Ρε παιδιά, το χουμε πει 100 φορές, πλέον gift ή όχι, όλα αξιολογούνται βάσει αξίας!
Ακόμα κ τα προσωπικά είδη αν αναγράφουν αξία >100 ευρώ συνήθως φορολογούνται.
Κ το συνήθως πάει στον αν βαριέται ή όχι ο τελωνειακός...
Το ζήτημα είναι ότι η USPS Express Mail Service, συνεργάζεται με τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, οι οποίες εκτελωνίζουν δωρεάν, σε αντίθεση με τις εταιρίες courier (DHL,UPS) που διαμεσολαβούν εκτελωνιστές κ κατά 99% ζητάνε κερατιάτικα για να εκτελωνίσουν το προιόν.
Για αυτό, πάντα USPS Express Mail Service ή Priority Mail (φτηνότερο), κ είτε ρισκάρετε αναγραφή μικρής αξίας με συνέπεια τυχόν απώλεια να μη αποζημιώνεται (γιατί το δέμα έρχεται ανασφάλιστο) είτε αναγράφετε κανονική αξία, με ασφαλισμένο το προιόν κ λογικά πληρώνετε φόρο ίσο με το 23% της αξίας.
ΥΓ: Όποιος βάλει θέμα για e-bay ή δέματα από Αμερική, ΧΩΡΙΣ να κάνει search πριν, ενεργοποιεί ειδική τελωνειακή κατάρα, που οδηγεί τα όργανα σε σκουριά στις αποθήκες των τελωνείων!
Δηλαδη ρε παιδια , για να καταλαβω...
Εγω θελω ενας φιλος να μου φερει απο Αμερικη σε Ελλαδα, ενα κουτι που ειναι 80χ40χ15 και γυρω στα 7 κιλα...
(το κοστος του ειναι 300$ αλλα δεν εχει σημασια) κ δεν ειναι κατι το ηλεκτρονικο, ειναι ενα παιχνιδι Lego)
Με ποιον τροπο δεν θα πληρωσω τελωνειο?
Με τον εξής μοναδικό: αν ο τελωνειακός βαρεθεί να ελέγξει κ το εκτελωνίσει ατελώς. Εϊναι θέμα στιγμής δλδ...
Eιναι καλυτερα να το στειλει με usps και να γραψει gift πανω...?
'Οτι κ να γράψει επάνω, η αξία του δέματος ΠΑΝΤΑ αναγράφεται-δηλώνεται από τον αποστολέα.
Με κουριερ(dhl κ ups ) δεν θα με πετσοκοψουν? και για τα μεταφορικα ,αλλα κ για το τελωνειο...
Θα σε πετσοκόψουν μέχρι εκεί που δεν πάει...
Εγώ έτρεχα ένα πρωί ολόκληρο, για παραλαβή δέματος από DHL, στο ε' εμπορικό αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αξίας 45 δολλαρίων.
Πλήρωσα 30 ευρώ στην DHL έτσι, κ άλλα 15 συνολικά στο τελωνείο.
Για 300 δολλάρια, do the math!
Ουτος η αλλως το κουτι δεν γραφει απέξω καποια τιμη.
ΠΑΝΤΑ γράφει τιμή, πώς θα στο στείλουν από εκεί;