Στο χθεσινό live, εκτός του ότι χιόνιζε, χάλασε ένα μόνιτορ και έσπασε χορδή (μας πήγαν όλα πολύ καλά όπως καταλαβαίνετε

), ο ενισχυτής μου ...πέθανε. Ήταν ένας Fender FM212 (τρανζίστορ 100 Watt). Τέλος πάντων, είναι εντός εγγύησης και θα αλλαχτεί / επιδιορθωθεί, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό επισπέυδει την απόφαση να αγοράσω έναν αξιόπιστο λαμπάτο ενισχυτή.
Έχω διαβάσει διάφορα topics που εν μέρει απαντούν στις παρακάτω ερωτήσεις, συγγνώμη αν έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα ήδη, απλώς έχω ελάχιστη εμπειρία με λαμπάτους ενισχυτές.
Ζητώ τα φώτα σας στα παρακάτω λοιπόν:
1) Από πόσα watt και πάνω "βγαίνει" ένας λαμπάτος σε live; Παίζω συνήθως σε μικρο-μεσαία liveάδικα (π.χ. Lazy, Look, After Dark, 5/4) και με τον 100άρη "τρανζιστοράτο" ποτέ δε χρειάστηκε να ανεβάσω την ένταση πάνω από το 3,5/10. Απ'ότι έχω καταλάβει, οι εντάσεις στους λαμπάτους είναι πολύ μεγαλύτερες στα ίδια watt και δε θα ήθελα να πάρω έναν μεγάλο ενισχυτή χωρίς λόγο.
2) Συναφές με το παραπάνω: ποιο θα ήταν το ιδανικό μέγεθος του ηχείου (ή των ηχείων); Να προσθέσω ότι μάλλον πάω σε combo λύση για πρακτικούς λόγους.
3) Δεδομένου ότι αυτός ο ενισχυτής θα παίζει σε 2-3 live συν 4-5 πρόβες το μήνα, κάθε πόσο θα χρειάζονται αλλαγή οι λάμπες;
4) Οι λαμπάτοι έχουν πρόβλημα με τις συχνές μετακινήσεις, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνεχές και εκνευριστικό φόρτωμα-ξεφόρτωμα-στήσιμο-ξεστήσιμο;
5) Με βάση τα παραπάνω, προτείνετε αν θέλετε και συγκεκριμένα μοντέλα. Παίζω κυρίως blues, rockabilly, classic rock, και αποφεύγω τα πολλά "γκάζια". Μάλλον πάω για μεταχειρισμένο, και θα ήθελα αρχικά να μη θέσω συγκεκριμένο όριο στο budget.
Αυτά τα λίγα...ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!