Ξεσηκώνεται όποιος αισθάνεται υποχείριο, εγώ δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο. Αμα εσύ αισθάνεσαι έτσι δε πιστεύω ότι πρέπει να είσαι καπνιστής για να διεκδικείς πράγματα από τις καπνοβιομηχανίες. Τα συμφέροντά τους επηρεάζουν και σένα και μένα και όλους, αλλά βλέπω βγάζεις την ουρά σου απ'έξω, ας τρέξει αυτός που δίνει τα χρήματα όχι εσύ που ούτε πληρώνεις αλλά που απαιτείς.
Δεν μίλησα πρώτος εγώ για συμφέροντα καπνοβιομηχανιών. Εμένα πώς με επηρεάζουν τα συμφέροντά τους; Τι με νοιάζει αν οι καπνιστές ξοδεύουν τα χρήματά τους εκεί; Αντιθέτως, ωφελούμαι κιόλας, γιατί πληρώνουν φόρους καπνού στο κράτος

Αρα, ο καπνιστής κάθεται έξω, ο μη καπνιστής μέσα και αν ο μη καπνιστής θέλει να κάτσει έξω, τότε ο καπνιστής δεν είναι υποχρεωμένος πάλι να μη καπνίσει επειδή ο μη καπνιστής θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Με πιανς?
Ποιός είπε ότι οι καπνιστές δεν πρέπει να καπνίζουν ούτε έξω; (άσχετα αν προσωπικά με ενοχλεί να έρχεται ο καπνός στη μάπα και σε υπαίθριο χώρο. Αρχικά, αλλάζω θέση (εγώ, όχι ο καπνιστής)). Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου και μην είσαι "είσαι το πνεύμα της αντιλογίας".
Δεν ήξερα ότι μόνο οι μη καπνιστές πλένουν τα ρούχα τους άμα μυρίζουν. Εγώ που τα πλένω μετά από συναυλίες, μπαρ, θάλασσα, βουνό, θύελλες, τυφώνες, σεισμούς, τότε μάλλον είμαι τέρας καθαριότητας, ή μήπως δεν καπνίζω?
"Κουταμάρα" είναι να πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να ανεχτούν τα γούστα σου και ότι μπορούν να ζουν με τις δικές σου κακές συνήθειες. Όχι λοιπόν, δεν δέχομαι οτι μετά από κάθε έξοδο πρέπει να πλένω ακόμα και το μπουφάν μου ή να το αφήσω 2-3 μέρες στο μπαλκόνι για να ξεβρωμίσει, ούτε ότι πρέπει να πλυθώ και λουστώ στις 3 τη νύχτα, ούτε ότι πρέπει να κοιμηθώ και ξυπνήσω με πονοκέφαλο, ξερό λαιμό και κόκκινα μάτια γιατί κάποιοι ήθελαν να κάνουν το γούστο τους.
Τα "άθλια" αφορούν την αναφορά που έκανα για τη Γαλλία...
Το κατάλαβα αυτό... αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με τη συζήτηση. Τελος παντων, πάμε παρακάτω.
Είπα πουθενά ότι οι καπνιστές δεν πρέπει να καπνίζουν ποτέ και πουθενά; Ας καπνίζουν όσο θέλουν, χωρίς να ενοχλούν τους γύρω τους! Το ότι αποζητώ να ανασάνω αέρα χωρίς τσιγαρίλα με κάνει αυτόματα φανατικό/φασίστα/ρατσιστή και πρέπει να απολογηθώ για αυτό;
Γιατί θα πρέπει να έρχεται ένας νόμος για να κάνουν οι άνθρωποι το αυτονόητο; (αν δεν αγνοήσουν τον νόμο δηλ.) Όπως εγώ πχ. δεν βήχω, φταρνίζομαι, φτύνω, ρεύομαι, πέρδομαι, κλπ. μπροστά στα μούτρα του άλλου, έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται όλοι πριν ανάψουν το τσιγάρο.