ωραία λοιπόν, αφού το βλέπουμε σοβαρά...να απαντήσω και εγώ ανάλογα αφού μπήκα στον χορό..
αρχικά νω πώ λοιπόν, ότι δεν γίνεται να βγάλεις τον εαυτό σου απέξω για να κρίνεις. Αν δημιουργήθηκε η ζωή για να καταστραφεί;; μα η ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του θανάτου. τουλάχιστον του βιολογικού.
Η φύση δεν είχε ανάγκη να δημιουργήσει τπτ...τυχαία πιστέυω έγιναν όλα. Τυχαία έγινε και αυτό που αποκαλείς φύση αν και έιμαι σίγουρος οτι το φεγγάρι δεν αποτελέι μέρος της "φυσης" σου. Όσον αφορά το μέγεθος των δεινοσαύρων είναι σχετικά αποδεκτό ότι σε ένα σύστημα οι οργανισμοί ακμάζουν και παρακμάζουν ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες ( λέγε με τροφή θερμοκρασία νερό έκταση )
Η λογική να προσφέρει στη φυση τι;; και για να εξηγούμαστε...τι ορίζεις με την έννοια φύση;
Η λογική σκέψη έφερε επιστήμη και η επιστήμη φθορά στην φύση...μμμ...μάλλον η φθορά στην φύση είναι αποτέλεσμα αυξημένων αναγκών και όχι επιστήμης. Και ναι η χρήση παίζει ρόλο.
Και να περάσουμε στην εντροπία που ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ας πουμε με τους δεινοσαύρους και την ποσότητα υλικού αφόδευσης που παρέχουν. Όσον αφορά λοιπόν την εντροπία που είναι, απόσο ξέρω ο ασχετος, μέτρο της αταξίας ενός συστήματος δεν οδηγεί σε καμία καταστροφή. Αυτό το ότι όταν φτάσουμε σε μεγάλα επίπεδα εντροπίας ο πλανήτης καταστρέφεται και έχουμε μάλιστα super nova ( !!!!! ) και μάυρες τρύπες ( !!!!!! )...και η φύση ( η μάλλον η γη όπως λες γιατι αν εννοείς το σύμπαν τότε τα στοιχεία που έχεις πολύ θα τα ήθελαν στην nasa ) καταστρέφεται ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;;;;;;
Ναι η αλήθεια που μας κρύβουν όλοι εκτός απο το λιακόπουλο είναι ότι η γη είναι ένα εργοστάσιο φυσιοφονιάδων που ρευονται αυξάνοντας την εντροπία και αφοδεύουν μαύρες τρύπες που τα καταπίνουν όλα, πιο γρήγορα απότι θα γίνοταν διαφορετικά γιατι έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε...
Για να πώ και εγώ την ηλίθια αποψή μου στον προβληματισμό σου, μην με λένε κακό μόνο, να έχω και κατι ακόμα στα κοσμητικά μου επίθετα, η εντροπία αυξάνεται συνολικά, αλλά μπορεί να μειωθεί σε συγκεκριμένα συστήματα. Προσωπικά δεν διακρίνω κάποια σύνδεση μεταξύ εντροπίας σαν μέγεθος και της όποιας καταστροφής του πλανήτη. Τουλάχιστον όχι απο ενδογενή αίτια. Το γιατί ήρθαμε στον κόσμο όπως λες και εσύ ο καθένας έχει δικαίωμα της άποψης του. Εγώ προσωπικά , ήρθα στην ζωή απλά σαν συνέχεια της ίδιας της ζωής, και γιατι ο πατέρας μου είχε μια ...φαγούρα...χαμηλά...Όσο για την φύση , προς θεού δεν "παράγει" εντροπία
αξιωματικά και μεταξύ μας λογικά αυξάνεται συνολικά η εντροπία, αφού είναι πιο συμφέρον ενεργειακά να μεταβαίνουμε στην πιο σταθερή κατάσταση. Πιθανώς βέβαια κάτι τέτοιο να αναιρεθεί αν δεχθούμε την θεωρία πέρι παλλόμενου σύμπαντος. αυτά απο μένα...
κουκουρούκου > έγραψες.