Βαλτικά Κράτη, ενώ η Αμερική πήρε τα Μεσογειακά Κράτη.. Τα Βαλκάνια δόθησαν κυρίως στη Ρωσία με φωτεινή εξαίρεση την Ελλάδα, η οποία δυστυχώς/ευτυχώς (ο καθένας το κρίνει αναλόγως) κατέληξε στη σφαίρα επιρροής των Η.Π.Α.. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση και στις περισσότερες φορές την επικράτηση των 2 πολιτικών συστημάτων (καπιταλισμός, κομμουνισμός) στις αντίστοιχες σφαίρες επιρροής.. Η Ελλάδα γαλουχήθηκε με τον καπιταλισμό μέχρι του σημείου όπου γνώρισε ιδίοις όμασι τα αρνητικά αυτού του συστήματος και συν τω χρόνω, ως αποτέλεσμα θέλησε να στραφεί κατά του καπιταλισμού και φυσικά κατά των Η.Π.Α.. Έτσι εξηγείται και η συμπάθεια μας προς τους Ρώσους και η αντιπάθεια μας για τους Β. Αμερικανούς.. Το γεγονός ότι τα 2 πρώτα κόμματα εναλλάσονται στην εξουσία δεν αντιτίθεται των παραπάνω σχολίων λόγω του γεγονότος ότι οι Η.Π.Α., όπως και κάθε ιμπεριαλιστική χώρα, εγκαθιδρύει πράκτορες (πολιτικούς, εκδότες, καναλάρχες) οι οποίοι στρέφουν την κοινή γνώμη προς τις κατευθύνσεις που θέλουν αυτοί..
Ως κατακλείδα, αν και η καρδιά των Ελλήνων λέει αριστερά ;) , το να ανέβει αριστερό κόμμα στην εξουσία τα επόμενα χρόνια συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες, λόγω της σημερινής μορφής των αριστερών κομμάτων και λόγω της σφαίρας επιρροής των Η.Π.Α., όπως αναφέρθηκε πιο πάνω..

Όσον αφορά την εμμονή των αριστερών κομμάτων στο παρελθόν, δεν μπορώ να διαφωνίσω αλλά σίγουρα και τα 2 πρώτα κόμματα δεν έχουν προοδεύσει και αυτά καθόλου.. Με εξαίρεση τους νέους βουλευτές που κάθε κόμμα προωθεί (κυρίως άτομα του star system βέβαια), πόσα χρόνια έχετε να ακούσετε ένα νομοσχέδιο ρηξικέλευθο; Ένα νομοσχέδιο, που θα πει ο απλός πολίτης "αυτό είναι, εκείνος που το σκέφτηκε πρέπει να έχει πολύ φαντασία και αγάπη σε αυτό που κάνει".. Προσωπικά, πάρα πολλά χρόνια (...ίσως ποτέ).. Το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω, αν και κάνει αρκετά ανοίγματα προς τους νέους και τους bloggers, προσωπικά μου φαίνεται λίγο ψεύτικο.. Προσωπική γνώμη πάντα..

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #302 στις: 22/01/08, 12:00 »
Faser δεν μπορω παρα να συμφωνησω.
Ιδιαιτερα για το τελευταιο, εχω αναφερθει πολλες φορες για το κατα ποσο το ΣΥΡΙΖΑ ειναι διατεθειμενο να κανει αυτη τη μεγαλη αλλαγη που το ιδιο κυρησει. Ομως επειδη η ελπιδα πεθαινει τελευταια, προσωπικα, σκοπευω να δωσω μια ευκαιρια στην παραταξη αυτη..πριν την καταδικασω οπως το ΚΚΕ. :)
Ελπιζω τουλαχιστον οι εκλογες που θα γινουν για την αναδειξη προεδρου στο ΣΥΡΙΖΑ, να αποδειξουν πως ακομα και οι παλαιοτεροι του ΣΥΡΙΖΑ θελουν αυτη την αλλαγη.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: 25/01/08, 16:20 »
Faser δεν μπορω παρα να συμφωνησω.
Ιδιαιτερα για το τελευταιο, εχω αναφερθει πολλες φορες για το κατα ποσο το ΣΥΡΙΖΑ ειναι διατεθειμενο να κανει αυτη τη μεγαλη αλλαγη που το ιδιο κυρησει. Ομως επειδη η ελπιδα πεθαινει τελευταια, προσωπικα, σκοπευω να δωσω μια ευκαιρια στην παραταξη αυτη..πριν την καταδικασω οπως το ΚΚΕ. :)
Ελπιζω τουλαχιστον οι εκλογες που θα γινουν για την αναδειξη προεδρου στο ΣΥΡΙΖΑ, να αποδειξουν πως ακομα και οι παλαιοτεροι του ΣΥΡΙΖΑ θελουν αυτη την αλλαγη.
καλε μου φρι δεν θα γινουν απο οσο ξερω εκλογες για τον αρχηγο κομματος του συριζα αλλα του συνασπισμου..εκτος και αν εισαι καλα δικτυωμενος και ξερεις περισσοτερα απο εμας :P..και κατα δευτερον..η αριστερα χανει στο οτι γινεται αυτος ο αθλιος πολεμος..οσο για την διαφορα κκε συν ή συριζα αν το θελετε σονι και ντε μαζι ειναι οτι το πρωτο βαζει στα κειμενα του πρωτο το ονομα του κομματος και το δευτερο επικαλειτε στην αρχη το πληθος..τωρα και τα δυο αληθοφανες φαινονται..κατα ποσο ειναι αληθινα αυτο εξαρταρτε απο την κριση του καθενος... ;)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: 25/01/08, 16:32 »
Εγω δεν μιλησα για βλακεια. Αλλα συγνωμη κιολας, ειναι παραλογο σε εναν χωρο οπως αυτος της καταληψης στον οποιο εισαι αναγκασμενος να βρισκεσαι πολλες ωρες να μην κανεις και πλακα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φαινεται περιεργο. Δηλαδη με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να κανουμε πλακα και στην δουλεια? Η στο σπιτι? Ζεις σ εενα χωρο καποιες ωρες (αρκετες) για καποιες μερες, παραλογο ειναι να κανει και καποιος πλακα? Και οταν μιλαμε για παιδια ακομα πιο λογικο να κανουν και πλακα καποια στιγμη. Ειναι τοσο κακο?
Mα αυτό σου είπα.Δέχομαι να πείς οτι απο ένα σημείο και μετα, κάνουν τη πλάκα τους, αλλα δεν δέχομαι το "Παιδιά είναι κι παίζουν". Αμα είναι αυτό δικαιολογία, να πάνε να παίξουν αλλού, και να αφήσουν τα παιδιά που δεν παίζουν, να κάνουν μάθημα.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: 25/01/08, 18:57 »
Μα σε αυτην την βαση το ειπα. Δηλαδη κανουν καταληψη, μεσα στην καταληψη κανουν και χαβαλε. Δεν κανουν την καταληψη με σκοπο τον χαβαλε απλα μεσα στην καταληψη γινεται και χαβαλες. Συμφωνουμε? Και λεω εγω πως ειναι δυνατον να μην κανουν ΚΑΙ εφοσον ειναι παιδια και ειναι δεδομενο οτι καποια στιγμη πρεπει να κανουν ΚΑΙ χαβαλε. Το καταλαβες? Δεν ειναι αυτοσκοπος ο χαβαλες, απλα γινετια και ειναι δεδομενο να υπαρχει γιατι εινια παιδια οποτε καποια στιγμη θα το κανουν και αυτο οπως και τα σοβαρα παιδια που θελουν να κανουν μαθημα θα κανουν καποια στιγμη ΚΑΙ χαβαλε. Αλλα ο χαβαλες δεν ειναι αυτοσκοπος. Ειμαι αρκετα κατανοητος?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: 25/01/08, 19:31 »
Μα σε αυτην την βαση το ειπα. Δηλαδη κανουν καταληψη, μεσα στην καταληψη κανουν και χαβαλε. Δεν κανουν την καταληψη με σκοπο τον χαβαλε απλα μεσα στην καταληψη γινεται και χαβαλες. Συμφωνουμε?[...] Αλλα ο χαβαλες δεν ειναι αυτοσκοπος.
Δεν συμφωνω, με το σκεπτικό οτι αυτό που λές δεν ισχύει για όλους. Όπως λέμε στη πλειονότητα του thread, το τί ποσοστό κάνει κατάληψη με σοβαρό σκοπό, και τί ποσοστό κάνει τη κατάληψη με σκοπό το χαβαλέ, δεν θα το πώ εγώ, ούτε εσύ... Εκτός αν αξιωθείτε με τον Freemind να κάνετε αυτό που σας πρότεινα, και να δείτε μόνοι σας το τί πραγματικά γίνεται...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #307 στις: 25/01/08, 21:24 »
και κατα δευτερον..η αριστερα χανει στο οτι γινεται αυτος ο αθλιος πολεμος..
Αμαν και μια φορα που συμφωνει καποιος μαζι μου..Απο το θεμα των εκλογων φωναζω πως εαν ειχαμε μια πιο υπαρκτη και δυναμικη αριστερα, με λαϊκο προσωπο και οχι φαγομαρες και δυσνοητες θεωρητικες προσεγγισεις της ελληνικης πραγματικοτητας, κανενα ΛΑΟΣ δεν θα εβγαινε στη Βουλη. Αλλα οταν τα ελεγα, ολοι υπερασπιζονταν τη κομματικη τους ταυτοτητα...
Αντε να ξεκαθαρισει λιγο ο τοπος στην αριστερα..να φυγει λιγο η παλια γενια, να αφησει χωρο στην καινουρια.

Οσο για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ, δικο μου λαθος με την ορολογια, ζηταω συγνωμη
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: 26/01/08, 02:45 »
Το ΛΑΟΣ βγηκε λογω της μεγαλης προβολης Καρατζαφερη στα ΜΜΕ. Το ιδιο και τα 2 μεγαλα κομματα. Τα ΜΜΕ λοιπον εμμεσα καθοριζουν το εκλογικο αποτελεσμα. Μεσω πλυσης εγκεφαλου σας καθοδηγουν να τους ψηφιζετε. Καλη σας νυχτα προβατακια.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: 26/01/08, 02:57 »
Το ΛΑΟΣ βγηκε λογω της μεγαλης προβολης Καρατζαφερη στα ΜΜΕ. Το ιδιο και τα 2 μεγαλα κομματα. Τα ΜΜΕ λοιπον εμμεσα καθοριζουν το εκλογικο αποτελεσμα. Μεσω πλυσης εγκεφαλου σας καθοδηγουν να τους ψηφιζετε. Καλη σας νυχτα προβατακια.

Μπά...Όταν ακούω συνέχεια το ίδιο παραμύθι, δεν κοιμάμαι τοσο εύκολα....Στο θέμα μας παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #310 στις: 26/01/08, 11:21 »
Εαν εσυ βλεπεις με ευχαριστηση την παρουσια της αριστερας στο ελληνικο Κοινοβουλιο, καλως...Οπως εχω ξαναπει, εχουμε αυτη τη κυβερνηση και αυτη τη Βουλη, γιατι ετσι μας αξιζει.
Χαιρομαι που τουλαχιστον και αλλος ενας συμφωνησε μαζι μου ( Amylo ) και αισθανομαι πολυ παραξενα, γιατι σε ολες τις περιπτωσεις ( ακομα και στο θεμα της καταληψης ), ειμαι ο μονος που αναζηταει μεσα απο τα κακως κειμενα κατι καλυτερο. Μια ανα-γεννηση θεσμων και αξιων. Και αμεσως, οταν το λεω, πεφτετε ολοι να με φατε, ως "υποβιβαστη", "εξουσιαστη", κλπ...
Στην ουσια, πολλους ευχαριστει αυτο το καθεστως βρωμας και λασπης που υπαρχει στην ελληνικη πραγματικοτητα. Οτι θα ευχαριστουσε ομως και τους νεους η σημερινη κατασταση της Ελλαδας, ειναι τρομερο..Τι να πω..Εγω θα επιμεινω να ζηταω αυτη την αναμορφωση, ακομα και εαν καταληξω να με βριζετε ολοι σας ( :P )

Μεταβαρονε, το θεμα των καταληψεων ειναι υπαρκτο μεν, αλλα ανενεργο δε. Μεχρι του χρονου, οπου ολοι οι καλοθελητες θα γυρισουν απο σχολειο σε σχολειο για να πεισουν για καταληψεις, εχουμε χρονο να μιλησουμε οσο θελουμε γι'αυτο.. ;)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: 26/01/08, 12:58 »
πόσα χρόνια έχετε να ακούσετε ένα νομοσχέδιο ρηξικέλευθο; Ένα νομοσχέδιο, που θα πει ο απλός πολίτης "αυτό είναι, εκείνος που το σκέφτηκε πρέπει να έχει πολύ φαντασία και αγάπη σε αυτό που κάνει"..

Αυτό που θα έπρεπε να θέλει ο απλός πολίτης, δηλ εγώ, είναι το να δει να κατατείθεται προς κρίση και ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο θα έβγαινε μέσα από τις προσωπικές του απόψεις και την προσωπική του εργασία και εμβάνθυνση πάνω στο θέμα στο οποίο αναφέρεται. Άλλως ο πολίτης είναι έρμαιο, σε όποια παράταξη κι αν ανήκει.

Στην ουσια, πολλους ευχαριστει αυτο το καθεστως βρωμας και λασπης που υπαρχει στην ελληνικη πραγματικοτητα.

Καλό θα ήταν κάποτε να το πούμε με το όνομά του: Ποιούς ευχαριστεί να είναι γουρούνια, να κυλιούνται μέσα στην βρώμα και στην λάσπη δηλ? Για ποιον λόγο να μην το λέμε και να μην θέτουμε επιτέλους τα θέματα στις πραγματικές τους διαστάσεις? Δεν γνωρίζουμε? Ντρεπόμαστε?

Νομίζω ότι ο καθένας μας έχει να κατονομάσει αρκετά γουρούνια, με το όνομα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και με όσα έχουν κάνει σ' αυτόν και στους γύρω του. Ακόμα κι αν δεν αλλάξει τίποτα, θα μείνουν τα ονόματά τους στην ιστορία, και ποιός ξέρει? μπορεί να κατονομάσουμε και τον σύγχρονο Εφιάλτη.

Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι το κοινωνικό γουρούνι είναι αυτός που πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο και όχι εμείς οι υπόλοιποι που αποτελούμε το κοινωνικό σώμα. Εκτός κι αν είμαστε όλοι γουρούνια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Πόσες Καλυβίνου χρειάζεται να δούμε ακόμα?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: 26/01/08, 18:10 »
και κατα δευτερον..η αριστερα χανει στο οτι γινεται αυτος ο αθλιος πολεμος..
Αμαν και μια φορα που συμφωνει καποιος μαζι μου..Απο το θεμα των εκλογων φωναζω πως εαν ειχαμε μια πιο υπαρκτη και δυναμικη αριστερα, με λαϊκο προσωπο και οχι φαγομαρες και δυσνοητες θεωρητικες προσεγγισεις της ελληνικης πραγματικοτητας, κανενα ΛΑΟΣ δεν θα εβγαινε στη Βουλη. Αλλα οταν τα ελεγα, ολοι υπερασπιζονταν τη κομματικη τους ταυτοτητα...
Αντε να ξεκαθαρισει λιγο ο τοπος στην αριστερα..να φυγει λιγο η παλια γενια, να αφησει χωρο στην καινουρια.

Οσο για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ, δικο μου λαθος με την ορολογια, ζηταω συγνωμη
Μα ποτε δεν διαφωνησαμε μαζι σου..ποτε δεν ειπες οτι ο πολεμος φταιει στην αριστερα,αλλα οτι η αριστερα ειναι ψευτικη αν θυμαμαι καλα..τελοσ παντων..το θεμα με την πολιτικη ειναι οτι οι πολιτικοι "βλεπουν" τους πολιτες σαν ψηφοφορους..και σε αυτην την τοποθετηση θα συμφωνησω πληρως με την τοποθετηση του λαζοπουλου στην τελευταια του εκπομπη,οχι για την συνεργασια αλλα για το οτι ο κοσμος χανετε και αντι οι αυτοαποκαλουμενοι "σωσιες" να κοιτανε να το πως θα σωσουν την χωρα κοιτανε πως θα σωσουν τις πολιτικες τους θεσεις και θα ριξουν τον ανταγωνιστη..και εδω αναρωτιεσαι οι ολιτικοι και τα κομματα ειναι επιχειρησεις και εχουν αλλες επιχειρησεις ανταγωνιστες ή ειναι οργανωσεις που συμβαλουν στην κοινωνια με τις πολιτικες τους πεπιθισεις (το σκοτωσα!!!! :P);!
Υ.Γ:Το Λαος μπηκε στην βουλη γιατι ο καρατζαφερης ελεγε παπαρολογιες που στην συνεχεια τις αρνηθηκε και οι ευκολπιστοι και οι βαμενοι "χρυσοι" των πιστεψαν..
« Τελευταία τροποποίηση: 27/01/08, 00:19 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: 26/01/08, 22:38 »
Μα σε αυτην την βαση το ειπα. Δηλαδη κανουν καταληψη, μεσα στην καταληψη κανουν και χαβαλε. Δεν κανουν την καταληψη με σκοπο τον χαβαλε απλα μεσα στην καταληψη γινεται και χαβαλες. Συμφωνουμε?[...] Αλλα ο χαβαλες δεν ειναι αυτοσκοπος.
Δεν συμφωνω, με το σκεπτικό οτι αυτό που λές δεν ισχύει για όλους. Όπως λέμε στη πλειονότητα του thread, το τί ποσοστό κάνει κατάληψη με σοβαρό σκοπό, και τί ποσοστό κάνει τη κατάληψη με σκοπό το χαβαλέ, δεν θα το πώ εγώ, ούτε εσύ... Εκτός αν αξιωθείτε με τον Freemind να κάνετε αυτό που σας πρότεινα, και να δείτε μόνοι σας το τί πραγματικά γίνεται...
Ε ρε τα ιδια και τα ιδια... Καταντησε... Ναι περασα απο διαφορες καταληψεις της περιοχης φετος και ημουν και περσυ 3η λυκειου. Λες να μην ξερω η να μην το εχω δει απο μεσα? Αλλο με ρωτησες και σε αυτο που με ρωτησες σου απαντησα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: 26/01/08, 22:57 »
Εαν εσυ βλεπεις με ευχαριστηση την παρουσια της αριστερας στο ελληνικο Κοινοβουλιο, καλως...Οπως εχω ξαναπει, εχουμε αυτη τη κυβερνηση και αυτη τη Βουλη, γιατι ετσι μας αξιζει.
Χαιρομαι που τουλαχιστον και αλλος ενας συμφωνησε μαζι μου ( Amylo ) και αισθανομαι πολυ παραξενα, γιατι σε ολες τις περιπτωσεις ( ακομα και στο θεμα της καταληψης ), ειμαι ο μονος που αναζηταει μεσα απο τα κακως κειμενα κατι καλυτερο. Μια ανα-γεννηση θεσμων και αξιων. Και αμεσως, οταν το λεω, πεφτετε ολοι να με φατε, ως "υποβιβαστη", "εξουσιαστη", κλπ...
Στην ουσια, πολλους ευχαριστει αυτο το καθεστως βρωμας και λασπης που υπαρχει στην ελληνικη πραγματικοτητα. Οτι θα ευχαριστουσε ομως και τους νεους η σημερινη κατασταση της Ελλαδας, ειναι τρομερο..Τι να πω..Εγω θα επιμεινω να ζηταω αυτη την αναμορφωση, ακομα και εαν καταληξω να με βριζετε ολοι σας ( :P )

Μεταβαρονε, το θεμα των καταληψεων ειναι υπαρκτο μεν, αλλα ανενεργο δε. Μεχρι του χρονου, οπου ολοι οι καλοθελητες θα γυρισουν απο σχολειο σε σχολειο για να πεισουν για καταληψεις, εχουμε χρονο να μιλησουμε οσο θελουμε γι'αυτο.. ;)
Την αριστερα την βλεπω ακριβως οπως την δεξια. Τα κομματα στην Ελλαδα εχουν καταντησει την χωρα σε παραγκα τους. Ειναι ολοι στο ιδιο κολπο μηδενος εξερουμενου, υπο την προστασια των ΜΜΕ. Δεν υπαρχουν πλεον "καθαρα" κομματα να πεις οκ ειμαι με αυτο. Η μονη ιδεολογια που υπαρχει τωρα ειναι η πρασινη, του χρηματος. Ας βγουνε επιτελους σωστα κομματα που κανουν αυτα που λενε, και δε κλεβουν, δε διοριζουν ημετερους, δε καταδυναστευουν τη δημοσια κλπ κλπ και γω την επομενη θα αρχισω να ψαχνω για ιδεολογια. Αυτη τη στιγμη ομως, πρεπει να φυγουν τα παροντα κομματα. Και ο τροπος για να φυγουν ειναι να μην δινεται αυτοδυναμια σε κανενα πολιτικο κομμα.
Μεταβαρονε συγγνωμη που σου χαλασαμε το θεματακι, με τις ασημαντες συζητησεις μας...  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: 26/01/08, 23:11 από Vampovorator »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: 27/01/08, 00:56 »
Ε ρε τα ιδια και τα ιδια... Καταντησε... Ναι περασα απο διαφορες καταληψεις της περιοχης φετος και ημουν και περσυ 3η λυκειου. Λες να μην ξερω η να μην το εχω δει απο μεσα? Αλλο με ρωτησες και σε αυτο που με ρωτησες σου απαντησα.
Βασικά σε δική σου ερώτηση απάντησα... Απλά προσπάθησα να είμαι ακριβής στην απάντηση μου. Κατα τα άλλα συμφωνώ οτι δύσκολα περνάν οι ώρες εκεί μέσα...

Μεταβαρονε συγγνωμη που σου χαλασαμε το θεματακι, με τις ασημαντες συζητησεις μας...  ::)
Αν εσύ θεωρείς οτι συμμετέχεις σε ασήμαντες συζητήσεις, κρίμα για σένα. Είμαι όμως σίγουρος οτι υπάρχουν threads, όπως εδώ πολύ περισσότερο σχετικά με την συζήτησή που γίνεται.Ευελπιστώ δε, σε περισσότερο ευγενικές απαντήσεις στο μέλλον. Αν κάποιος υποβαθμίζει τη συζήτηση, αυτός είσαι εσύ που αποκαλείς τυφλά τους συνομιλητές σου "προβατάκια". Επαναστάτη μου εσύ...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: 27/01/08, 01:45 »
ρε μεταβαρωνε (γιαννη δε σε λενε?) σε βλεπω και τσαμπουκαλεμενο (οπως οι πιο πολλοι εδω μεσα ), δεν αναφερομουν σε σενα ρε αγορινα, σε ολους αυτους που δεν εχουν προσωπικη αποψη επι της πολιτικης, και κατευθυνονται απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης αναφερομουνα, αν εσυ τωρα θιχθηκες κι αν εχεις και τη μυγα, φερτην πισω που λενε.  ::) Δευτερον, ειναι αστειο να συζηταμε 5 σελιδες για τη καταληψη. Να πουμε τι στο καλο? Τα αυτονοητα? Για καποια πιτσιρικια που κανουν καταληψη επειδη θελουν να παιζουν πλειστεισιον και να καπνισουν ? Και τα παιδια που αγαπανε το (οποιο) σχολειο και ΔΕΝ θελουν να χασουν ωρες διδασκαλιας τι θα γινει? Απορω δηλαδη πως γινεται να μαλωνετε για τα αυτονοητα, και τα σημαντικα θεματα να τα προσπερνατε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: 27/01/08, 02:14 »
σε ολους αυτους που δεν εχουν προσωπικη αποψη επι της πολιτικης, και κατευθυνονται απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης αναφερομουνα, αν εσυ τωρα θιχθηκες κι αν εχεις και τη μυγα, φερτην πισω που λενε. 
Το ξέρω οτι δεν αναφερόσουν σε μένα, αλλα το θεωρείς εσύ σωστό να μπαίνεις σε τέτοιες συζητήσεις, με τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις? Και γώ θέλω να διατηρούνται χαμηλοί οι τόνοι...

Δευτερον, ειναι αστειο να συζηταμε 5 σελιδες για τη καταληψη. Να πουμε τι στο καλο? Τα αυτονοητα? Για καποια πιτσιρικια που κανουν καταληψη επειδη θελουν να παιζουν πλειστεισιον και να καπνισουν ? Και τα παιδια που αγαπανε το (οποιο) σχολειο και ΔΕΝ θελουν να χασουν ωρες διδασκαλιας τι θα γινει? Απορω δηλαδη πως γινεται να μαλωνετε για τα αυτονοητα, και τα σημαντικα θεματα να τα προσπερνατε.
Αυτό είναι το θέμα και της κουβέντας. Αυτά που άλλοι θεωρούν αυτονόητα, άλλοι τα θεωρούν άξια συζήτησης, και αυτά που είναι ασήμαντα, για κάποιους, για άλλους είναι σημαντικά.. Απο κει και πέρα, αν κάποιος θεωρεί ένα θέμα "ανάξιο" συζήτησης, απλά δεν συμμετέχει...Δεν απαξιώνει αυτό , ούτε όσους συμμετέχουν... ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: 27/01/08, 13:46 »
ρε μεταβαρωνε (γιαννη δε σε λενε?) σε βλεπω και τσαμπουκαλεμενο (οπως οι πιο πολλοι εδω μεσα ), δεν αναφερομουν σε σενα ρε αγορινα, σε ολους αυτους που δεν εχουν προσωπικη αποψη επι της πολιτικης, και κατευθυνονται απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης αναφερομουνα, αν εσυ τωρα θιχθηκες κι αν εχεις και τη μυγα, φερτην πισω που λενε.  ::) Δευτερον, ειναι αστειο να συζηταμε 5 σελιδες για τη καταληψη. Να πουμε τι στο καλο? Τα αυτονοητα? Για καποια πιτσιρικια που κανουν καταληψη επειδη θελουν να παιζουν πλειστεισιον και να καπνισουν ? Και τα παιδια που αγαπανε το (οποιο) σχολειο και ΔΕΝ θελουν να χασουν ωρες διδασκαλιας τι θα γινει? Απορω δηλαδη πως γινεται να μαλωνετε για τα αυτονοητα, και τα σημαντικα θεματα να τα προσπερνατε.

Δεν ξέρω τι εννοείται εσείς ως αυτονήτο που εμείς οι βραδυστροφοι δεν τα πιανουμε με τη μιά, πάντως το να απιαξιώνεις τόσο στυγνά την κατάληψη σίγουρα δεν είναι..!! Δηλαδή να παρει εσείς το μόνο που βλέπετε στην κατάληψη είναι παιδάκια που θέλουν να χάσουν μάθημα και να παίξουν πλειστέσιον???!!Ελεος δηλαδή!! Νομίζεις ας πόυμε ότι θέλαμε εμείς να χάσουμε όλες τις εκδρομές του χρόνου και να κάνουμε μαθημα χωρίς λόγο??Και αυτό είναι μία από τις συνέπεπεις που μας έφερε η απαίτηση μας για καλύτερη παιδεία! Γιατί από τότε ούτε οι κόντρες σταμάτησαν, ούτε οι τιμωρίες σχεδόν χωρίς λόγο παιδιών που πρωτοστάτησαν στην καταληψη..!!Γιαυτό ας μην ακούω κουλά του είδους ''θέλαμε να παίζουμε μόνο πλειστέσιον γιαυτό καναμε κατάληψη''!Ξανα έλεος!
 Όπως είπε και ο Άρης μέσα στην κατάληψη δεν μπορούσαμε να κοιτιόμαστε ούτε να μιλάμε για τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Άσιμου και για τους λόγους πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης (ναι το κάναμε και αυτό, μη γελάτε..!), ούτε φυσικά να συζητάμε μόνο για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα σε όλους τους τομείς..!!! Και χαρτιά παίξαμε, και ταβλάκι  μας το φέραμε και τις μ**ς μας τις είπαμε αλλιώς το βράδυ θα κόβαμε καμια φλέβα από τη βαρεμάρα!! Που στο καλό βρίσκετε εσείς το κακό σε αυτό??
 Και στο κάτω κάτω το αν υπάρχει κάποιο ποσοστό που είναι κατα των καταλήψεων δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιαυτό!Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αντίθετοι, θα πρέπε γιαυτό το λογο να καταργηθούν όλες οι καταλήψεις και οι ζητήσεις των δικαιωμάτων ανα τον κόσμο??Τί συντηρητικά και σχεδόν φασιστικά πράγματα είναι αυτά..????Απο τη στιγμή που η πλειοψηφία ψήφησε κατάληψη δεν ήταν λογικό να γίνει..?? Και στο κάτω κάτω αφού αυτοί που ψήφησαν υπέρ τις ώρες που κανονικά γινόταν μάθημα ερχόνταν στο σχολείο και δήλωναν την ''συμπαράσταση'' τους δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους θεωρείτε τόσοο άμορφη μάζα..?? Μήπως είναι κάπως σκληρός και απαξιωτικός αυτός ο χαρακτηρισμός..? Και να είναι άμορφη μάζα, τουλάχιστον έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και δεν μας αφησαν εμας που διοργανώσαμε την κατάληψη στην τύχη μας..!
  Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι εδω και 5 σελίδες πολύ όμορφα πολλοί απαξιώσαν έναν από τους λίγους τρόπους διεκδίκησης δικαιωμάτων και ελευθεριών, την κατάληψη, μηδενίζοντας με αυτό τον τρόπο σχεδόν όλες τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και προβάλλοντας μια στατικότητα στις ιδέες τους. Αν για σας είναι όλα τόσα εύκολα στη ζωή που δεν θέλετε αλλαγές, μεγια σας και χαρα σας.!Αφήστε μας τουλάχιστον εμας τους δυσαρεστημένους να κάνουμε μια προσπάθεια έστω και αν είναι βέβαιο ότι θα φάμε τα μούτρα μας..!
Ακόμα και αν υπάρχει άμορφη μάζα μέσα στην κατάληψη, δεν παύουν να υπάρχουν όμως και άνθρωποι που νοιάζονται και που παλεύουν γι'αυτή και για τον κόσμο γενικότερα..!Θα τους απαξιώσετε και αυτούς μήπως..? :P

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: 28/01/08, 02:41 »
Ναι ενταξει Μικα, καταληψη παντου. Να κανω καταληψη σε ενα νοσοκομειο? Επειδη ειμαι ασθενης και δε μου αρεσουν οι νοσοκομες δεν ειναι ξανθιες με ωραιες γαμπες, σκεφτομαι να το κλεισω. Δε με νοιαζει να πεθανουν οι αλλοι ασθενεις. Αραγε, υπαρχουν χωροι οπου δεν μπορεις να κανεις καταληψη, γιατι ισως στερεις βασικα αγαθα οπως της παιδειας, απο καποια παιδια, που πιθανως δεν εχουν λεφτα για φροντιστηριο οπως εσυ η εγω, και θελουν, απλα, να μαθουν 5 γραμματα και να περασουν σε ενα πανεπιστημιο.
Εδω ειδαμε οτι ορισμενοι μαθητες (ακομα κ εξοσχολικοι) ασκησαν πιεση με το ετσι θελω ωστε να γινει καταληψη. Να χαρω εγω ο φασιστας τις δημοκρατικες διαδικασιες των μαθητων. Και ξερουμε ολοι τα κινητρα των πιο πολλων. Εχουμε κανει και μεις μαθητες και ξερουμε Τωρα δε μπορεις να μας πεισεις για τις καλες τους προθεσεις. Αν πραγματικα θελατε αλλαγες στη παιδεια, θα ειχε φανει. Και επιπλεον υπαρχουν κι αλλες μορφες αγωνα. Οπως η αποχη κλπ. Δηλαδη οποιος θελει πραγματικα κατι, το καταφερνει. Αλλα οποιος νομιζει οτι οι πιο πολλοι μαθητες νοιαζονται για το "σχολειό" πλανωνται...

ΥΓ. Βγαζω εξω το δικο σου σχολειο, οπου υπηρχε σοβαρο κτιριακο προβλημα αν δε κανω λαθος, και καταληψη επρεπε να κανουν και οι καθηγητες ακομα...

Μεταβαρωνε απο ποτε εγινες μοντ και δε το καταλαβα?  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 28/01/08, 02:51 από Vampovorator »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #320 στις: 28/01/08, 10:46 »
Μικα, συμφωνω πως μια μεριδα μαθητων ( εγω πιστευω πως ειναι η μειοψηφια δυστυχως και με λυπει αυτο ) κατανοει ακριβως για ποιο λογο γινεται η καταληψη και μεσα απο ενα λογικο "χαβαλε", κανει τον αγωνα της.
Δυστυχως, ειναι πολλοι λιγοι για να μεταλαμπαδευσουν αυτο το αισθημα και στους υπολοιπους μαθητες, που βρισκουν μια καλη ευκαιρια να χασουν μαθημα. Και αυτο απαξιωνει οποιαδηποτε προσπαθεια για την καλυτερευση της εκπαιδευσης μεσα απο αγωνες και συζητησεις.

Ποιος φταιει;
Αυτο ειναι μεγαλο ερωτημα, ομως αρχιζοντας απο τους καθηγητες, πηγαινοντας στους γονεις και καταληγοντας στα καλοπαιδια που τριγυρνουν απο σχολειο σε σχολειο για να προκαλεσουν τις καταληψεις, μπορω να μοιρασω ευθυνες.

Οι καθηγητες, γιατι μεσα στη μιζερη ζωη τους και τη "βαριεμαρα" τους, δεν καθισαν ποτε να συζητησουν με τα παιδια τι ακριβως ειναι η καταληψη και με ποιες αρχες πρεπει να πραγματοποιειται. Να τους εξηγησουν πως ειναι εργαλειο που δινει το ιδιο το συστημα, και αν χρησιμοποιηθει σοφα, μπορει να ειναι και εναντιον του συστηματος.

Οι γονεις, γιατι μεσα απο την αγνοια τους ( και ισως τις πολιτικες πεποιηθησεις ) ερχονται σε αντιμαχια με παιδια που ειναι στην εφηβεια. Ξερουμε πως αυτο μεταφραζεται απο τα παιδια "Αυτο ειπες; Το αντιθετο θα κανω". Ελαχιστοι γονεις καθισαν να συζητησουν με τα παιδια για το θεμα της καταληψης και να εξηγησουν τους λογους που γινεται ( γιατι ειναι συχνο το φαινομενο τα παιδια να μην ξερουν καν για τι αρθρα παλευουν ). Και βεβαια πολλοι περισσοτεροι εμφανιζονται μπροστα απο τις πορτες της καταληψης και πεφτοντας στο επιπεδο των μαθητων, συμπεριφερονται σαν ζωα. Ετσι δεν λυνεις κανενα θεμα, καμια καταληψη, κανενα προβλημα.

Τελος, τα "καλοπαιδα" καποιων παραταξεων ( δεξιων καποτε, αριστερων σημερα ) που σπειρουν το πνευμα της καταληψης, πρεπει να μαθουν να συμμαζευτονται στο χωρο τους. Καταληψη θελουν; Ας την κανουν στο πανεπιστημιο, ακολουθωντας τις διαδικασιες που απαιτειται για να γινει. Δεν υπαρχει λογος να μεταφερουν το δικο τους αγωνα σε παιδια που ηδη βρισκονται σε ενα τραγικο και ανθρωποκτονο συστημα, πιεσμενα απο φροντιστηρια και μελλοντικα ονειρα!
Αλλα ακομα κι αν το κανουν, πρεπει να παρουσιαζονται επισημα μπροστα σε ολο το σχολειο. Να μην φερονται σαν υποκινητες, αλλα σαν ανθρωποι που πρεπει να δεχτουν τη δημοσιοτητα του προσωπου τους..Γιατι η καταληψη ειναι κατι πολυ παραπανω απο ενας "αριστεροδεξιος" αγωνας καποιων αποτυχημενων νοητικα ατομων. Ειναι ενα οπλο..και ετσι οπως παμε, το οπλο εχει αδειασει προ πολλου και κανεις δεν δινει σημασια να το ξαναγεμισει!

Τελος, για αλλη μια φορα, να ξεκαθαρισω πως δεν ζηταω καταργηση της καταληψης. Αυτο το αναφερω, γιατι υπαρχουν πολλοι που θα με φανε για τις παραπανω αποψεις μου. Ομως, δεν ανεχομαι να πηγαινω στα μαθηματα και να μου λενε "ξερετε, κανουμε καταληψη..ε..δεν ξερουμε γιατι, αλλα ψηφισαμε ναι..ειναι γαματα"..

Δηλαδη οι εργατες που βγηκαν στους δρομους και σκοτωθηκαν για τις αργιες και τα 8ωρα, τι θα επρεπε να πουν;
"Πω ρε φιλε, ειχαμε μια τρομερη συγκεντρωση και ξερεις...ειχε και δωρεαν σκοποβολη"..

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #321 στις: 28/01/08, 11:11 »
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι εδω και 5 σελίδες πολύ όμορφα πολλοί απαξιώσαν έναν από τους λίγους τρόπους διεκδίκησης δικαιωμάτων και ελευθεριών, την κατάληψη, μηδενίζοντας με αυτό τον τρόπο σχεδόν (1) όλες τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και προβάλλοντας μια στατικότητα στις ιδέες τους. Αν για σας είναι όλα τόσα (2) εύκολα στη ζωή που δεν θέλετε αλλαγές, μεγια σας και χαρα σας.!Αφήστε μας τουλάχιστον εμας τους δυσαρεστημένους να κάνουμε μια προσπάθεια έστω και (3) αν είναι βέβαιο ότι θα φάμε τα μούτρα μας..! Ακόμα και αν υπάρχει άμορφη μάζα μέσα στην κατάληψη, δεν παύουν να υπάρχουν όμως και άνθρωποι που νοιάζονται και που παλεύουν γι'αυτή και για τον κόσμο γενικότερα..!Θα τους απαξιώσετε και αυτούς μήπως..? :P

Μια παρατήρηση - ερώτηση, όπως θέλεις πέστο:
(1) Ποιες άλλες προσπάθειες γίναν από τους μαθητές εκτός της κατάληψης για ανασυγκρότηση της παιδείας? (η ερώτηση δεν έχει καθόλου ειρωνικό τόνο από εμένα είναι καθαρή ερώτηση άγνοιας επειδή δεν ξέρω)

(2) Μια μικρή διαφωνία έχω εδώ γιατί πιστεύω ότι η κατάληψη είναι ο πλέον ευκολότερος τρόπος για τους μαθητές για να διαμαρτυρηθούν. Υπάρχουν και άλλοι δυσκολότεροι όπως:
Και επιπλεον υπαρχουν κι αλλες μορφες αγωνα. Οπως η αποχη κλπ. Δηλαδη οποιος θελει πραγματικα κατι, το καταφερνει.

αλλά αυτοί είναι πιο δύσκολοι επειδή οι υπόλοιποι μαθητές μπορούν να κάνουν μάθημα και να προχωρήσουν ενώ αυτοί της αποχής μένουν πίσω (άραγε το concept της απεργίας το έχετε σκεφτεί ποτέ? Είναι το ίδιο με την αποχή. Όσοι θέλουν διαμαρτύρονται αλλά οι υπόλοιπο έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν). Btw τα ίδια ισχύουν και για τις φοιτητικές καταλήψεις.

(3) Όπως και στο (2), ναι θα φάτε τα μούτρα σας αλλά θα τα φάνε και οι υπόλοιποι που θέλουν να κάνουν μάθημα ή που μπορούν να διαμαρτυρηθούν και με άλλους τρόπους χωρίς να χρειάζεται να χάσουν το μάθημα.

Και πες μου, δεν σου φαίνεται και εσένα λίγο περίεργο να παλεύετε για το δικαίωμα όλων σε μια ελεύθερη, δωρεάν και ποιοτική παιδεία αλλά ταυτόχρονα και με την πρόφαση της "δημοκρατικότητας" (αφού ψηφίσαμε κατάληψη τι να κάνουμε τώρα?) να τη στερείτε από τους υπόλοιπους (έστω και στη μορφή που είναι τώρα)?
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #322 στις: 28/01/08, 18:46 »

Και επιπλεον υπαρχουν κι αλλες μορφες αγωνα. Οπως η αποχη κλπ. Δηλαδη οποιος θελει πραγματικα κατι, το καταφερνει.

αλλά αυτοί είναι πιο δύσκολοι επειδή οι υπόλοιποι μαθητές μπορούν να κάνουν μάθημα και να προχωρήσουν ενώ αυτοί της αποχής μένουν πίσω (άραγε το concept της απεργίας το έχετε σκεφτεί ποτέ? Είναι το ίδιο με την αποχή. Όσοι θέλουν διαμαρτύρονται αλλά οι υπόλοιπο έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν). Btw τα ίδια ισχύουν και για τις φοιτητικές καταλήψεις.
τι λες;;; ???ειναι λυση η αποχη αλλα τα παιδια δεν το κανουν γιατι μενουν πισω;..το πληθος των σχολειων που κανουν καταληψη κανουν αποχη πρωτα..και η μονη διαφορα απο την καταληψη ειναι η επιλογη μαθηματος απο καποιους μαθητες και οι απουσιες..αλλα πρωτων οι μαθητες που επιλεγουν μαθημα τις περισσοτερες φορες στις αποχες ειναι απο τον φοβο ενω στις συνελευσεις ριχνουν την θετικη ψηφο "ανετα" και δευτερον..δεν υπαρχει λογος να γινεται αποχη απο την στιγμη που η πλειοψηφια και μιλαω για την πλειοψηφια των μαθητων θελουν να διαμαρτηρηθουν.Η διαμαρτυρια αυτη συμφωνω διαφερει απο σχολειο σε σχολειο και εχω πει παραπανω γιατι...αλλα δεν μπορειτε αυθερετα να τα εκμηδενιζετε ολα σαν παντογνωστες και να αποφασιζετε για ολους οτι το κανουν στην πλακα..αν σας επεφταν και εσας σοβαδες στο κεφαλι εν ωρα μαθηματος δεν θα χαβαλεδιαζατε πιστευω..ουτε αν ελειπε την μιση χρονια ενας καθηγητης ουτε αν υποχρεωναν ολους τους μαθητες για χαβιεδισμο και αναγκαστηκες εργασιες....Ποσο χαβαλετζιδικο σας ακουγετε;..στη πλειοψηφια των σχολειων αυτα γινονται,και αν πειτε οτι δεν υπαρχουν αυτα τα προβληματα θα πιστεψω απλα οτι δεν πηγατε ποτε λυκειο...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #323 στις: 28/01/08, 19:12 »
τι λες;;; ???ειναι λυση η αποχη αλλα τα παιδια δεν το κανουν γιατι μενουν πισω;..το πληθος των σχολειων που κανουν καταληψη κανουν αποχη πρωτα..

Δύο ώρες αποχή και δύο μήνες κατάληψη? Γιατί εγώ τουλάχιστον στις ειδήσεις αλλά και διαβάζοντας εδώ για καταλήψεις βλέπω τουλάχιστον στην πλειοψηφία όχι για αποχές (ή κάποιο άλλο είδος διαμαρτυρίας τέλος πάντων εκτός της κατάληψης).

"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: 28/01/08, 19:18 »
τι λες;;; ???ειναι λυση η αποχη αλλα τα παιδια δεν το κανουν γιατι μενουν πισω;..το πληθος των σχολειων που κανουν καταληψη κανουν αποχη πρωτα..

Δύο ώρες αποχή και δύο μήνες κατάληψη? Γιατί εγώ τουλάχιστον στις ειδήσεις αλλά και διαβάζοντας εδώ για καταλήψεις βλέπω τουλάχιστον στην πλειοψηφία όχι για αποχές (ή κάποιο άλλο είδος διαμαρτυρίας τέλος πάντων εκτός της κατάληψης).

αν τα παιδια θελουν να διαμαρτυρηθουν θα κανουν και δυο μηνες αποχης..αλλα στο ξανα λεω η αποχη και η καταληψη ειναι το ιδιο πραγμα με τις παραπανω διαφορες...
και η μονη διαφορα απο την καταληψη ειναι η επιλογη μαθηματος απο καποιους μαθητες και οι απουσιες..αλλα πρωτων οι μαθητες που επιλεγουν μαθημα τις περισσοτερες φορες στις αποχες ειναι απο τον φοβο ενω στις συνελευσεις ριχνουν την θετικη ψηφο "ανετα"....