Θέλω να αλλάξω κιθάρα και είμαι μεταξύ των εξής δύο:
ESP Standard M-II (αυτή με το bolt-on μπράτσο, όχι την neck through) και
JACKSON DKMG
Έχω την εξής απορία: πια είναι πιο μεγάλη; (!!!) Όχι δεν κάνω πλάκα, να εξηγήσω: η κιθάρα που έχω τώρα είναι μια Jackson DK2. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτήν την κιθάρα (και γενικά στις Jackson) είναι το ότι το σκάφος έχει μαζεμένες διαστάσεις και μου ‘κάθεται’ πιο καλά όταν παίζω, είτε καθιστός, είτε όρθιος.
Η ESP μου αρέσει πολύ σαν κιθάρα (αν και την έχω δοκιμάσει μόνο μία φορά για πολύ λίγο) αλλά μου δείνει την εντύπωση ότι το σκάφος είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με την Jackson. Έχει κανένας εμπειρία και από τις δύο να μου πει αν είναι όντως έτσι;
Ένα άλλο θέμα είναι τα τάστα. Μου αρέσουν πολύ τα jumbo frets που φοράει η Jackson μου, και ενώ η ESP αποκαλεί τα τάστα που φοράει στην M-II jumbo, σίγουρα δείχνουν πιο λεπτά από της Jackson
Από εκεί και πέρα, η ESP είναι σαφώς καλύτερη σαν κιθάρα (τουλάχιστον στα χαρτιά) μια και έχει καλύτερο τρέμολο (original Floyd Rose) και tuners, και αυτό φαίνεται και στην τιμή που είναι σχεδόν η διπλή.
Για ρίχτε καμιά γνώμη ρε παιδιά. Μήπως όλα τα παραπάνω που λέω (μέγεθος σκάφους, τάστα) είναι μπούρδες;
Αλήθεια πιο μαγαζί έχει ESP στην Αθήνα για να δοκιμάσω;