Βασικά η σωστή εξίσωση για ένα καλό feedback είναι:
ενισχυτής με αρκετό gain και ένταση + κιθάρα με high output μαγνήτες + τεχνική = ελεγχόμενο feedback..
H τεχνική βασίζεται στο γεγονός ότι για να επιτευχθεί feedback θα πρέπει οι 5 χορδές να είναι mutarismenes και μόνο μία ελεύθερη, διότι αν και οι 6 χορδές είναι ελεύθερες, ένας high-gain ενισχυτής θα δώσει feedback αλλά αυτό δεν θα είναι ελεγχόμενο διότι θα αντηχούν και οι 6 χορδές με πολύ άσχημα αποτελέσματα

..
Εναλλακτικά, μπορούν και νότες (όχι ελεύθερες χορδές) να παράγουν feedback αλλά απ'ότι έχω προσέξει (και τουλάχιστον με το δικό μου set-up) περισσότερο feedback παράγουν νότες από 14ο τάστο και κάτω και με ένα σχετικό vibrato..
Επίσης το feedback μπορεί να επιτευχθεί και με πλάγιους τρόπους.. Η Boss GT8 για παράδειγμα έχει ένα mode το οποίο το ονομάζει feedbacker, το οποίο όμως είναι αρκετό ενοχλητικό IMO διότι παράγει feedback παντού, έτσι και αφήσεις τη νότα να παίζει για 2 sec.. Ενδείκνυται όμως για χαμηλές εντάσεις όπου το feedback βγαίνει δύσκολα..
Πάντως αν και άρχοντας του feedback θεωρείται ο Vai, εν τούτοις το feedback που παράγει ο Satch, το οποίο το συνοδεύει και με μικρές κινήσεις του tremolo είναι κατά τη γνώμη μου state-of-the-art sound..