ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΜΕ ΓΕΙΑ!!...ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑς ΑΦΗΣΕς!!ΑΛΛΑ!!!! για πες τα παρασκηνια της διαδικασιας γιατι εκει εχει ενδιαφερον το πραγμα(λεφτα, χρονος, συναρμολογηση , τι γνωσεις πρεπει να εχει καποιος για να επιλεξει και μονο τα κομματια)....γιατι ΝΑΙ βρηκες ΤΟΝ ηχο σου αλλα μετα απο πολυ βαβουρα??
Ευχαριστω...

Το ποσο στοιχίζει το ανεφερα, το σιγουρο ειναι οτι στοιχησε λιγοτερο απο εναν καινουριο Marshall Handwired Plexi στον οποίον ουτως ή άλλως θα επρεπε παλι να ασχοληθω με καποια upgrades (πολυ πιθανο ΜΣ εξοδου και ισως και άλλα components)...εκτος απο αυτο πηγα σε Μετροπουλο γιατι ειναι τοσο ψυχακιας με τους πραγματικους κλωνους που δεν στηριζεται απλα σε ενα σχεδιο ανα μοντελο που τον βολευει...εχουν περασει και καταγραφεί απο τα χερακια του τα σπεκς αρκετώωωωωωων original vintage plexi και τα specs του στηριζονται σε αυτούς, οχι απλα σε καποιο σχεδιο της μαρσαλ που ουτως ή άλλως εκεινη την εποχή δεν υπηρχε consistency (μια ματια στο
http://www.amparchives.com/album/index.html θα σε πεισει για αυτο)...

O χρονος συναρμολογησης ειναι πολυ σχετικο θεμα, εχει να κανει τοσο με την γνωση, την εμπειρία και την άνεση του ηλεκτρονικού όσο και με το πόσο ελευθερος ειναι ο ανθρωπος την συγκεκριμένη στιγμή...

Τι γνωσεις πρεπει να εχει καποιος για να επιλεξει και μονο τα κομματια? Ενταξει οταν μιλαμε για kit μιλαμε για πολυ συγκεκριμένα πραγματα, δεν ειναι αναγκη να ανακαλυψεις ξανα τον τροχό...αποφασισα να παω για F+T και όχι να βαλω τους CE μονο και μονο για θεμα μακροπροθεσμης αξιοπιστίας (οχι οτι εχει καταγραφτει καποιο προβλημα με τους CE)...θα παθαιναν τιποτα οι άλλοι? Οχι...απλα ηθελα να εχω το κεφαλι μου ησυχο...ειχα την επιλογη στο κιτ για Sozo ή Mallory πυκνωτες...διαβασα εμπειρίες απο ατομα που φτιαχνουν στην χειροτερη 5 κιτάκια τον χρόνο και που εχουν τουλαχιστον εναν original vintage marshall, ακουσα κλιπς, πήρα γνωμες και αποφασισα να παω για Sozo...για μετασχηματιστες ειχα την επιλογή μεταξυ Heyboer (era corrected κλωνους) και Mercury Magnetics...παλι διαβασμα θρεντς απο εμπειρα ατομα, παλι κλιπς κοκ...θεωρησα οτι οι Heyboer θα μου δωσουν αυτο που ηθελα και οτι η MM θα μου εδινε μια πιο hifi εκδοση των Heyboer (κατι που δεν ηθελα)...δυστυχως αυτα ειναι trial and error δεν μπορει κανεις να σου πει με σιγουρια τι θα σου αρεσει εσενα στο τελος ειναι πολλες οι παράμετροι...το πιο επωδυνο απο ολα ηταν το να κατασταλλαξω στα σπεκς του κυκλώματος το οποίο εμενα προσωπικά μου πηρε αρκετους μηνες...το ολο project ξεκινησε με την προοπτικη να φτιαχτει ενας Super Bass με specs του '69...κλιπς (λιγα στο διαδικτυο), διαβασμα, συζητήσεις επι συζητήσεων σε φορουμς, προσωπικα μηνυματα κλπ κλπ κλπ...στα μεσα του μονταρισματος τελικα ημουν σιγουρος οτι ο Super Lead ηταν για μενα (ευτυχως Super Lead και Super Bass εχουν πολυ λιγες διαφορες split cathode ο ενας, shared cathode ο άλλος, μερικα compontents παραπανω το Super Lead για το bright καναλι καποιες αντιστασεις και πυκνωτες με διαφορετικες τιμες απο οτι του Super Bass)...o Electrictabs (o οποίος ειχε ΗΔΗ διατυπωσει τις αμφιβολιες του για το αν ο Super Bass θα μου κανει, απο την πρωτη μερα) εδειξε κατανόηση οταν του ειπα να εγκαταλείψουμε το σχεδιο Super Bass και να παμε σε Super Lead...η τελευταια αποφαση ηταν αν και τί τιμή bright cap θα εμπαινε...ο Χρηστος τον εφερε χωρις bright cap ουτως ωστε να τον ακουσω...μετα δοκιμασαμε αρκετες τιμες (250 εως και 5000pf) με ειδε αναποφασιστο και εκεινος προτεινε το push-pull pot για 2 τιμες...αυτο ειναι μαγκα μου, δεν ειναι καποιος απλα να στον μονταρει και να στον στησει καλα, ειναι και να σου δινει λυσεις και να σου κανει την ζωή πιο ευκολη...

Rainbowe, ολα τα ανωθι μπορουν να ακουγοντα "δραματικα" ή κουραστικά ή οτιδηποτε αλλο, αλλα για την περιπτωση μου μιλαμε για τον ενισχυτή της ζωής σου, τον ενισχυτή που απο το 1994 έως και τωρα δεν μπορουσα να τον αντικαταστησω με οτιδήποτε άλλο, οχι τουλαχιστον με καποιο ενισχυτή που εχω ακουσει...επρεπε να αφιερωσω χρονο γιατι ειχα μια μονο ευκαιρια να το "πετυχω" ακριβώς για να μην χαλασω ασκοπα τα χρηματά μου και τον χρόνο μου...εχω την τυχη να ξερω ακριβώς τι θελω εδω και πολλα χρονια και την ατυχία να θελω εξαιρετικα πολυ συγκεκριμενα πραγματα...

Οποτε το πραγματικο ερωτημα ειναι γιατι καποιος να μπει σε αυτή την διαδικασια...μια απάντηση, η δικια μου, είναι γιατι δεν μπορει να βρει καποιον έτοιμο χωρις να τον τρελλανει στα μοντς και στα upgrades (εξτρα χρηματα και χρονος)...οποτε το φτιαχνεις απο την αρχή οπως ακριβως το θελεις και τελειωνει η υπόθεση...

ΥΓ: οχι δεν εχω καμια σχεση με ηλεκτρονικά κυκλωματα κλπ κλπ