Σαν οδηγος θα μιλησω:
Ας λυσει ο εκαστοτε δημος και η εκαστοτε νομαρχια τα εξης προβληματα:
1) Παρανομες αδειες για επιπλεον εισοδους parking απο τις πολεοδομικες υπηρεσιες τους
2) Επιπλεον χωρους parking ( δημοσιου με πληρωμη ) σε κεντρικα σημεια της πολης
3) Ελεγχος και ανωτατο μπλαφον στα ιδιωτικα parking, που αποτελουν μια λυση, αλλα αρκετα ακριβη. Υποψιν, ειναι μια απο τις πιο κερδοφορες επιχειρησεις, με ελαχιστο κοστος συντηρησης.
4) Σοβαρους δημοτικους αστυνομικους, που κανουν τη δουλεια τους οπως πρεπει και οχι οπως θα την εκανε το "φιλαρακι" μου, που του εδωσαν μια μηχανη, ενα σημα και το παιζει μαγκας.
Απο την αλλη, το κρατος πρεπει:
1) Να ορισει αυστηρα κριτηρια για το ποτε οι τροχαιοι θα κοιμουνται ορθιοι ( ακομα και κυκλοφοριακη συμφορηση να συμβαινει γυρω τους, πολλοι πραμενουν μεσα στην ασφαλεια του περιπολικου τους ή της καντινας που επελεξαν για το καφε τους )
2) Να χρησιμοποιησει τις μελετες των συγκοινωνιολογων του Πολυτεχνειου ( που ειμαστε η μονη χωρα που τους αφηνει και καθονται ) και οχι τις μελετες του καθε γερμανου/αγγλου/ισπανου συγκοινωνιολογου που δεν ξερει την κατασταση των ελληνικων δρομων.
Τελος, γιατι κι εγω εχω παρκαρει πολλες φορες παρανομα και δεν φοβαμαι να το δηλωσω μιας και σε περιοχες οπως στην Καλλιθεα μονο ετσι μπορεις να παρκαρεις, προτεινω να κυκλοφορησει ενα σημα που να το κολλαμε στα εκπαιδευτικα και να γραφει:
"Οδηγω, οπως με εμαθε ο καραγκιοζης δασκαλος να οδηγω"....
Και ναι, εαν δω τετοιο αυτοκολλητο πανω στο αμαξι μου θα στεναχωρεθω αφανταστα, γιατι το συντηρω με τις 3 και 60 που βγαζω καθε μηνα..Δεν ειμαι παρανομος, αλλα με εκαναν παρανομο, ακομα και οταν δεν θελω να το κανω. Τα παραπονα σας, σε αυτους που εχουν απο 2 αυτοκινητα και το ενα το παιρνει καθε μελος της οικογενειας για ψωνια μονο...
Και η φθορα ξενης περιουσιας, ακομα και σαν δολιοφθορα προς το προσωπο του οδηγου, ειναι παρανομη...Δεν ειναι λυση να πειραζεις τα πιονια, αλλα αυτους που τα καθοδηγουν...