Χωρίς παρεξήγηση θέλω να πω κάτι. Είναι λογικό και φυσικά θεμιτό να έχει ο καθένας την άποψη του. Επειδή είμαι 4 χρόνια μέλος του κιθάρα έχω δει πάρα πολλά θέματα. Βλέπω την τάση από ορισμένους λοιπόν, χωρίς να θέλω να θίξω τον φίλο Gus ο οποίος αναλώνει χρόνο για δικό μου ζήτημα κ θα μπορούσε να μου πει στην τελική πήγαινε πάρε ένα μπουζούκι που δεν θέλει και ενισχυτή, να συζητάνε για οποιαδήποτε μέρος του εξοπλισμού μόνο για τα ακριβά προϊόντα. Συνεχίζω να αδύνατο να πιστέψω ότι με χαμηλότερο προϋπολογισμό δεν μπορείς να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές σύνολο. Με αυτή την λογική έπρεπε να παίρνουμε όλοι μας Ferrari κ όχι fiat.
Αυτό που αναφέρεις είναι ένα "πρόβλημα"- και σε εμένα δίνεται η εντύπωση ότι πολλές φορές κυριαρχούν απόψεις που συνδέουν τον καλό ήχο με τον ακριβό εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να ισχύει
σε γενικές γραμμές το "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγάλεις αξιοπρεπή ήχο με φτηνότερα μηχανήματα.
Παράδειγμα από το συγκρότημα που παίζω: ο άλλος κιθαρίστας χρησιμοποιεί μετά από 9 χρόνια ακόμη τον ίδιο Marshall Valvestate, που πολλοί θεωρούν έναν από τους χειρότερους ενισχυτές της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο ίδιος όμως λέει ότι "έχει βρει τον ήχο του", και πράγματι, κάθε φορά που συνδέει την GT-8 του σε άλλο ενισχυτή, έχει πρόβλημα. Είναι ικανοποιημένος με τον Valvestate που έχει και δε θέλει άλλον- καμία σχέση με χρήματα λοιπόν, απλά αυτός είναι "ο ήχος του".
Στον αντίποδα:Εγώ χρησιμοποιώ έναν τρανζιστοράτο και σχετικά φτηνό Fender, τον FM 212R. Θεωρώ ότι ήταν μία από τις πιο επιπόλαιες αγορές που έχω κάνει ποτέ, και καίγομαι να τον αλλάξω. Δεν είναι όμως ότι ο ενισχυτής είναι κακός, αλλά ότι στο μεταξύ
δοκίμασα πολλούς άλλους ενισχυτές και είδα ότι μπορώ να πετύχω πολύ καλύτερο ήχο. Και όμως, για παραμόρφωση προς το παρόν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το Behringer Blues Overdrive, που στον thomann κάνει...12,90 Ευρώ

, γιατί δεν έχω εντυπωσιαστεί από κανένα πετάλι 10πλάσιας αξίας.
Θέλω να καταλήξω και πάλι στο μάλλον αυτονόητο ότι τελικά ο "αξιοπρεπής ήχος" είναι υποκειμενικό θέμα. Όπως λοιπόν λες μόνος σου:
Φυσικά η λύση είναι μια βρες, παίξε, άκου, κρίνε.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή ξέφυγα μάλλον πολύ από το θέμα, θα σου πρότεινα αφού δε διαθέτεις πολλά χρήματα να ψάξεις προσεκτικά τις αγγελίες- πολύ πιθανόν να βρεις αξιοπρεπή μεταχειρισμένα μηχανήματα σε πάρα πολύ καλές τιμές. Π.χ. ειδικά αν ψάχνεις ενισχυτή κυρίως για μελέτη, να μία φουλ λαμπάτη λύση ακριβώς στα λεφτά σου (αν πωλείται ακόμα):
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=58918.0