Ψηφοφορία

Ποιά πεταλιέρα θα διαλέγατε και γιατί?

Line6 Pod Xt Live
Vox Tonelab Se
Boss Gt 8
Digitech Gnx 3000
Korg AX3000G
Zoom G9.2tt
Zoom GFX 8

Αποστολέας Θέμα: Συγκρισεις πολυεφφε.  (Αναγνώστηκε 124833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tzeleberfidon

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • L-153 Team
    • Προφίλ
Απ: Συγκρισεις πολυεφφε.
« Απάντηση #175 στις: 03/12/05, 10:05 »
Προσοχή τώρα επειδή την άκουσα....

Αν δεν έχεις λαμπάτο ενισχυτή, τότε έχεις παρόμοιο ήχο λάμπας από την vox λογο της λάμπας της.

Αν όμως έχεια λαμπάτο ενισχυτή, η VOX δεν σου δίνει γκάμα σύγχρονων ήχων που μπορείς να θες. Δηλαδή αν έχω digitech / boss και τη βάλω σε λαμπάτο με το distorsion του ενισχυτή τότε έχω ΄ηχο λάμπας. Αν βάλω τον λαμπάτο ενισχυτή στο καθαρό και βάλω distorsion από το boss / digitech τοτε έχω σύγχρονο ήχο, αυτόν που αποκαλούν κάποιοι πλαστικούρα.

Η επιλογή δική σας.
L-153 Navy Team

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

• Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: 03/12/05, 10:39 »
Αυτο που μαλλον εννοει ο Acanthor ειναι οτι με αυτην την πεταλιερα,και μονο αυτην-οχι συνδεδεμενη ας πουμε σε εναν boogie,δεν μπορεις να παιξεις ακραια ιδιωματα του μεταλ οπως death,black και αλλα...τα γκαζια της φτανουν μεχρι heavy ας πουμε,και αυτο περασμενων δεκαετιων...

Απο οσο την ακουσα παντως...για μεταλα κιθαριστα δεν μου φαινεται οτι κανει...δεν θα σου βγαλει τα γκαζια που θελεις...ειναι πιο vintage εχω την εντυπωση...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος Acanthor

• Θαμώνας
  • ...there's too much panic in this town...
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: 03/12/05, 11:21 »
Αυτο που μαλλον εννοει ο Acanthor ειναι οτι με αυτην την πεταλιερα,και μονο αυτην-οχι συνδεδεμενη ας πουμε σε εναν boogie,δεν μπορεις να παιξεις ακραια ιδιωματα του μεταλ οπως death,black και αλλα...τα γκαζια της φτανουν μεχρι heavy ας πουμε,και αυτο περασμενων δεκαετιων...

Απο οσο την ακουσα παντως...για μεταλα κιθαριστα δεν μου φαινεται οτι κανει...δεν θα σου βγαλει τα γκαζια που θελεις...ειναι πιο vintage εχω την εντυπωση...

Ακριβώς αυτό!  :D

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: 03/12/05, 11:42 »

Μαλιστα .. κακο αυτο...
Σε καλη ποιοτητα οπως η Tonelab ποια πεταλιερα εχει περισσοτερα γκαζια?
Η Boss GT-8..? Αλλες?
Γιατι απο οτι εχω ακουσει η GT-8 ειναι αρκετα πολυπλοκη ...τι αλλο να κοιταξω

Αποσυνδεδεμένος Acanthor

• Θαμώνας
  • ...there's too much panic in this town...
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: 03/12/05, 11:55 »
Η καλύτερη λύση και πολύ ποιοτική και εύχρηστη πεταλιέρα για τα περισσότερα είδη μουσικής είναι αναμφησβήτητα το POD XT της Line6.
Κοίτα συγκεκριμένα το live που είναι πεταλιέρα.
Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη και πολύ εύχρηστη.

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #180 στις: 03/12/05, 12:47 »
kata ti gnomi mou to pod exi mapa ixo...to xt pantos kati lei...tora i vox den kani me tin kamia gia metal alla ine orea petaliera me kalo ixo...
Solo, I'm a soloist on a solo list
All live, never on a floppy disk
Inka, inka, bottle of ink
Paintings of rebellion
Drawn up by the thoughts I think

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: 03/12/05, 12:49 »
Εσυ για metal τι προτεινεις? Τι να κοιταξω?

Αποσυνδεδεμένος drakoumel

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Levi Apprentice
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: 03/12/05, 13:49 »
Βασικά αν δε κάνω λάθος η Tonelab κάνει και αυτή modelling όπως το POD..οπότε δεν πηγαίνει για ακριβώς αυτό που πηγαίνει η GT....Ή GT όπως είναι γνωστό έχει τρομερά εφφέ. Αλλά αυτό που σου δίνουν τα POD,Tonelab είναι καλοί πηγαίοι ήχοι.
Τώρα απο ότι έχω ακούσει χωρίς να το έχω ψάξει η GT8, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις stereo ήχους. Δηλαδή να συνδιάσεις 2 διαφορετικούς ήχους σε 2 κανάλια το οποίο αν μη τι άλλο είναι ...πολύ ωραίο....

Από την άλλη έχω συναντήσει κατά καιρούς ιστορίες στο internet που ισχυρίζονται πως η λάμπα στην Tonelab είναι ακριβώς αυτό....μια ...λάμπα και τίποτα παραπάνω.
Abruptly awakened from the serenity of dreams to reality where terror reigns supreme

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

• Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: 03/12/05, 18:39 »
Ισως αν δεν επαιρνες πεταλιερα αλλα εναν συνδυασμο απο πεταλακια;;; ενα distortion,ενα wah και ενα chorus;;; παιζοντας μεταλ και μονο δεν θα χρειαστεις πολλα περισσοτερα...αν βεβαια θελεις πολλους ηχους αλλα με προσανατολισμο στο μεταλ τοτε θα πρεπει να κανεις συμβιβασμους...

Εγω προτεινω παντως να κατασταλαξεις στους ηχους που θελεις να βγαλεις...και τοτε να παρεις κατι... μην προχωρησεις σε αγορα που αργοτερα θα μετανιωσεις μονο για να λες οτι εχει μια πεταλιερα που κανει αυτο και εκεινο και το αλλο...καλη αναζητηση...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: 03/12/05, 18:58 »
Μπα δεν μ αρεσει η λογικη με τα πεταλακια προτιμω την πεταλιερα..(τωρα εχω την ax10g) και απλα σκεφτομαι οτι αν βρω μια πολυ καλη να μαζεψω λεφτα και να την παρω καποια στιγμη γιατι η ax 10g δε με ικανοποιει...
Απο οτι βλεπω μαλλον η boss φαινεται πολυ ενδιαφερουσα αλλα θελω να σιγουρεψω οτι η tonelab δε μου κανει...γιατι δε θελω και ακραια distortion αλλα θελω να κανει για metal...

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #185 στις: 03/12/05, 21:51 »
file kai go sou protino me ti mia petalakia tha bgalis ton ixo pou thes...me tis petalieres periorizese poli...tora les den saresoun apopsi sou auti pantos den exis na xasis tpt ama riksis mia matia...mporis na paris distortion,chorus,wah me 400-500 ekatostarika kai milame panta analogika top petalakia kamia sxesi me boss ktl kai tha se arxontas...pigene akou to tech21 gt2 distortion ston diamantopoulo...den tha sou po ego an kani gi auta pou thes thelo na mou to pis esi :P :P ...kai auta ta 3 petalakia tha mporis na ta kouvalas kai opou goustaris...gia kouvala to tonelab i ti gt8...thes valitsa...min arxisoume tora kana thema petalieres vs petalakia o kathenas kani oti theli...auta...
Paintings of rebellion

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #186 στις: 03/12/05, 21:55 »
palia ixa kai go petaliera kai me ikanopoiouse mia xara...meta oute na tin akouga den mporousa...tin gfx8 eixa...pantos se arxarious protino panta petalieres...mathenis kai ola ta effe etsi...arki na pernis kati aksiologo pou na akougete...kai kapote itan to oniro mou mia roland vg88...alla mia mera tin ida apo konta kai ida oti den itan opos ti fantazomoun kai ksenerosa...opote tora me petalakia ime arxontas...
Paintings of rebellion

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: 04/12/05, 12:50 »
Θα σκεφτω την αποψη σου φιλε morello αν και το εχω σκεφτει και εχω καταληξει πως προτιμω την ευκολια της πεταλιερας... και εχω ακουσει καποια πεταλακια... παντως η αναζητηση μου για προτασεις αντι της tonelab συνεχιζει...

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: 04/12/05, 18:11 »
Θα συμφωνησω απολυτα με τον morello oσο αφορα την ευκολια μιας πεταλιερας και την καταλληλοτητα της για καποιον αρχαριο...

Οσο για εναλλακτικες επιλογες αντι της VOX Tonelab SE, πιστευω οτι μεχρι και η GT-6 της Boss καλυπτει μια μεγαλη γκαμα απαιτησεων στον τομεα των εφφε...

Επισης να σημειωσω οτι πρεπει να γινει ενας διαχωρισμος μεταξυ πεταλιερας που ειναι για εφφε και πεταλιερας που παρεχει και modelling ενισχυτων...

Τωρα πια βεβαια ειναι απειροελαχιστες οι πιθανοτητες να βρεις μια πεταλιερα που να μην εχει και modelling αλλα η αληθεια ειναι οτι αν εισαι ευχαριστημενος απο τον ενισχυτη σου τοτε το modelling δεν σου ειναι απαραιτητο...

Για να συνοψισουμε...

Vox Tonelab SE = Κτηνος, με πολλες επιλογες. Κατα την προσωπικη μου αποψη εχοντας δοκιμασει δεν ειναι τοσο προσαναλοτισμενη προς το βαρυ φασμα του rock/metal.

Από την άλλη έχω συναντήσει κατά καιρούς ιστορίες στο internet που ισχυρίζονται πως η λάμπα στην Tonelab είναι ακριβώς αυτό....μια ...λάμπα και τίποτα παραπάνω.

Αυτο εχει μια δοση αληθειας... Η λαμπα λειτουργει, κατα της Vox, για να δωσει μια αναλογικη χροια σε εναν ψηφιακο ηχο... Τωρα αν αυτο πιανει, ειναι μια αποφαση του εκαστοτε ακροατη...

Βοss GT-8 = Mια βελτιωμενη εκδοση της GT-6. Προσωπικα την εξελειξη την βλεπω περισσοτερο στα controls (boost switch σε καθε patch, κτλ.) παρα στον ηχο...

POD XT Live = Eκδοχη του αμφιλεγομενου POD XT με ενσωματωμενη πεταλιερα... Ουσιαστικα το ιδιο σαν να συνδεες ενα απλο POD XT με μια MIDI πεταλιερα (oπως εχω κανει κι εγω) αλλα χωρις τον μπελλα του MIDI προγραμματισμου ο οποιος, πιστεψε με, ειναι καλο να τον αποφυγεις...  ;) Αλλα παραμενει ενα modeling συστημα... Το προβλημα με αυτο ειναι οτι θελει αλλες ρυθμισεις σε καθε ενισχυτη που θα το συνδεεις (οπως επισης παιζει ρολο και το αν θα τον συνδεσεις στο input η στο return του ενισχυτη) και να ξερεις οτι τον καλυτερο ηχο θα στον βγαλει συνδεμενη στο PA η στην κονσολα (αμα μιλαμε για ηχογραφηση)...

Κorg AX3000G = Η απαντηση της Korg στην GT-8, oπως η AX1500G ηταν για την GT-6. Hχητικα για την συγκεκριμενη δεν μπορω να σου πω πολλα, αλλα ειναι σαφως πιο ευκολη στην χρηση και πιο προς εφφε παρα προς modelling.

Tελος αν μιλαμε για πεταλιερα που ειναι μονο εφφε τοτε η μονη "καθαρη" πεταλιερα ειναι η Boss ME-50 που αποτελει το αμαλγ**α των κυριοτερων πεταλιων της Boss σε μια συσκευασια...

Τωρα, στο διλημμα "πεταλιερα η πεταλακια" δεν μπορω ευκολα να παρω θεση... Θα συμφωνησω με τον φιλτατο Dave Murray oτι για metal δεν απαιτουνται τοσα πολλα εφε. Ενα distortion (που καλυτερα να βγαινει απο τον ενισχυτη), ενα chorus, ενα delay και ενα Wah φτανουνε... Απο την αλλη η ευχερεια του να εχεις ολα αυτα τα εφε μιας πεταλιερας στα ποδια σου ειναι αλλη φαση...  ;)

kai kapote itan to oniro mou mia roland vg88...alla mia mera tin ida apo konta kai ida oti den itan opos ti fantazomoun kai ksenerosa...

Η VG-88, οπως και γενικως τα guitar synth συστηματα της Roland, ειναι περιεργα πλασματα... Λειτουργουν ειτε αποκλειστικα, ειτε πολυ καλυτερα με 13pin GK μαγνητες... Χωρις αυτους δεν προκειται ποτε να βιωσεις την εμπειρια που διαφημιζουν...

« Τελευταία τροποποίηση: 04/12/05, 18:13 από Arg0 »
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #189 στις: 04/12/05, 19:00 »
nai giauto to sistima exis dikio...tine xo akousi omos kai me auto to sistima se live kai pali den trelathika...isos epidi oute auti kani gia metal ktl...
Paintings of rebellion

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #190 στις: 04/12/05, 19:04 »
mi mplekis me polla effe file (ti na to kanis to ring modulator ktl)...pare ta 3-4 vasika kai meta prosthete oti goustaris...emena px maresoun para poli ta flanger den exo pari akoma alla tha paro sintoma (vasika exo apo to tc electonic scf alla to chorus ine ola ta lefta se auto to flanger ine gia petama)...kane oti thes pantos kai me petaliera tha se komple mi xaliese...it's your choice...
Paintings of rebellion

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: 04/12/05, 19:32 »
Arg0 thx για την πολυ αναλυτικη απαντηση...

Βοss GT-8 = Mια βελτιωμενη εκδοση της GT-6. Προσωπικα την εξελειξη την βλεπω περισσοτερο στα controls (boost switch σε καθε patch, κτλ.) παρα στον ηχο...

Κorg AX3000G = Η απαντηση της Korg στην GT-8, oπως η AX1500G ηταν για την GT-6. Hχητικα για την συγκεκριμενη δεν μπορω να σου πω πολλα, αλλα ειναι σαφως πιο ευκολη στην χρηση και πιο προς εφφε παρα προς modelling.

Tελος αν μιλαμε για πεταλιερα που ειναι μονο εφφε τοτε η μονη "καθαρη" πεταλιερα ειναι η Boss ME-50 που αποτελει το αμαλγ**α των κυριοτερων πεταλιων της Boss σε μια συσκευασια...

Δλδ σε ποιοτητ εφφε και modelling ενισχυτων η GT-8 δεν εχει κατα την αποψη σου σημαντικη βελτιωση απο την GT-6?
To boost switch σε καθε patch τι ακριβως σημαινει αν μπορεις να εξηγησεις?

Για την 3000G αυτο που λες σημαινει υποθετω και μικροτερη γκαμα απο overdrive και distortion σωστα? Αυτη τι προσανατολισμους θεωρεις οτι εχεί? (ειδη μουσικης)?

η Boss ME-50 (δεν ξερω σχεδον τιποτα για αυτη ???) προσομοιωνει και τα πεταλακια overdrive και distortion της Boss? Δεν εχει ιδια "λογικη" με την GT8 η τις υπολοιπες πεταλιερες που αναφερθηκαν?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Levi Apprentice
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: 04/12/05, 19:37 »
Εμένα πάλι το "για metal δε θα χρειαστείς και πολλά εφφέ" μου ακούγεται λίγο περίεργο....
Δε το καταλαβαίνω...τι εννοείτε?
Δηλαδή για ποιό είδος θα χρησιμοποιούσε κάποιος "περισσότερα εφφέ"?? industrial πειραματικό με new age στοιχεία και μια δόση παραδοσιακού για να βάλει στη κιθάρα το midi synth και να παίζει με ήχους απο ζώα?
Γιατί δε μπορώ να φανταστώ κάποιο εφφέ το οποίο να βγαίνει έξω απο το σύνολο metal έτσι όπως το περιγράφετε....σα να λέμε ο κιθαρίστας που παίζει στη βανδή δε θα χρειαστεί να ακουμπήσει το gain του ενισχυτή του πάνω απο το 2 ? για τέτοια περίπτωση μιλάμε??

Γιατί όλα τα άλλα θα τα χρειαστεί κατα πάσα πιθανότητα σε μια ηχογράφηση...απο chorus,flanger, delay, reverb, overdrive, phaser και drum rotary αμα γουστάρει, κλπ.....

Έτσι και αλλιώς τα εφφέ χρησιμοποιούνται για να σου δώσουν τον ήχο που θές...θες να παίξεις το solo χωρίς delay? δε θα σου πεί κανένας όχι....θες να το παίξεις με phaser?? πολύ ωραία....
Θες να το παίξεις μόνο με τον ενισχύτη ?? Και πάλι φίλοι....
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται στον ήχο σου ή κάτι το οποίο υποχρεωτικά δε πρέπει να βρίσκεται...
Είτε παίζεις rock είτε metal, είτε blues, είτε jazz είτε νησιώτικα...

Και κάτι άλλο...χωρίς να έχω δοκιμάσει την Tonelab ακούω απο πολλούς (γενικά στο net) να λένε ότι η πεταλιέρα δεν έχει πολύ παραμόρφωση οπότε και δε κάνει για metal κλπ.
Επαναλαμβάνω πως χωρίς να την έχω ακούσει θα πω......Κανένας δεν θα πήγαινε ποτέ να ηχογραφήσει ένα κομμάτι με το gain του ενισχυτή του πάνω απο το 6-7. Καταστρέφει το σύνολο του ήχου και χάνει υπερβολικά σε διαύγεια. Μόνο κάτι μπάντες του '80 έπαιζαν έτσι και μετά έριχναν απο πάνω 80% στο mix chorus για να καλύψουν το χάος.
Ακόμα και συγκροτήματα όπως Cannibal Corpse , In Flames, Meshuggah που ακούγονται να έχουν ακραίες παραμορφώσεις στην ουσία έχουν πολύ λιγότερο απο όσο φαντάζεται κάποιος.
Το θέμα νομίζω είναι να σου δίνει τον ήχο που σου αρέσει σαν ήχο και όχι αν έχει ένα τόνο παραμόρφωση γιατι τότε λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο (μπάσσο,drums).

Οι πεταλιέρες τις κατηγορίας που κοιτάμε νομίζω είναι PODxt Live,Tonelab SE ,GT-8 και GNX3000...
Abruptly awakened from the serenity of dreams to reality where terror reigns supreme

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #193 στις: 04/12/05, 20:07 »
file mou mas pareksigises i den diatiposame sosta...fisika kai xrisimopoiois osa effe goustaris kai kanis oti thes...ta effe pou ipame ine ta <<standar>? pou xriazese na peksis auto to eidos mousikis kai polla alla...dld ama exis auta ta effe ise kalimenos sta perissotera kommatia...apo ki kai pera prosthetis oti thes (opos ipa ego pou thelo flanger tora)...se kamia periptosi den sistino auta ta effe apla ine auta pou xrisimopoiountai pio poli...ama thes min paris pote sou chorus oute delay den trexi kastano...tora oso gia to gain pou les den simfono (stin tonelab mono)...exis dikio oti den kani na to tsitonis alla auto an exis ena metal enisxiti i petali...kathos me auto sto 6-7 tha bgazis ton ixo kai ti vromia pou thes...tora me to tonelab den tha bgalis metal...idika sto 5-6...sosto kai auta pou les gia ntrams kai mpaso alla oso nane ine gia pio light pramata auti i petaliera...
« Τελευταία τροποποίηση: 04/12/05, 20:09 από morello »
Paintings of rebellion

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: 04/12/05, 20:52 »
Εμένα πάλι το "για metal δε θα χρειαστείς και πολλά εφφέ" μου ακούγεται λίγο περίεργο....
Δε το καταλαβαίνω...τι εννοείτε?
Δηλαδή για ποιό είδος θα χρησιμοποιούσε κάποιος "περισσότερα εφφέ"?? industrial πειραματικό με new age στοιχεία και μια δόση παραδοσιακού για να βάλει στη κιθάρα το midi synth και να παίζει με ήχους απο ζώα?
Γιατί δε μπορώ να φανταστώ κάποιο εφφέ το οποίο να βγαίνει έξω απο το σύνολο metal έτσι όπως το περιγράφετε....σα να λέμε ο κιθαρίστας που παίζει στη βανδή δε θα χρειαστεί να ακουμπήσει το gain του ενισχυτή του πάνω απο το 2 ? για τέτοια περίπτωση μιλάμε??

Γιατί όλα τα άλλα θα τα χρειαστεί κατα πάσα πιθανότητα σε μια ηχογράφηση...απο chorus,flanger, delay, reverb, overdrive, phaser και drum rotary αμα γουστάρει, κλπ.....

Έτσι και αλλιώς τα εφφέ χρησιμοποιούνται για να σου δώσουν τον ήχο που θές...θες να παίξεις το solo χωρίς delay? δε θα σου πεί κανένας όχι....θες να το παίξεις με phaser?? πολύ ωραία....
Θες να το παίξεις μόνο με τον ενισχύτη ?? Και πάλι φίλοι....
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται στον ήχο σου ή κάτι το οποίο υποχρεωτικά δε πρέπει να βρίσκεται...
Είτε παίζεις rock είτε metal, είτε blues, είτε jazz είτε νησιώτικα...

Και κάτι άλλο...χωρίς να έχω δοκιμάσει την Tonelab ακούω απο πολλούς (γενικά στο net) να λένε ότι η πεταλιέρα δεν έχει πολύ παραμόρφωση οπότε και δε κάνει για metal κλπ.
Επαναλαμβάνω πως χωρίς να την έχω ακούσει θα πω......Κανένας δεν θα πήγαινε ποτέ να ηχογραφήσει ένα κομμάτι με το gain του ενισχυτή του πάνω απο το 6-7. Καταστρέφει το σύνολο του ήχου και χάνει υπερβολικά σε διαύγεια. Μόνο κάτι μπάντες του '80 έπαιζαν έτσι και μετά έριχναν απο πάνω 80% στο mix chorus για να καλύψουν το χάος.
Ακόμα και συγκροτήματα όπως Cannibal Corpse , In Flames, Meshuggah που ακούγονται να έχουν ακραίες παραμορφώσεις στην ουσία έχουν πολύ λιγότερο απο όσο φαντάζεται κάποιος.
Το θέμα νομίζω είναι να σου δίνει τον ήχο που σου αρέσει σαν ήχο και όχι αν έχει ένα τόνο παραμόρφωση γιατι τότε λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο (μπάσσο,drums).

Οι πεταλιέρες τις κατηγορίας που κοιτάμε νομίζω είναι PODxt Live,Tonelab SE ,GT-8 και GNX3000...

Συμφωνω απολυτα με οσα λες ... και για τα εφφε που χρειαζεσαι για metal αλλα και για το οτι στις ηχογραφησεις δε χρειαζεται τρελο distortion...
Οποτε πιστευω οτι πρεπει να ακουσω την Tonelab πριν την κατηγορησω για το οτι δεν ειναι για metal... εσυ απο αυτες τις πεταλιερες στην κατηγορια που κοιταμε ποια προτιμας? και τη γνωμη εχεις για την καθεμια?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Levi Apprentice
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: 04/12/05, 21:41 »
Εγώ έχω ενα POD ...Η Gt6 δε μου γέμιζε τόσο το αυτί με τους πηγαίους ήχους της και για την Gt8 δε γνωρίζω...
Τonelab όπως είπα δεν έχω δοκιμάσει ούτε και την GNX3000 για την οποία ακούγονται πολλά.... τα περισσότερα που άκουσα στο net απο την GNX3k μου ακούγονταν υπερβολικά ψηφιακά. Αλλά πολλοί λένε ότι είναι πραγματικά τρομερή και έχει και τη δυνατότητα για 2 διαφορετικά εφφε/ενισχυτές σε 2 κανάλια ταυτόχρονα το οποίο όπως επίσης ήδη είπα είναι πολύ καλό.

Πρέπει όμως να μας πείς για τη δουλειά τη θες.
Υπάρχουν πολλοί που βασανίζονται χρόνια πχ για να κάνουν ένα POD να ακουστεί ωραία απο έναν ενισχυτή, ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται ωραία απο monitors.
Έχεις διαφορετικά αποτελέσματα με διαφορετικούς ενισχυτές και γενικότερα διαφορετικά στησίματα....
Αν τη θες πχ μόνο για δουλεία μέσω ενισχυτή ή αν τη θες για ηχογράφηση θα κινηθείς ανάλογα...
Κάνε μια βόλτα στο net καταρχήν να ακούσεις πράγματα ηχογραφημένα απο τις πεταλιέρες και δεν εννοώ μόνο τα samples απο τις εταιρίες.

Εγώ όταν επρόκειτο να πάρω το POD ήμουν ανάμεσα σε αυτό και την Tonelab...τελικά πήρα το POD γιατί είδα περισσοτερο κόσμο κοντά σε αυτά που ήθελα να παίζω συγκεντρωμένο γύρω απο αυτό.
Δεν έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση και τα πεταλάκια δε τα σκέφτηκα ούτε στιγμή γιατί δεν θεωρώ ότι παίζω κάτι και αυτό είναι μόνο. Τα πεταλάκια είναι πολύ περιοριστικά. Πρέπει να ξέρεις τι ήχο σου δίνει το καθε ένα και σου δίνει μόνο αυτό. Οπότε εκτός αν ξέρεις ακριβώς τι θές θα πρότεινα κάτι απο τα παραπάνω σίγουρα.
Ο μόνος μπελάς που έχω με το POD είναι ότι πρέπει να φας πολύ ώρα για να ακουστεί καλά απο ενισχυτή κιθάρας. Μάλλον περισσότερη απο ότι έχω ασχοληθεί εγώ αφού όσες φορές το πήρα studio τελικά έπαιξα με τον ενισχυτή.
Ενισχυτή δεν έχω αυτή τι στιγμή και τρέμω την ώρα που θα πάρω έναν :)
Αυτό που είπε ο morello για τα 400-500€ με κορυφαία πετάλια εμένα πάντως δε μου κάνει. ΑΝ είχα σοβαρό ενισχυτή θα είχα δώσει 1500-2000€ για τον ήχο μου και δε θα μπορούσα να ηχογραφήσω σπίτι μου και να κάνω ότι κάνω τώρα...οπότε τα πεταλάκια no,no για μένα.

Αποσυνδεδεμένος Conviction

• Θαμώνας
  • λαουτιέρης
    • Προφίλ
    • Frail Conviction Band Page
« Απάντηση #196 στις: 04/12/05, 22:39 »
Ενα distortion (που καλυτερα να βγαινει απο τον ενισχυτη)

Το έχω ξανακούσει οτι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς το distortion του ενισχυτή.
Μπορείς να εξηγήσεις γιατί; δεν είναι πιο λογικό ένα καλό πεταλάκι που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά να έχει καλύτερο αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: 04/12/05, 23:18 »
@drakoumel 
Εγω για χρηση με ενισχυτη τη θελω την πεταλιερα και οχι για τη δουλεια που την χρησιμοποιεις εσυ... Οποτε αν ειναι για να εχεις τοσα προβληματα να κανεις το POD να ακουγεται καλα με ενισχυτη μαλλον δε θα μου κανει...ε? Οι ηχοι πουθελω να βγαλω ειναι (γενικα στην κατηγορια ροκ/μεταλ) οπως φαινεται και απο τα προηγουμενα...
την AX3000G που αναφερθηκε προηγουμενως την εχεις υποψη σου..και τι λες για αυτη?

(Επισης που θα βρω τα samples για καθε πεταλιερα που λες ..για δωσε μια διευθυνση για παραδειγμα (αν εχεις))
« Τελευταία τροποποίηση: 04/12/05, 23:26 από FrailBarlow »

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: 04/12/05, 23:36 »
Λοιπον για να ξεκαθαριζει η κατασταση, γιατι αυτο το θεμα εγινε σαν την Λερναια Υδρα!

Εχω περασει απο σχεδον ολα τα σταδια... Πεταλακια, πεταλιερα μικρη, πεταλακια παλι, πεταλιερα μεγαλη, modeling και oπου να 'ναι rack...

Oταν επαιζα rock ειχα ενα απλο overdrive.
Μετα με το ενεχνο ελληνικο ροκ σχημα πηρα την μικρη πεταλιερα γιατι ενιωθα οτι πρεπει να γεμιζω τα κομματια με εφε.
Κατοπιν στο μικτο rock/ελληνικο ροκ/metal σχημα, ως ρυθμικος πηρα αλλο πεταλι, λαμπατο distortion αυτη τη φορα.
Υστερα στους One Night Stand, γνωρισα την μαγεια του Guitar Synth και τα σκασα χοντρα για το GR-33.

Aνακαλυψα ομως οτι τα εφε που ειχα δεν συνεργαζοντουσαν με την GR... ο λογος ηταν οτι το GR-33 πρεπει να βγαινει απο PA η ενισχυτη πληκτρων, ενω τα πεταλακια ηταν για να βγαινουν σε ενισχυτη κιθαρας...

Εκει πηρα το PODXT και θεωρητικα ησυχασα...

Η αποφασεις που πηρα για το τι θα αγορασω ειχαν αμεση σχεση με το τι επαιζα... Εξου και οι δηλωσεις που εκανα στο θεμα του ποσα εφφε χρησιμοποιεις στο metal... Ισως να κανω λαθος...

Επισης για να απαντησω στις ερωτησεις σου FrailBarlow:

Δλδ σε ποιοτητ εφφε και modelling ενισχυτων η GT-8 δεν εχει κατα την αποψη σου σημαντικη βελτιωση απο την GT-6?
To boost switch σε καθε patch τι ακριβως σημαινει αν μπορεις να εξηγησεις?

Δεν εχω κανει εκτενη μελετη της Boss GT-8. Aπο αυτα που εχω δει και ακουσει δεν βλεπω τρελη διαφορα ηχου με την GT-6.

To boost switch, η solo switch οπως το λεει η Βοss ειναι στην ουσια μια ρυθμιση για το καθε patch που ενισχυει τις πριμο-μεσσαιες συχνοτητες (οπως ακριβως ενα trebble booster) ωστε να πλησιαζει ηχητικα περισσοτερο τον ηχο που θα ειχες για να κανεις solo...

Eπισης κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι η GT-8 επιτρεπει τον συνδυασμο δυο COSM ενισχυτων (των preset μοντελων ενισχυτων που εχει μεσα η πεταλιερα) και επιτρεπει την αλλαγη απο το ενα μοντελο στο αλλο βασιζομενο απλα στο ποσο δυνατα χτυπας την χορδη... sensitivity switch κλεμενο απο την "μαμα" Roland...

Για την 3000G αυτο που λες σημαινει υποθετω και μικροτερη γκαμα απο overdrive και distortion σωστα? Αυτη τι προσανατολισμους θεωρεις οτι εχεί? (ειδη μουσικης)?

Oχι, επ ουδενι... Η AX σειρα (1500G και 3000G) ειναι μια χαρα πεταλιερες... Βεβαια, η ΑΧ3000G σε αντιθεση με την 1500G ειναι πιο προς modeling... H γκαμα απο overdrive/distortion δεν εχει σχεση, διοτι η αρχιτεκτονικη των συστηματων COSM και REMS (Βοss και Korg αντιστοιχα) ειναι πολυ διαφορερτικη απο αυτη της Line 6.
Oι δυο πρωτες το κανουν να ακουγεται σαν ______ (βαλε τον ενισχυτη της επιλογης σου) ενω η Line 6 αντιγραφει καθαρα το πως ακουγεται ο ιδιος ενισχυτης. Εξου και τα COSM και REMS δεν εχουν τον ηχο της Line 6 αλλα εχουν περισσοτερη ευεληξια... Επισης η Line 6 βασιζεται στο οτι θα χρησιμοποιεις το distortion των ενισχυτων που αντιγραφει και ετσι δεν σου παρεχει πολλα distortion πεταλακια...

η Boss ME-50 (δεν ξερω σχεδον τιποτα για αυτη ???) προσομοιωνει και τα πεταλακια overdrive και distortion της Boss? Δεν εχει ιδια "λογικη" με την GT8 η τις υπολοιπες πεταλιερες που αναφερθηκαν?

Η ME-50 αν και χρησιμοποιει κι αυτη το COSM συστημα, ειναι περισσοτερο κατασκευασμενη σαν αν ειχες πολλα πεταλακια συνδεδεμενα...

Το έχω ξανακούσει οτι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς το distortion του ενισχυτή.
Μπορείς να εξηγήσεις γιατί; δεν είναι πιο λογικό ένα καλό πεταλάκι που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά να έχει καλύτερο αποτέλεσμα;

Δεν εξηγειται ακριβως... Ακουγεται... ;)

Οταν βγηκαν τα πρωτα distortion η κατασκευη τους ηταν να εξομοιωσουν την παραμορφωση ενισχυτων... Εξου και μοντελα οπως το Guv' nor της  Marshall που προσπαθουν να κανουν τον ταπεινο solid-state να ακουγεται σαν Marshall κεφαλη... Οπως και πολλα distortion αλλων εταιρειων (Danelectro, Tech 21, Boss, Randial)...

Λιγα ειναι τα πεταλακια που εχουν δικο τους καθαρα ηχο (πχ. ProCo Rat)...

Αλλα οπως λεει και το ασμα... "Αμα εχεις παλαμαρι, τι να την κανεις την Ferrari"...  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: 05/12/05, 00:12 από Arg0 »
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Levi Apprentice
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: 05/12/05, 00:00 »
Απο το POD θα βρείς στη σελίδα της line 6 και παρα πολλά απο ερασιτέχνες και μη στο forum της....
Απο το Tonelab επίσης στη σελίδα της VOX κ.ο.κ.

Για την AX3000G δεν έχω ιδέα....

Δε νομίζω όμως να μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα..κανείς μας δεν έχει δοκιμάσει όλες αυτές τις πεταλιέρες και δεν εχει και κανένα νόημα νομίζω....μεσα στο forum της line6 θα δεις τα πάντα...απο άτομα που πετάνε την tonelab για να πάρουν POD και το ανάποδο, άτομα που πετάνε το PODxt για ένα POD2.0, την GNX, άτομα που έχουν 3-4 απο αυτές και πάει λέγοντας.
Ένα είναι σίγουρο. Πως το POD θεωρείται τρομερό στους πηγαίους ήχους, η GT θεωρείται τρομερή στα εφφέ, η GNX είναι καινούρια αλλά από ότι λένε θεωρείται πολλά υποσχόμενη, και το tonelab θεωρείται πως έχει ισορροπημένο ήχο. Τώρα αν θα χρησιμοποιούσαν το τελευταίο πχ οι Arch Enemy ...δε το γνωρίζω...
Πάντως είναι σίγουρο πως περισσότερο υλικό θα βρείς για το POD, καθώς είναι τρομερό εργαλείο στον τομέα της ηχογράφησης και αυτά που θα βρείς προφανώς είναι...ε....ηχογραφημένα.
Τώρα αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η ηχογράφηση...είναι σα να συζητάμε για ένα πεταλάκι που, εντάξει τι λέμε τώρα, σε 5 ενισχυτές να το βάλεις θα έχεις 5 διαφορετικούς ήχους...Μόνο που αυτό το πεταλάκι δε κάνει 100€, και το σκέφτεσαι πολύ περισσότερο.
Αν θες εγώ είμαι διατεθημένος να σου πω και τα υπέρ και τα κατά του όπως τα έχω γνωρίσει όσο καιρό το χρησιμοποιώ, καθώς είναι και το μόνο με το οποίο έχω ασχοληθεί τόσο.

Εγώ δε μπορώ να σου πω τι να προτιμήσεις και σίγουρα όλες αυτές οι πεταλιέρες θεωρούνται απο τις καλύτερες...

Το POD σίγουρα δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να παίζει απο δω και εκεί με διάφορους ενισχυτές. Άμα παίζει με τον δικό του ενισχυτή και έχει φτιάξει ήχο που του αρέσει τότε δεν υπάρχεο πρόβλημα. Έχε πάντως υπόψη πως για τις πεταλιέρες που κάνουν modelling πολλοί συνιστούν τη χρήση τελικών ενισχυτών μόνο, ή full range καμπίνες, όπως πχ ενισχυτές για keyboards. Πχ ρίξε μια ματιά για τους atomic.
Απόλυτο δεν είναι τίποτα...