Απο κει και περα, αν οντως θες να μπλεχτεις σε αυτο το χωρο τοτε, περα βεβαια απο το να κρινεις με βαση τα δικα σου αυτια, θα σε ρωταγα κιολας τι ηχο κυνηγας...
Ο βασικός μου ήχος [το εύρος των κομματιών που γράφω] είναι κοντά σε:
Sentenced
Katatonia
Rotting Christ
Anathema
Amorphis
Paradise Lost κτλ, αλλά πάντα μ' άρεσε μια a la Iced Earth ή BLS παραγωγή συνολικά.
Ουσιαστικά αν πάρω αναλογικά το μέσο όρο εξοπλισμού αυτών των μπαντών, θα έπρεπε να έχω για τα λεφτά που διαθέτω πάντα, μια esp eclipse II vtb με emg active, μια boss gt-8, και καμιά peavey κεφαλή απο πίσω με ξεχωριστή καμπίνα.
Τώρα θα πάρω πεταλιέρα πρώτα. Τα άλλα αργότερα!
Δηλαδη, χρησιμοποιεις πολλα εφφε μαζι? Θελεις να εχεις real-time ελεγχο των εφφε (απο Wah μεχρι distortion)? Η θελεις απλα να εχεις εναν ηχο που να μεταφερεται ευκολα απο το σπιτι, στην προβα και μετα στο live ?
Η μουσική που ασχολούμαι ψάχνεται με εφφέ όσο δεν πάει.
Θέλω καλό control των εφφέ πάντου, και με ενδιαφέρει και ένα καλό pitch shifter, γιατί βοηθάει αρκετά πιστεύω.
Τώρα απο εκεί και πέρα, μιλώντας και με morello συνειδητοποίησα [και είναι και λογικό] ότι με πεταλάκια αναλογικά ξεχωριστά, έχει πολύ πιο καλό και γλυκό ήχο.
Το θέμα είναι ότι θα χρειαστώ αρκετά πεταλάκια, πράγμα που για μένα δεν είναι αποδεκτό χρονικά, οικονομικά, κτλ.
Πλέον είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές:
1η:
-Gibson les paul studio [αλλαγη σε emg 81/85 ή 81/60 με το που την πάρω] ή esp eclipse II
-boss gt-8
-να μαζέψω για λαμπάτο ενισχυτή mesa ή vox για πιο φθηνά ή κεφαλή και ηχείο άαααν παίξει χρήμα
2η:
-Gibson les paul studio [αλλαγη σε emg 81/85 ή 81/60 με το που την πάρω] ή esp eclipse II
-vox se
-marshall vs100 [αυτόν έχω ήδη], που για πολλούς είναι από τις καλύτερες σειρές ενισχυτών στην κατηγορία του.
Τέλος θα ήθελα να κάνω 3 δηλώσεις:
1ον- δε νομίζω ότι είναι τόσο χάλια για metal η se, πχ για load reload καταστάσεις είναι ότι και ότι. Επίσης η λάμπα κάνει δουλειά και δεν είναι για να φωτάει Γιώργη!!!, γιατί δεν κάνει προενίσχυση [όσοι ξέρουν λίγα από ηλεκτρονική], αλλά ενισχύει το σήμα ολοκληρωτικά πριν την έξοδο [valvetronix]. Μιλάμε για "τετάστια" διαφορά με προενίσχυση.
2ον-πέραν αυτού του είδους, άμα χρειαστώ για πιο metal ήχο, θα πάρω το gt2 και τέλος. Άμα έχω την πεταλιέρα, θα μπορώ να πάρω τα πεταλάκια ένα ένα, σιγά σιγά

και θα μου μείνει και για backup

3ον-θέλω τα εφφέ να πιάνουν ένα εύρος. Μια άλλη μεγάλη μου αγάπη, είναι τα blues τύπου Eric Clapton's fest. Εξάλλου, πρώτα ο Θεός λεφτά, θα σκάσει και καμία thinline μύτη!