Κύριοι,
Όπως όλα δείχνουν, μάλλον αποχωρίζομαι την Mackie Onyx Satellite

.. Την έστειλα πίσω στο Θωμά με εντολή αν είναι ΟΚ και μπορεί να γίνει detect σε κάποιο από τα PC's τους να μην μου την στείλουν πίσω γιατί προφανώς το πρόβλημα εστιάζεται στο laptop μου και όχι στην κάρτα.. Πλέον αποκόμισα πικρή εμπειρία από τις firewire-oriented κάρτες και πλέον κοιτάζω προς μια USB κάρτα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει εκπνεύσει το 30-day money back..
Το πρόβλημα είναι ότι η Mackie μου άρεσε πάρα πολύ.. Την πρώτη (και μόνη φορά) που κατάφερα να την συνδέσω μου άρεσε πάρα πολύ ο ήχος που ηχογραφήθηκε (Shure 57 μικρόφωνο κατευθείαν σε καμπίνα Engl ενισχυτή Peavey JSX - με κατεύθυνση προς τον "κώνο" του ενός ηχείου γιατί είμαι treblakias

).. Και υποθέτω ότι επειδή ήταν η πρώτη απόπειρα ηχογράφησης, υπάρχει άπειρο περιθώριο βελτίωσης και tweaking οπότε φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτή η κάρτα.. Επίσης έχει πάρα πολλές υποδοχές οργάνων και δυνατότητες (καλά το talkback είναι απλά άπαιχτο).. Τώρα που τα αναφέρω αυτά, λυπάμαι πραγματικά που την αποχωρίζομαι..
Το ερώτημα που θέλω να θέσω στους φίλους συμφορουμίτες είναι αν έχουν να προτείνουν κάποια ανάλογων επιδόσεων και προδιαγραφών κάρτα αλλά σε USB.. Δεδομένα εξίσωσης:
1) Όχι την κλασική
Tascam US 122 διότι μπορεί να είναι καλή κάρτα αλλά από ότι με διαβεβαίωσαν μέλη με πολύ περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο δεν είναι καν semi-pro.. Εγώ δεν είμαι ούτε newbie ακόμα αλλά δεν αποκλείω στο μέλλον οι ανάγκες μου να αυξηθούν..
2) Όχι την
Line 6 toneport ux2 γιατί έχει αρκετά λίγες υποδοχές και αρκετά λίγες δυνατότητες ΙΜΗΟ..
3) Περίπου στο ίδιο range
τιμής +/- € 100
4) Να έχει αρκετά καλούς preamplifiers μικροφώνου..
5) Να βγαίνει σε γκρι χρώμα (πλάκα κάνω

) και φυσικά,
6) Να είναι USB..
7) Επίσης να υπάρχει στο list του Θωμά έτσι ώστε να γίνει το replace.. Υπάρχει βέβαια και η λύση να πάρω τα χρήματα πίσω και να την αγοράσω από αλλού, αλλά δεν θέλω να μπλέξω..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις (όποιες) απαντήσεις..