Αποστολέας Θέμα: Το έτερό μου ήμισυ!  (Αναγνώστηκε 13495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iliolousth

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Το έτερό μου ήμισυ!
« στις: 12/03/08, 19:56 »
εχω βαλει αυτον το τιτλο γιατι προβληματιζομαι στο αλλο μισο.

ο προβληματισμος μου ειναι πως μπορει καποιος να ξερει οτι καποιος αλλος ειναι αυτος που θα περασει μαζι του την υπολοιπη ζωη του!?

για να ακριβολογω, θελω να πω οτι μπορει να εισαι με καποιον χρονια, να περνας καλα, να μη βαριεσαι, να υπαρχει αγαπη και ολα τα συναφη αλλα πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ειναι ΑΥΤΟΣ το αλλο σου μισο?
και αν στη πορεια βρεθει κατι αλλο? και αν απλα συμβιβαζεσαι και πιστευεις οτι ολα ειναι αγαπη(δηλ ο συμβιβασμος)?
« Τελευταία τροποποίηση: 12/03/08, 22:40 από pascal. »

Αποσυνδεδεμένος VampireLestrat

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Προφίλ
Απ: Το έτερό μου ήμισυ!
« Απάντηση #1 στις: 12/03/08, 20:07 »
Φίλη μου ηλιόλουστη μακάρι να υπήρχε μια σταθερή απάνταση σε αυτό που ρωτάς! Προσωπικά πιστεύω πως είναι καθαρά ζήτημα τύχης αν το άλλο σου μισό είναι όντως αυτό που ζητάς...Το κατά πόσο αυτό ισχύει φαίνεται στην πορεία αλλά όπως πολύ σωστά λές, και 50 χρόνια να είσαι με έναν άνθρωπο, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να δεις κάτι και να πεις "μα είναι πραγματικά αυτός/αυτή το άλλο μου μισό;" Οπότε προσπάθησε να μην το πολυσκέφτεσαι και όλλα τα άλλα θε έρθουν μόνα τους... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 12/03/08, 22:40 από pascal. »

Αποσυνδεδεμένος Crossroad

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I went down to the crossroads,fell down on my knee
    • Προφίλ
    • ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ
« Απάντηση #2 στις: 12/03/08, 22:37 »
Μην ανησυχεις φιλε μου.Απλα υπογραφεις ενα συμβολαιο συμβιωσης(αυτο που λενε τα καναλια) και αν μετα απο καποια χρονια σε ξελογιασει καμμια ξανθια με τρελες καμπυλες ,διαλυεις το συμβολαιο και εισαι ξεγνοιαστος!Ουτε διατροφες ουτε να σου παρει το σπιτι και την περιουσια η πρωην.Πανε αυτα!
« Τελευταία τροποποίηση: 12/03/08, 22:41 από pascal. »
Ninjammer | Guide | Blog

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 12/03/08, 22:46 »
Ποιος ο λόγος να ψάχνεις να βρεις το έτερόν σου ήμισυ (που στην τελική μπορεί να μην το βρεις και ποτέ), αντί να προσπαθείς να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς για να περνάς καλά με τον σύντροφο που έχεις;
Δεν μιλάω για συμβιβασμό, απλά αφού όλοι οι άνθρωποι κάνουμε ό, τι μπορούμε για μια καλύτερη ζωή, γτ να μην το εφαρμόσουμε αυτό και στις σχέσεις μας;
Αλήθεια, πώς ορίζεις το έτερόν σου ήμισυ;
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 12/03/08, 22:59 »
Ποιος ο λόγος να ψάχνεις να βρεις το έτερόν σου ήμισυ (που στην τελική μπορεί να μην το βρεις και ποτέ), αντί να προσπαθείς να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς για να περνάς καλά με τον σύντροφο που έχεις;
Δεν μιλάω για συμβιβασμό, απλά αφού όλοι οι άνθρωποι κάνουμε ό, τι μπορούμε για μια καλύτερη ζωή, γτ να μην το εφαρμόσουμε αυτό και στις σχέσεις μας;
σε ποιον αξονα?χ,ψ,ζ?

ελευθερια παιδια..και χαλαροτητα...αυτο μονο...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 12/03/08, 23:02 »
Το έτερον ήμισυ, είναι μια μεγάλη ιστορία... Όλοι μας θέλουμε έναν άνθρωπο ο οποίος να είναι το άλλο μας μισό..Αλλα το αν είναι κάποιος άνθρωπος το άλλο σου μισό είναι μεγάλη κουβέντα... Πως μπορείς να πείς με σιγουριά οτι κάποιος είναι το άλλο μισό? Ειδικά απο τη στιγμή που σαν άνθρωποι εξελισσόμαστε συνέχεια, όπως και ο συνάνθρωπός μας, μπορεί αυτό που θεώρησες ώς άλλο μισό, να αποδειχθεί το τίποτα.

Είναι άσχημο πράγμα να αντιμετωπίζεις μια σχέση, κάνοντας συγκρίσεις με αυτό που έχεις στο μυαλό ως έτερον ήμισυ. Η σχέση είναι ένα ταξίδι. Θα έχει τα προβλήματά της, αλλα και τις όμορφές τις στιγμές. Σημασία δεν έχει να περιμένεις οτι ως έτερον ήμισυ δεν θα παρουσιάσει δυσκολίες, αλλα να πάρεις τον/την άλλη απο το χέρι και να τις περάσετε μαζί. Αν βεβαια, δε νιώθεις/νιώθει οτι πρέπει να το κάνετε αυτό, τότε κακώς κατα τη γνώμη μου βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση. Εντέλει, το "ετερον ήμισυ" δεν το βρίσκεις, αλλα σχηματίζεις και σχηματίζεσαι, έτσι ώστε, να ταιριάξετε.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 12/03/08, 23:14 »
σε ποιον αξονα?χ,ψ,ζ?

ελευθερια παιδια..και χαλαροτητα...αυτο μονο...

Όταν λέω "πώς ορίζεις το έτερον ήμισυ", θέλω να πω πώς το εννοεί. Τι χαρακτηριστικά φαντάζεται ότι θα πρέπει να έχει. Γιατί μέχρι στιγμής το βρίσκω λίγο δύσκολο να βρει κανείς το έτερον ήμισυ όπως το έχω εγώ στο μυαλό μου.
Νομίζω ότι πιο λογική εξήγηση είναι αυτή του Isnogood:

Εντέλει, το "ετερον ήμισυ" δεν το βρίσκεις, αλλα σχηματίζεις και σχηματίζεσαι, έτσι ώστε, να ταιριάξετε.
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 12/03/08, 23:28 »
το thread αυτο ειναι πατατα..δεν με καταλαβες μαλλον ρενου,αλλα μιλουσα ειρωνικα..
καθομαστε και μιλαμε με την υποθεση της υποθεσης για το ετερον ημισυ..αλλη υποθεση...ε καληνυχτα..
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος GreekDudeCovers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • GreekDudeCovers on YouTube
« Απάντηση #8 στις: 12/03/08, 23:45 »
Άμα το βρείς το ξέρεις. Τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Τώρα να λέμε ποιά είναι αυτά για τον καθένα από μας καλύτερα να βγούμε και στις ειδήσεις του star...

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 13/03/08, 03:27 »
Εγω πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχει το άλλο μας μισό... Ίσως υπάρχουν πολλά άλλα μισά... Και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να βρούμε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους...
Με την φράση άλλο μισό εννοώ κάποιον με τον οποίο έχουμε ίδια ενδιαφέροντα, περνάμε καλά μαζί υπάρχει κατανόηση, αλληλοεκτίμηση και αγάπη...
Επίσης δεν γίνεται να είσαι με κάποιον για μια ζωή και να μην κάνεις συμβιβασμούς...
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #10 στις: 13/03/08, 08:35 »
Κακώς χρησιμοποιείται η έκφραση "έτερον ήμισυ".
Είστε μισοί άνθρωποι και περιμένετε κάποιον άλλον για να νιώσετε ολοκληρωμένοι;;
Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με αυτογνωσία, και συνειδητοποιημένη του κόσμου γύρω της. Και τότε είναι που βαίνει αισίως μια σχέση, ο κάθε ένας ξέρει τι είναι και που βαδίζει, δεν εξαρτάται από τον άλλον, δεν ζει μέσα από τον άλλον.

Και ως απάντηση στην ερώτηση της iliolousth, έχω να πω: κανείς δεν ξέρει.
Μόνο ενδείξεις μπορείς να έχεις, για το με ποιόν ίσως να ταιριάζεις περισσότερο. Αλλά και πάλι, μπορεί να αυτοεξαπατάσαι, αν δεν ξέρεις τι θέλεις και δεν είσαι συνειδητοποιημένη. Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τον ίδιο σου τον εαυτό, πόσο μάλλον για τον άλλον. Τώρα ίσως θες κάποιον νόστιμο νεαρό και μάγκα, αργότερα ίσως κάποιον ώριμο και καλλιεργημένο. Αλλάζουν τα γούστα, αλλάζουν οι ανάγκες. Άνθρωποι στη ζωή σου έρχονται και φεύγουν. Το σημαντικό είναι να τα πας πάντα καλά με τον εαυτό σου. Αυτός είναι ο μόνος που σίγουρα θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή!

Αποσυνδεδεμένος TassosK

• Παλιός
  • Lefty Powah!
    • Προφίλ
    • Legion of Glory CSS Clan
« Απάντηση #11 στις: 13/03/08, 11:10 »
εγω παλι λεω οτι το νιωθεις....δυστυχως εγω το εχασα :'(
BOMB SQUAD:If you see me running try to catch up :P

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 13/03/08, 13:15 »
Το σημαντικό είναι να τα πας πάντα καλά με τον εαυτό σου. Αυτός είναι ο μόνος που σίγουρα θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή!
Πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή...

Πίστεψέ με αν είσαι λίγο τυχερός θα το ξανανιώσεις  ;)
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 13/03/08, 13:20 »
οπως ειχε πει ευστοχα το πλοκαμι..το εΝτερον μου ημισυ!

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #14 στις: 13/03/08, 13:25 »
Να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ τυχερό που το έζησες ,για όσο το έζησες...
Από κει και πέρα οι άνθρωποι ,μεγαλώνουν,αλλάζουν και πρέπει σε αυτές τις αλλαγές να μπορούν να ακολουθούν την ίδια πορεία ,οπότε αυτό είναι και το δύσκολο της υπόθεσης...Ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για τίποτα και αυτό είναι το βάσανο ,αλλά και η γλύκα του να ζεις... :)
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος TassosK

• Παλιός
  • Lefty Powah!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 14/03/08, 14:19 »
bah...θα προτιμουσα να μην το ενιωθα....τωρα νιωθω σκατοτερα... :'(

Αποσυνδεδεμένος Jizzzm

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 14/03/08, 16:07 »
Δυστυχώς ετσι είναι ρε γ**ώ το... αν σου αρέσει πολυ η άλλη, τις περισσότερες φορές κολλάς και μετα αν χωρίσετε, γίνεσαι χώμα και εύχεσαι να μην την είχες γνωρίσει ή να μήν είχε γίνει τπτ... :'(

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 14/03/08, 16:13 »
Δεν υπαρχει εταιρον ημισυ οπως νομιζουν οι περισσοτεροι...υπαρχουν ατομα που μπορεις να εισαι μαζι τους μια ζωη, αλλα αυτο προυποθετει πολλα...υποχωρησεις, υπομονη και επιμονη και αλλα τετοια...σιγουρα αυτο δεν μπορεις να το κανεις με ολους, αλλα σιγουρα οχι μονο με εναν/μια...το θεμα ειναι να βρεις ενα ανθρωπο που σε καταλαβαινει και τον καταλαβαινεις και κανετε και οι δυο θυσιες για τη σχεση σας...

Εγω παντως δεν πιστευω στο εταιρον ημισυ, αλλα στο εταιρον τριακοστο δευτερο...ετσι μπορω να εχω 31 γκομενες μαζι!!! :P :P ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #18 στις: 14/03/08, 16:21 »
Δεν υπαρχει εταιρον ημισυ οπως νομιζουν οι περισσοτεροι...υπαρχουν ατομα που μπορεις να εισαι μαζι τους μια ζωη, αλλα αυτο προυποθετει πολλα...υποχωρησεις, υπομονη και επιμονη και αλλα τετοια...σιγουρα αυτο δεν μπορεις να το κανεις με ολους, αλλα σιγουρα οχι μονο με εναν/μια...το θεμα ειναι να βρεις ενα ανθρωπο που σε καταλαβαινει και τον καταλαβαινεις και κανετε και οι δυο θυσιες για τη σχεση σας...

Εγω παντως δεν πιστευω στο εταιρον ημισυ, αλλα στο εταιρον τριακοστο δευτερο...ετσι μπορω να εχω 31 γκομενες μαζι!!! :P :P ;D ;D ;D
Βασικά συμφωνώ ,απλά αν κουραστείς ή δεν έχεις χρόνο ,στείλε και 3-4 από δω μεριά ;)
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 14/03/08, 16:24 »

Βασικά συμφωνώ ,απλά αν κουραστείς ή δεν έχεις χρόνο ,στείλε και 3-4 από δω μεριά ;)

Και τι θα γινει ρε φιλε...θα γεμισω το μέτρο με παυσεις??? :P ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 14/03/08, 16:45 »
Γιατί να ψάχνουμε το άλλο μας μισό απαραίτητα σε ένα άτομο και όχι σε περισσότερα? Γιατί να συμβιβαζόμαστε δηλαδή να καταπιεζόμαστε, και στη τελική να δυστυχούμε? Ποιός λέει πως πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα κι όχι αλλιώς? Όπως πχ. συμβαίνει στις μουσουλμανικές χώρες που ο κάθενας είναι παντρεμένος με 4-5 γυναίκες.
« Τελευταία τροποποίηση: 14/03/08, 18:57 από Vampovorator »

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 14/03/08, 16:52 »
Γιατί να ψάχνουμε το άλλο μας μισό απαραίτητα σε ένα άτομο και όχι σε περισσότερα? Γιατί να συμβιβαζόμαστε? Ποιός το λέει αυτό?

Οικογενεια με ποιο ατομο θα κανεις απο τα περισσοτερα??

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 14/03/08, 17:10 »
Γιατί να ψάχνουμε το άλλο μας μισό απαραίτητα σε ένα άτομο και όχι σε περισσότερα? Γιατί να συμβιβαζόμαστε? Ποιός το λέει αυτό?

Οικογενεια με ποιο ατομο θα κανεις απο τα περισσοτερα??
Γιατί να φτιάχνουμε οικογένεις? Για να διαλύονται?

Αποσυνδεδεμένος TassosK

• Παλιός
  • Lefty Powah!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 14/03/08, 17:19 »
say the magic word προικα  :P :P ::)

περα απο την πλακα πιστευω στο θεσμο της οικογενειας

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 14/03/08, 18:04 »
Συμφωνώ ρε συ george_kamelot..
Όλη αυτή η ιδέα με το έτερον ήμισυ μου θυμίζει τα παραμύθια...
Δηλαδή θα βρούμε το άτομο που είναι το πεπρωμένο μας και από εκεί και πέρα θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας?
Πιστεύω πως το άτομο με το οποίο είμαστε μαζί πρέπει να μας κάνει ευτυχισμένους...
Και συμφωνώ και με τον Vampovorator αλλά στο ότι τα άτομα αυτά μπορεί να είναι σε ξεχωριστές περιόδους της ζωής μας... ;)
Και...TassosK..? και εγώ έχω χάσει το άτομό μου...
Ξαναπροσπάθησε...αν δεν θέλει, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα..  :(