Εγω εχω μια αλλη ερωτηση... Ξερω οτι μπορει να ειναι γελοια αλλα αν μπορει καποιος ασ μου απαντησει. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Λοιπον σκεφτομαι να παρω μια κιθαρα απο Αμερικη και θα γινει η δουλεια μεσω paypal καποιου φιλου, Τα κανονιζω ας πουμε ολα με τον πωλητη (μου λεει ποσα ειναι τα shipping cost κτλ.), Απο δω και περα τι γινετε? Παει αυτος τη στελνει με usps και μετα οταν ερθει Ελλαδα (σε ποσο χρονικο διαστημα περιπου?) ποια ειναι η διαδικασια, που πληρωνω το τελωνειο? κτλ, Δηλαδη αν η κιθαρα μαζι με τα shipping εχει 1000$, του στελνω τα 1000 μεσω paypal και μετα με τα τελωνεια (24% απ οτι εχω διαβασει εδω) κτλ που και τα πληρωνω? και Πως θα ξερω οτι εχει ερθει η κιθαρα, σου ερχετε σπιτι?
Διαβαζω αυτα που εγραψα και καταλαβαινω οτι φαινομαι τελοιος γελοιος αλλα εχω αυτες τις απορειες, αν μπορει καποιος να με βοηθησει τον ευχαριστω...
Η πληρωμή μέσω Paypal αφορά την αξία του αντικειμένου + το κόστος των μεταφορικών.
Η πληρωμή αυτή είναι ανεξάρτητη με το κόστος του τελωνείου.
Η κιθάρα, εφόσον έρθει με USPS, φτάνει συνήθως σε 6-10 εργάσιμες.
Υπάρχει δυνατότητα να το ελέγχεις μέσω tracking number από το
www.usps.com...
Όταν το αντικείμενο φτάσει Ελλάδα, αποθηκεύεται στο τελωνείο του Ελ.Βενιζέλος.
Εκεί παραλαμβάνεται από τα ΕΛΤΑ (ταχυμεταφορές).
Σε εσένα θα έρθει ειδοποιητήριο στο σπίτι για παραλαβή δέματος, μαζί με χαρτί διασάφησης.
Σε αυτό αναγράφονται όλα τα προβλεπόμενα έξοδα (23% περίπου).
Με αυτό το χαρτί κ το ειδοποιητήριο, πηγαίνεις στα ΕΛΤΑ όπου πληρώνεις τα extra χρήματα!
Τόσο απλό...
Το ζήτημα είναι ότι συνήθως ΕΞΟΔΑ+ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ+ΤΕΛΩΝΕΙΟ από USA<ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Ειδικά πεταλάκια, χορδές, μαγνήτες, αξεσουάρ κτλ βρίσκονται σε εξευτελιστικές τιμές στην άλλη άκρη του ατλαντικού!