μα και αυτη η δομη που αναφερω επιπεδη ειναι απλα δεν εχει αρχη και τελος..παρατηρησε την λιγο πιο προσεκτικα και θα δεις οτι η μεσα επιφανεια ειναι ιδια με την εξω!αλλα μην αλλαζουμε θεμα...
Ωπα, βλακεία μου!Niiceeee!
λεμε οτι ειναι απειρης χωριτηκοτητας γιατι το φορτιο που μπορει να συσωρευτει ειναι ελαχιστο σε σχεση με το φορτιο που θα μπορουσε να δεχθει η γη....δεν ειναι το ιδιο με την εντροπια...γιατι αυτο το μεγεθος συνεχως αυξανει εστω και με απειροστες μεταβολες στην περιπτωση του χασμουρητου αλλα και με μεγαλυτερες μεταβολες απο αυτες του χασμουρητου οπως αυτες απο την μηχανη ενος αυτοκινητου ή την εκρηξη μιας βομβας κλπ κλπ...
ξαναλεω και ας μην μενουμε εκει...οτι καποια στιγμη η εντροπια της ατμοσφαιρας και της γης θα φτασουν σε επιπεδα που θα σημαινουν και το τελος τους ειναι το μονο σιγουρο
Ναι, αλλά κοίταξε πως θα μπορούσε να έιναι. Κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια για διατήρηση της τιμής της υπάρχουσας εντροπίας
σταθερής μπορούμε να καταλήξουμε σε νέα φάση ισορροπίας. Και επειδή η φύση έχει ένα καταπληκτικό προσαρμοστικό σύστημα
θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Το θέμα είναι να το κάνουμε αυτό το πράγμα. έτσι θεωρητικά μπορούμε να το τραβήξουμε πολύ.
Πάντως παιδιά για να λήξει το θέμα, όσον αφορά το σύμπαν είμαστε σε τέτοια τάξη μεγέθους που η γή δεν παίζει κανενα μα κανένα ρόλο ούτε καν στα όρια του φανταστικού.
Εδώ συμφωνώ. Είναι αληθεια ότι τα μεγέθη είναι τραγικά! Εγώ θεωρώ ότι μιλάμε μόνο για ένα υποτιθέμενα κλειστό σύστημα της γης και άντε του περιβάλλοντα διαστημικού χώρου.
υπάρχει ένα θεματάκι πάνω σε αυτό που είπες την κβαντισμένη ποσότητα της ύλης. δεν ξέρω αν το είπες τυχαία άλλα κρύβει πολλά.
Όχι, δεν το είπα τυχαία έχω διαβάσει ένα δυο άρθρα αλλά τίποτα παραπάνω... Αν θέλεις να εξηγήσεις γιατί με ενδιαφέρει τρομερά
θα χαρώ να ακούσω

Όχι τπτ τρελό αλλά να πχ κάθε πυρηνική βόμβα που εκρήγνυται η κάθε διαστημική αποστολή ( πύραυλοι κτλ ) μεταβάλει την τροχία της γης και επιφέρει κάποια αλλαγή στην γωνία του άξονα της.
Αληθεύει τούτο καλέ?

Αλλά απο εκεί και έπειτα...τπτ...όσον αφορά την εντροπία, ξεκόλλα πια χάρη με τις καταστροφές. Ουτε ο demolition man να ήσουν. το άπειρο είναι πολύ μεγάλο νουμερο. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, λογικά θα έχουμε διαλυθεί απο κάτι άλλο. και ακόμα και αν δεν διαλυθούμε αμφιβάλω οτι θα γίνει αυτό που λες...
Αν θεωρήσουμε την εντροπία φιλοσοφική έννοια, τότε Χάρη ναι, αυτό θα γίνει θα καταστραφούμε λόγω αταξίας.
Αλλά από κει και πέρα αν δε μιλάμε μόνο για τη γη το άπειρο έιναι πολύ μακριά.