Δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι είμαι υπέρ της βίας;
Φυσικά και πιστεύω ότι το σωστό είναι τέτοιου είδους πράξεις να καταγγέλονται. Αυτό όμως που ήθελα να πω και απ' ότι φαίνεται δεν το έθεσα σωστά, είναι ότι υπάρχουν και περιπτώσεις γυναικών που όχι μόνο δεν καταγγέλουν περιστατικά, αλλά πολλές φορές προκαλούν την τύχη τους και κακοποιούνται από τους συντρόφους τους, μια ώρα αρχύτερα. Δλδ αντί να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τα κάνουν χειρότερα. Μου έχει τύχει περίπτωση αντίστοιχη. Ευτυχώς όχι στο σπίτι μου αλλά στο σπίτι του γείτονά μου.
Ένα συγκεκριμένο περιστατικό: Επιστρέφει αυτός στο σπίτι, για κάποιο λόγο έχει νεύρα, τον προκαλεί κ η γυναίκα του κανοντας φασσαρία που άργησε και στο τέλος ο τύπος θυμώνει τόσο, που τα σπάει όλα στο σπίτι, δέρνει τη γυναίκα του και το γιο του, η γυναίκα έρχεται σε εμάς και τον βρίζει από το τηλέφωνο και μετά αποφασίζει να ξαναγυρίσει σπίτι, όπου και τις ξανατρώει επειδή τον έβρισε από το τηλέφωνο. Και αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν συμβεί αρκετές φορές στην εν λόγω οικογένεια και το ξέρω αφού μένουμε στην ίδια γειτονιά.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλές φορές οι γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποιήσης, επειδή δεν μπορούν να χειριστούν σωστά την κατάσταση.
Το άλλο που ήθελα επίσης να πω μέσω του προηγούμενου ποστ είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση (και λογικό είναι) όταν υπάρχουν και παιδιά, η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη. Και σε τέτοια περίπτωση η γυναίκα θα πρέπει να σκεφτεί πρώτα το(τα) παιδί(παιδιά) της, τα οποιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ήρεμο περιβάλλον και μετά τον εαυτό της. Και για ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του να φέρεται έτσι, είναι τραυματική εμπειρία. Γι' αυτό πρέπει οι γυναίκες να το χειρίζονται κατάλληλα το θέμα.
Τέλος, πιστεύω πως ό, τι κι αν λέω εγώ, εφόσον δεν έχω ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στην οικογένειά μου, ότι και αν πω, είναι θεωρητικό και δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία...