Επειδη εδω και 2 εβδομαδες ξεκινησα ενα project Warmoth guitar κι επειδη φανταζομαι οτι ισως το θεμα να ενδιαφερει αρκετους που σκεφτονται μια τετοια λυση για τις αναγκες τους, ειπα να ξεκινησω αυτο το thread για τετοια projects. Καλο θα ειναι να λεμε λεπτομερειες, να ανεβαζουμε φωτογραφιες και ισως και να λεμε και ενα γενικο κοστος. Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο, καταλαβα οτι δεν μπορουσα να βρω μια κιθαρα ετσι ακριβως οπως την ηθελα απο καποια εταιρεια, και οσες εβρισκα που ηταν αρκετα κοντα σε αυτο που ηθελα, ηταν πολυ ακριβες που δεν δικαιολογουσαν την τιμη τους κατα την γνωμη μου.
Ξεκιναω λοιπον με το δικο μου project. Θα την ονομασω Darkocaster

Πριν 2 βδομαδες και μετα απο αρκετα ψαξιμο στο site της Warmoth (και οχι μονο), βρηκα το σωμα που εψαχνα: Κλασσικο σχημα stratocaster αλλα χωρις pickguard (με back routing), θεση για 2 humbuckers (πανω στο ξυλο κατευθειαν αλα wolfgang), routing για non recessed floyd rose tremolo, 1 θεση για volume pot (push/push coil split) και 1 για διακοπτη επιλογης 3θεσιο και βεβαια "φαγωμενο" το neck απο κατω για ευκολη προσβαση στα τελευταια ταστα. Απο κει και περα, ηθελα σωμα απο alder και για looks ηθελα οπωσδηποτε κατι σε bookmatched highly figured maple quilt top.
Eτσι λοιπον κατεληξα σε ενα σωμα που εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα και απο χρωμα εχει φυσικο του ξυλου απο πανω (που ειναι το quilt top) και μαυρο γυαλιστερο απο πισω/πλαϊ.
Το επομενο πραγμα που εψαξα να βρω (αυτο απο ebay για ευνοητους λογους) ηταν 2 humbuckers απο USA Wolfgang.
Αφου βρηκα και αυτους το επομενο βημα ηταν ο λαιμος της κιθαρας.
Εδω μια σημειωση: Αν δεν υπαρχει κατι που να θελετε ετοιμο στο site της warmoth, μπορειτε να το παραγγειλετε, αλλα υπαρχει μια περιοδο αναμονης μεχρι και 3 μηνες για να φτιαχτει. Με αυτο υποψην να πω τι εψαχνα εγω:
Λαιμο με highly figured birdseye maple και fretboard απο ακριβως το ιδιο κομματι. Ηθελα σχημα headstock ή Kramer banana (κλασσικο Van Halen απο παλια, μιας και ουσιαστικα ηθελα μια τετοια κιθαρα να φτιαξω) ή Fender stratocaster CBS era (το μεγαλο headstock).
Ηθελα ταστα 6105 stainless steel και back contour εψαχνα ειτε για wolfgang ή για standard thin. Τελος ηθελα η ταστιερα να εχει compound radius (10" στο πρωτο ταστο, 16" στο 18ο ή καπως ετσι).
Τελικα βρηκα (μετα απο αρκετη αναμονη) αυτο που εψαχνα. Λαιμος/ταστιερα με highly figured birdseye maple, Κramer headstock, ταστα επιλογης μου (6105 ss), compound radius 10"-16", standard thin back contour και φυσικα routing για floyd rose (R2) που να δενει μονο απο πανω και οχι με διαμπερες τρυπες στον λαιμο. Εννοειται το scale 25.5" και το heel για κλασσικη stratocaster. A και οσο για το finish, clear satin...
To σωμα ηρθε εχθες (πραγματικα αξιζε τα λεφτα του, ειναι απιστευτο, σχεδον 3d και ελαφρυ με τελεια routings παντου) και οι μαγνητες πριν 5 μερες. Τον λαιμο προχθες τον παρηγγειλα οποτε σε κανα 2 βδομαδες λογικα θα τον εχω.
Απο κει και περα, επομενα βημα ειναι η αγορα καινουριου Floyd rose original tremolo (chrome) και κλειδιων (επισης chrome οπως και γενικα ολο το hardware), 1 volume knob μεταλλικο και διακοπτη/βυσμα.
Κατοπιν η κιθαρα θα παει για... συναρμολογηση και θελω να πιστευω οτι ολα θα ειναι ετοιμα μεχρι τελος της ανοιξης...
Φωτογραφιες προς το παρον δεν εχω, μολις μπορεσω και βγαλω με εναν φιλο μου που εχει ψηφιακη, θα ανεβαζω σε διαφορα σταδια του project.
Αυτα απο μενα μεχρι στιγμης...