Και τελικα, οσο και να επιμενουν τα "παπαγαλακια" που κυκλοφορουν κατα καιρους σε sites και προωθουν τα "ελληνικα μουσικοκαταστηματα", οι τιμες ειναι κατα πολυ κατωτερες στα περισσοτερα προϊοντα του Thomann.
Μεχρι ο Ελληνας καταστηματαρχης να μαθει τι ειναι εξυπηρετηση πελατων, σωστη διατιμηση και ευγενεια, θα προτιμω τη Γερμανια.
Πρώτον, ελπίζω να μην αναφερόσουν σε μένα. Δεύτερον, μερικά ελληνικά μουσικοκαταστήματα (δεν πολυκατάλαβα το λόγο χρήσης των εισαγωγικών) στις τιμές τους είναι αρκετά ανταγωνιστικοί με το thomann, μη σου πώ συμφέρουν και παραπάνω. Και δεν κανένα συμφέρον έχω εγώ να τους διαφημίζω. Τώρα εκεί κάτω δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα, αλλά εδώ πάνω έχει δύο (ναί, συγκεκριμένα μόνο δύο, αλλά υπάρχουν κι αυτά), που χτυπάνε ακριβώς και πιο κάτω τις τιμές του μπαρμπα θωμά, και δεν έχεις ούτε μεταφορικά, ούτε ανησυχείς για το αν σου χαλάσει κάτι πως θα το στείλεις πίσω, κι έχεις και μια πολύ καλή κάλυψη (setup κλπ.). Χώρια το θέμα των "διασυνδέσεων" με τέτοιους μαγαζάτορες, που ποτέ δεν ξέρεις που θα σου φανεί χρήσιμο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ... thomann και musicstore, ναί μεν έχουν καλές τιμές, και συμφωνώ πως σε μερικά προιόντα είναι καλύτερες από ελλάδα (αν και αν τα πάρεις μεμονωμένα πάλι τα ίδια βγαίνουν ουσιαστικά), αλλά αν θες να πούμε για καλές τιμές, ρίξε καλύτερα μια ματιά στο playback, όπου αν σου εξηγήσω ακριβώς τι είναι το playback και γιατί είναι τόσο χαμηλά οι τιμές θα καταλάβεις καλύτερα τη φάση thomann, ελληνικά μουσικοκαταστήματα κλπ.
Και τέλος, όσον αφορά στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Ναί, είμαι σίγουρος πως παντού υπάρχουν "δημόσιοι υπάλληλοι", με το ανάλογο φυσικά savoir faire, ΑΛΛΑ, από την άλλη υπάρχουν και ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι είναι πραγματικά πολύ εξυπηρετικοί, όσο και να τους πρήζεις, ότι κι αν θες ν'αγοράσεις.
Για να τα συμμαζέψω λιγάκι, αυτό που σου λέω είναι ότι υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε νόμισμα, και τα "κολλήματα" σε συγκεκριμένα μαγαζιά δεν είναι πάντα καλά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι άλλη ευκαιρία υπάρχει αν δεν την ψάξεις λίγο τη δουλειά. Και πιο ξερά... Υπάρχει κι ο κλασσικός, ο μ@λ@κ@ς έλληνας πωλητής, και υπάρχει κι ο άλλος έλληνας πωλητής που έχει το μεράκι και θα σου φερθεί πολύ καλά, και θα σ'εξυπηρετήσει και θα σε βοηθήσει όσο μπορεί. Όπως και με τους Γερμανούς βέβαια, όπου αν συγκρίνεις thomann με musicstore στην εξυπηρέτηση θα δείς κι εκεί πολύ ξεκάθαρα τις δύο όψεις του νομίσματος.
Αυτά από μένα λοιπόν.