Ιδού η δική μου άποψη.
Έχω 3 κιθάρες μια Music man Silhouette special, μια Epiphone les paul με μαγνήτες Seymour Duncan και μια Squier stratocaster με μαγνήτες Seymour Duncan, ενώ παλιότερα είχα και μια Fender Mexico Strat, με την πρώτη να είναι αρκετά έως πολύ πιο ακριβή από όλες τις υπόλοιπες.
Από όλες τις κιθάρες που έχω παίξει, ανεξαρτήτως τιμής μπορώ να σου πω οτι η συγκεκριμένη squier, είναι άνετα μέσα στις 3 καλύτερες.
Τα κλειδιά της είναι ακριβώς ίδια με της Mexico, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικός ήχος (και σε επαγγελματικό επίπεδο) και πολύ καλό action χωρίς να τρίζει πουθενά.
Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι οτι στους κατασκευαστές που βγάζουν φτηνά όργανα, μπορεί να βρεις τεράστιες διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι.
Κοινώς όπως είπε και ένας φίλος, πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και ψάξε ένα καλό κομμάτι.
Προσωπικά, λίγες φορές έχω δει καλό floyd rose σε φτηνή κιθάρα, οπότε θα σου πρότεινα να πας σε κλασσικό τρέμολο.
Επίσης, θα διαφωνήσω με το φίλο που είπε οτι δεν αξίζει να αλλάξεις μαγνήτες σε φτηνό όργανο. Ο ήχος αλλάζει πάααρα πολύ.
Ένα φιλαράκι έβαλε Dimarzio σε μία olp 300ων ευρώ και η κιθάρα ηχητικά (και μόνον) κάθεται εύκολα δίπλα στη music man του petrucci.
Από μάρκες, πέρα από τις προαναφερθείσες, να σου προτείνω...
OLP
cort
godin
και squier
Παίρνεις λοιπόν ένα καλό κομματάκι 300-350 ευρώ δίνεις και άλλα 150-160 για ένα Neck και ένα Bridge "Μαρκάτους" μαγνήτες και είσαι άρχοντας.
Αν θέλεις κάτι άλλο please pm me