Αποστολέας Θέμα: Είναι ο Θεός παντοδύναμος τελικά?  (Αναγνώστηκε 51641 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Harrucci

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • compresora prin i... meta?
    • Προφίλ
Απ: Είναι ο Θεός παντοδύναμος τελικά?
« Απάντηση #50 στις: 19/04/08, 12:22 »
απλα εχω βαρεθει να βλεπω παπαδες με στριγκακια, επισκοπους με χαιμαλια εκατομμυριων γυρω απο το λαιμο τους, αρχιεπισκοπους που κλεβουν την ζωη νεων ανθρωπων κανοντας μεταμοσχευση στα 100 με καρκινο...λιμουζινες, μετοχες, ραδιοφωνα αμυθητες περιουσιες σε μοναστηρια και ολα αυτα που ολοι ξερουμε...επισης εχω βαρεθει τους καθως πρεπει χριστιανους που οταν περασουν μπροστα απο εκκλησια θα φροντισουν να κανουν επιδεικτικα 3 φορες το σταυρο τους αλλα βεβαια η καθημερινη πρακτικη τους ειναι "σημερα θα προσπαθησω να γινω περισσοτερο απληστος απο οτι ημουν χθες"...οι σημερινοι χριστιανοι θα σταυρωναν μετα χαρας τον χριστο

σορρυ αλλα αν ολοι οι παραπανω πανε στον παραδεισο τοτε εγω καλυτερα να παω στην κολαση...οπως ειναι γνωστο οι εκκλησιες λειτουργουν ηθικοπλαστικα για να μπορουν με ενα αορατο θειο χερι να επιβαλλουν την ταξη στις κοινωνιες των ανθρωπων...εξου και οι γραφες των πατερων που εξυμνουν με απιστευτες εικονες κατι που δεν μπορουμε καν να φαντασουμε απλα και μονο για να φοβερισουν τον κοσμο (και ας λενε οι θεολογοι οτι σκοπος των γραφων ειναι να μαθουν στους ανθρωπους την αγαπη)...για μενα (απο οσο θυμαμαι) ο βουδισμος τα λεει μια χαρα οταν μιλαει για παθητικη σταση ζωης και αναζητηση του εγω μεσα απο προσωπικο αγωνα...απλα πραγματα...οταν φτιαξαμε την αγια Σοφια λετε ο θεος να ενιωσε καλυτερα ε? οταν κανουμε το σταυρο μας λετε ο θεος να χαιρεται?

ειμαι πολυ περηφανος που δεν κανω τιποτα απο ολα αυτα και απλα προσπαθω να ειμαι με την ευρητερη εννοια "καλος ανθρωπος"...αλλα πιστευω οτι αν υπαρχει θεος θα προτιμαει κατι στο πακετακι "καλος ανθρωπος" παρα το "υποκριτης πατερολαγνος θρησκοληπτος"... και στην τελικη οσοι πιστευουν στο βουδα στο μεωαμεθ η στον ιαχωβα τι ειναι καμενα χαρτια για το δικο μας θεο? και αν εχουν τελικα αυτοι δικιο εμεις οι χριστιανοι τι ειμαστε καμενα χαρτια γι αυτους τους θεους? δηλαδη τι ειναι η θρησκεια ρωσικη ρουλετα? διαλεξε την σωστη για να σωθεις?

in conclusion...οπως το μυρμηγκι που ειναι ζωο 2 διαστασεων, δεν μπορει να αντιληφθει την δικη μας παρουσια που εινα 3 διαστασεων ετσι και μεις δεν μπορουμε να αντιληφθουμε ζωα 4,5 και 6 διαστασεων...σε προηγουμενο ποστ μου εγραψα οτι ο μεγιστος αριθμος διαστασεων ειναι 10...και για μενα καπου εκει ειναι ο θεος...ενα "ον" 10 διαστασεων...η αρχη και το τελος...το υπαρχω και το παντα

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #51 στις: 19/04/08, 17:19 »
" οι σημερινοι χριστιανοι θα σταυρωναν μετα χαρας τον χριστο "
μονο αυτο κραταω γιατι ολο το αλλο ειναι παραληρημα...απλα σου προτεινω να διαβασεις τον Μεγα Ιεροεξεταστη του Ντοστογιεφσκη και λιγο απο Νιτσε αν θες πραγματικα να αντιπαρατεθεις στον εαυτο σου αρχικα...και μετα βλεπουμε...

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: 26/04/08, 20:42 »
Θεος? Ποιος Θεος?  :P
Πολυ καλή business ομως, αν το παιξεις λιγο εξυπνα :P

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 26/04/08, 20:45 »
Ωχχ... Ξαναμπήκε το απολωλός πρόβατο... Ελπίζω να μην ξαναρχίσουμε τη φαγωμάρα πάλι...

Αν και όλως παραδόξως σε αυτή σου την απάντηση συμφωνώ απόλυτα..

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 26/04/08, 20:57 »
Μακαρι να ηξερα ποσοι θα πανε σημερα στην Ανασταση απο εδω...ειμαι σιγουρος πως θα ειναι αρκετοι απο αυτους που την εχουν δει γνωστες των παντων...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 26/04/08, 21:25 »
Μακαρι να ηξερα ποσοι θα πανε σημερα στην Ανασταση απο εδω...ειμαι σιγουρος πως θα ειναι αρκετοι απο αυτους που την εχουν δει γνωστες των παντων...
Μαλλον θες να πεις αρκετοι απο αυτους που το παιζουν αθεοι :P Γιατι εσενα τι σε πειραζει ποιος θα παει και ποιος οχι?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 26/04/08, 21:27 »
Βγάλτε τότε κανα μαραφέτι  τύπου ανιχνευτή σαν και αυτά του αστυνόμου Σαίνη και ψάξτε τους τότε καθώς θα πηγαίνετε εκκλησία...
 Έλεος..

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 26/04/08, 21:35 »
@Roufus: Δε με πειραζει...απλα πως εισαι αθεος κλπ και πας για Ανασταση?
@Μικα: Το σχολιο σου τι νοημα εχει??? Απλα για να μου την πεις? Μηπως κι εσυ εισαι αθεη και θα πας εκκλησια?

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 26/04/08, 21:40 »
@Roufus: Δε με πειραζει...απλα πως εισαι αθεος κλπ και πας για Ανασταση?
@Μικα: Το σχολιο σου τι νοημα εχει??? Απλα για να μου την πεις? Μηπως κι εσυ εισαι αθεη και θα πας εκκλησια?

Ο καθένα κάτι ό,τι θέλει. Το τί νιώθει ο καθένας είναι δική του υπόθεση. Αν ένας άθεος νιώθει καλά όταν πάει εκκλησία είναι δικό του πρόβλημα. Εγω παντως δεν θα πάω, αρα δεν κινδυνεύω από τον εν λόγω ανιχτενυτή.. ;D
 Πάντως ας μην τα βάζετε μόνο με 'μας τους ''αθεους, αντίχριστους'' και δεν συμμαζεύεται . Καθε χρόνο η ανάσταση μετατρεπεται σε μια πασαρέλα όπου όποιος φοράει τα καλύτερα και πιο ακριβά ρούχα κερδίζει.. Γιαυτούς δεν εχετε να πείτε τίποτα και μόνο εμείς αμαυρώνουμε την εκκλησία και τη θρησκεία σας..?

Τέσπα, όχι δεν ήθελα να στη πω. Απλά σχολίασα.Γιαυτό άλλωστε είναι το φόρουμ..

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 26/04/08, 21:43 »
Χαλαρωστε ρε παιδια..Αλλωστε υποκρισια δεν ειναι να εισαι αθεος ομως να πηγαινεις και να ευχεσαι παντου Χριστος ανεστη? ::)..Ειναι..τωρα απο εκει και περα γιατι το κανουμε ειναι αλλο θεμα..Υποκρισια ειναι επισης να το παιζεις Χριστιανος και να πολεμςα για τα πιστευω σου σε ενα φορουμ ενω πατας στην εκκλησια καθε Μ.Σαββατο(συγκεκριμενα στο προαυλιο χωρο της εκκλησιας)..Εγω ειμαι καπου στη μεση..Και ναι θα παω το βραδυ οπως πηγα και χτες.. ::)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 26/04/08, 21:47 »
Παράθεση
Υποκρισια ειναι επισης να το παιζεις Χριστιανος και να πολεμςα για τα πιστευω σου σε ενα φορουμ ενω πατας στην εκκλησια καθε Μ.Σαββατο
Αρα Χριστιανός είναι αυτός που πάει τακτικά στην Εκκλησία?

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 26/04/08, 21:51 »
Οχι βεβαια.Αλλα οταν ερχεσαι και υπερασπιζεσαι τοσο ενθερμα κατι(και αυτο δεν ισχυει μονο στο φορουμ βεβαια αλλα παντου),στην περιπτωση μας το Χριστιανισμο περιμενω να μην εισαι και εσυ υποκριτης.Και επειδη ειμαι σιγουρος πως θα μου πεις οτι για να πιστευει ενας ανθρωπος δεν ειναι αναγκαστικο να πηγαινει στην εκκλησια  κατι με το οποιος συμφωνω απολυτως θα προλαβω να σου απαντησω γιατι αφου δεν πηγαινει τον υπολοιπο χρονο(αφου καλυπτει αλλιως την πιστη του) πηγαινει  το Μ.Σαββατο?Υποκρισια ή οχι?
Υποψην δεν μιλαω για καποιον απο εδω συγκεκριμενα αφου ουτως η αλλως δεν εχω παρακολουθησει το θεμα.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 26/04/08, 21:59 »
Μπορεί να μην είναι Χριστιανός, με την έννοια που ΕΣΥ το λες, αλλά όπως το αισθάνεται εκείνος, και να πηγαίνει μόνο το Μεγάλο Σάββατο για το εθιμοτυπικό της υπόθεσης.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 26/04/08, 22:00 »
Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι η ανασταση αποτελει για καποιους κοινωνικο γεγονος. Παει κανεις εκει γιατι σιγουρα θα βρει καποιους γνωστους του. Εγω δεν προκειται φυσικα να μπω στον κοπο να πω αν θα παω η οχι γιατι το θεωρω ηλιθια ανουσιο και αιδακριτο. Τωρα το χριστος ανεστη σαν φραση κι αυτο εθιμοτυπικο ειναι βασικα, ποσοι το λενε και το πιστευουν? Αρα τι να λεμε, μπορει καποιος να παει γιατι τον επρηξαν οι γονεις του ή γιατι θα παει η γκομενα του. Αμα δεν σημαινει κατι για αυτον τι εχει να λεει? Αλλα και μονος του να παει κανεις ακομα και αν δηλωνει αθεος δεν καταλαβα απαγορευεται? Και γιατι θεωρειται υποκρισια? Δεν σημαινει οτι ειναι εκεινη επειδη πιστευει.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 26/04/08, 22:05 »
Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι η ανασταση αποτελει για καποιους κοινωνικο γεγονος. Παει κανεις εκει γιατι σιγουρα θα βρει καποιους γνωστους του. Εγω δεν προκειται φυσικα να μπω στον κοπο να πω αν θα παω η οχι γιατι το θεωρω ηλιθια ανουσιο και αιδακριτο. Τωρα το χριστος ανεστη σαν φραση κι αυτο εθιμοτυπικο ειναι βασικα, ποσοι το λενε και το πιστευουν? Αρα τι να λεμε, μπορει καποιος να παει γιατι τον επρηξαν οι γονεις του ή γιατι θα παει η γκομενα του. Αμα δεν σημαινει κατι για αυτον τι εχει να λεει? Αλλα και μονος του να παει κανεις ακομα και αν δηλωνει αθεος δεν καταλαβα απαγορευεται? Και γιατι θεωρειται υποκρισια? Δεν σημαινει οτι ειναι εκεινη επειδη πιστευει.
Ενταξει απο τη μια μερια μου απαντησες..Δηλαδη την υποκρισια εκ μερους των αθεων..εναι εθιμοτυπικο οκ..
Απο την αλλη?Μου απαντησε ο Βαμπ απο οτι ειδα οτι και εκεινο ειναι εθιμοτυπικο..Οκ.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #65 στις: 26/04/08, 22:18 »
Για άλλη μια φορά φαίνετε ότι ο Θεός είναι για τον καθένα μας κάτι διαφορετικό.Από ανύπαρκτος μέχρι κοινωνικό γεγονός και από πατέρας μέχρι μισητός αντίπαλος...Ελευθερία έχουμε ,ο καθένας κάνει αυτό που νοιώθει...Προσωπικό καθαρά ζήτημα...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 26/04/08, 22:19 »
Για άλλη μια φορά φαίνετε ότι ο Θεός είναι για τον καθένα μας κάτι διαφορετικό.Από ανύπαρκτος μέχρι κοινωνικό γεγονός και από πατέρας μέχρι μισητός αντίπαλος...Ελευθερία έχουμε ,ο καθένας κάνει αυτό που νοιώθει...Προσωπικό καθαρά ζήτημα...

Συμφωνώ μαζί σου!  ;)

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #67 στις: 27/04/08, 20:15 »
Εγω για το θέμα της ανάστασης εχω να πω το εξης:  Αυτοί που πάνε γιατί πραγματικά πιστεύουν κ το νιώθουν είναι ελάχιστοι. Είναι αυτοί που δεν θα φύγουν μετά το χριστός ανέστη, αλλά θα κατσουν ως το τέλος, είναι αυτοί που δεν τους νοιάζει αν θα βάλουν την αρμάνι μπότα και αν θα έχουν την λαμπάδα με τα σβαρόφσκι. Εγω πήγα στην ανάσταση, κ δεν θεωρώ ότι πιστεύω. Βέβαια απτου χρόνου κ εγω μαλλον δεν θα πηγαίνω. Ο λόγος που πήγα ήταν κυρίως ο αδερφός μου που έιναι μικρός και ήθελε να παει για τα βεγγαλικά, και είδα τον κόσμο και εφριξα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Το ίδο ακριβώς θεωρώ και για την νηστία. Η πληοψηφία αυτών που νηστεύουν και το παιζουν καλοι χριστιανοί την Μ.βδομάδα, κάνουν περισσότερες "αμαρτίες" ή τελοσπάντων αποκλίνουν πολυ περισσότερο στην καθιμερινή τους ζωή απο αυτά που έλεγε τότε ο Χριστός, από ότι πχ εγώ ή κάποιος που δεν νηστεύει. Γιατί όπως έχω ξαναπει ο Χριστός υπήρξε και ήταν ο πρώτος επαναστάτης/κουμουνιστής κλπ κλπ 

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 27/04/08, 22:24 »
Λοιπόν επιτρέψτε μου να πω και εγω τη γνώμη μου περι εκκλησίας.

Καταρχάς άλλο πίστη άλλο εκκλησία!Διαχωρίστε τα επιτέλους αυτά τα πραγματα! Ο Χριστός δεν είπε ποτέ πάντες στις εκκλησίες για να δείξετε ότι πιστευετε σε μενα!Ούτε ακολουθατε τους παπαδες γιατί είναι οι 'ελέω θεού'' διορισμένοι αντιπρόσωποι μου στη γη.
 Η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι το πιο καλοστημένο οικονομικο,πολιτικό, κοινωνικό παιχνίδι όλων των εποχών. Από τις απαρχές διάδοσης του Χριστιανισμού είχε καταπιαστεί με την καταστροφή οτίδηποτε ελληνικού και ειδωλολατρικού, καθώς και πραγμάτων που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν .

Και έτσι για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία.
 Όταν ο χριστιανισμός πήρε την εξουσία στην Αλεξάνδρεια, από την αρχή έβαλε ως στόχο να καταστρέψει δύο από τα σημαντικώτερα μνημεία του αντιπάλου. Την Βιβλιοθήκη και τον Ναό του Σεραπείου. Ο Θεόφιλος τα κατέστρεψε και τα δύο. Τον Θεόφιλο διαδέχθηκε ο ανιψιός του Κύριλλος ο οποίος μισούσε οτιδήποτε Ελληνικό. Τον Ελληνικό τρόπο σκέψεως, τα Ελληνικά βιβλία, τον Ελληνικό πολιτισμό, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα. Και αφού ο θείος του κατέστρεψε την Βιβλιοθήκη και το Σεράπειο, αυτός ανέλαβε να εξοντώσει τους φιλοσόφους, ερευνητές, και ποιητές που ήσαν φορείς του Ελληνικού Πολιτισμού. Η Υπατία ήταν η πιο αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος του Ελληνικού Πολιτισμού εκείνο τον καιρό στην Αλεξάνδρεια.Αυτή λοιπόν τη σπουδαία μαθηματικό και φιλόσοφο ο Κύριλλος και τα τσιράκια του την έγδυσαν και με κοφτερά κεραμίδια την έγδαραν και την έκοψαν κομμάτια τα οποία περιέφεραν στην πόλη και αφού έφτασαν στον Κυναριώνα άναψαν φωτιά και τα έκαψαν. Ο Κύριλλος όμως έγινε άγιος της εκκλησίας. Και γιαρτάζεται ετησίως.

Αυτό το παρέθεσα ως ένα ελάχιστο από τα εγκλήματα της χριστιανικής εκκλησίας. Και έχει κάνει παρα πολλά που δεν τα δίνει άφεση αμαρτιών ούτε όλοι οι άγιοι μαζεμένοι. Είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα από τις απαρχές του ακόμα.Οι παπάδες στην πλειοψηφία τους έχουν διασυνδέσεις παντού και με όλους τους έχοντας εξουσία. Και έχω πολλά μα πάρα πολλά παραδείγματα τέτοιων να σας πω, όχι μόνο γιατί αυτό το μερος που ζω το οποίο πλέον κατοικειται από νεοπλουτους δυστυχώς, είχε πάντα τα ''καλύτερα'' φυντανια, αλλά γιατί πρέπει να είσαι ή τυφλός ή να εθελλοτυφλείς για να μη βλέπεις τη βρώμα, τη σαπίλα, τη δυσωδία της εκκλησίας.
 Καλύτερα λοιπόν αυτοί που πραγματικά θεωρουν ότι πιστευουν και ότι δεν το κάνουν για αλησβερήσι πίστης με την αιώνια σωτηρία να αναλογιστούν τί θα πει ''άγιο''.Αν αυτή η ζωή που μας προσφέρουν οι παπαδες είναι αυτή που πρότεινε ο Χριστός!ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ??!!
 Εγω προσωπικά δεν θέλω να αγοράσω κανέναν παράδεισο που μου πουλανε.Γιατί και η ''αιώνια σωτηρία'' έγινε αν δεν το έχετε καταλάβει αντικείμενο προς πώληση. Και όχι τώρα, που κάποιοι θα πουν ότι υπάρχει ''χαλάρωση ηθών'', αλλά από πάντα. Ψάξτε, διαβάστε , ακούστε και έχετε τα μάτια σας ανοιχτα και θα το δείτε.

Αλίμονο αν είναι αυτός ο πραγματικός παράδεισος έτσι όπως τον παρουσιάζει η εκκλησία. Αλίμονο για σας δηλαδή, που προσπαθετε να μπείτε.Γιατί αν αυτό είναι ο ''παραδεισος'' τότε εγω θα προτιμούσα την κόλαση...

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: 27/04/08, 23:10 »

Σκόπευα να απαντήσω κ εγώ στο θέμα, αλλα για άλλη μια φορά μου είναι αδύνατον, γτ θεωρώ ότι με έχει καλύψει η Μίκα. Την ιστορία για την Υπατία την έχω ακούσει κ εγώ. Είναι γεγονός ότι από τότε που ο χριστιανισμός έγινε κατεστημένο, έκανε πολλές καταστροφές κυρίως εις βάρος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Θεοδόσιου Α' ο οποίος όταν αναγνώρισε ως επίσημη θρησκεία της βυζαντινής αυτοκρατορίας τον Χριστιανισμό, πήρε διάφορα μέτρα ωστε να εξαλείψει τις άλλες θρησκείες, όπως να εκδόσει νόμο με τον οποίο καταδικάζει σε θάνατο όποιον επιστρέφει στην προηγούμενη θρησκεία του, αφήνοντας τον χριστιανισμό. Ακόμη διέταξε την καταστροφή πολλών Εθνικών Ιερών και απαγόρευσε τις θυσίες κ.α.
Γενικά οι περισσότεροι χριστιανοί ξεχάσανε τους διωγμούς και τα βασσανιστήρια που περνούσαν και γίνανε κ αυτοί ό, τι ήταν κ εκείνοι που προσπαθούσαν να τους αφανίσουν. Δεν νομίζω να δίδασκε τέτοια πράγματα ο Χριστός. Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια για τον Χριστιανισμό, μπορεί να αναζητήσει μόνος του περισσότερες όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές πληροφορίες για την εν λόγω θρησκεία. Εγώ δυστυχώς, από τα λίγα που ξέρω, νιώθω μια αποστροφή και ούτε με εκφράζει αυτή η θρησκεία.
Πάντως σίγουρα δεν είναι χριστιανός όποιος πάει στην εκκλησία τακτικά για να δείξει τα καινούρια του ρούχα και να κουτσομπολέψει τους άλλους. Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει μια ατάκα από το (χαζό κατά τα άλλα) σίριαλ που παιζόταν πριν χρόνια, "Οι σταύλοι της Εριέττας Ζαΐμη": "Το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν σε κάνει χριστιανό. Όπως και το να πηγαίνεις στο γκαράζ, δεν σε κάνει αυτοκίνητο!"  :P
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 28/04/08, 02:58 »
Θα ξεκινήσω λέγοντας ένα γνωστό κλισέ ,που όμως ισχύει.Η Εκκλησία είμαστε εμείς.Όσοι δηλαδή  έχουμε δηλώσει ότι  θέλουμε να μετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική ομάδα.
Το αφήνω όμως για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε,μιας και το παραπάνω(δεν λέω ότι φταίει μόνο ο λαός) το έχουμε ξεχάσει.
Η Εκκλησία λοιπόν έτσι όπως την έχουμε μάθει,σαν κοσμικό διοικητικό θεσμό δηλαδή,έχει την ιστορία της ανά τους αιώνες ,με πολλά μελανά αλλά και φωτεινά σημεία.Ακολουθεί δηλαδή τον ίδιο τον άνθρωπο , την κοινωνία και τις πολιτικές εξελίξεις κάθε εποχής.Όπως κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνο καλός ή κακός ,αλλά όλοι έχουμε σε αναλογία καλές και κακές πλευρές,δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει οι παπάδες να είναι εξωγήινοι.Θα πει κάποιος "μα αυτοί πρεσβεύουνε την αρετή ,την ηθική και την αγιοσύνη,ενώ στη πράξη είναι υποκριτές".Σωστό.Όμως και οι γιατροί,είναι τα μεγαλύτερα φουγάρα και σου λένε "μην καπνίζεις" και οι μπάτσοι κυνηγάνε τον μικροπωλητή και τον λαθρομετανάστη στα φανάρια και σου λένε "εφαρμόζουμε το νόμο",ενώ τους "μεγαλοκαρχαρίες" δεν τους ακουμπάνε και οι πολιτικοί λένε ότι είναι "υπηρέτες" του λαού ,αλλά τρώνε με χρυσά κουτάλια ,όλη η κοινωνία δηλαδή είναι υποκριτική και ο καθένας δουλεύει για το συμφέρον του,γιατί περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την Εκκλησία;Μήπως γιατί αυτά που πρεσβεύει,ο Λόγος του Χριστού δηλαδή,μας είναι τόσο δύσκολα να τα εφαρμόσουμε ,που η εύκολη λύση είναι να τα "κράζουμε";Όσα δεν φτάνει η αλεπού μήπως τα κάνει κρεμαστάρια;Λέω μήπως...Είναι σαν πριν από τις εκλογές ,που οι δημοσκοπήσεις έχουνε τα μικρά κόμματα 2 και 3 μονάδες παραπάνω από αυτές που παίρνουν την ημέρα των εκλογών.Όλοι γουστάρουμε να ακούμε το λόγο τους ,που είναι κοινωνικός,που θέλει να μοιράσει τη πίτα,αλλά την ημέρα των εκλογών λέμε "Άσε ρε καλά είμαστε,να βγει καμμιά Παπαρήγα και να'χουμε τίποτα μπελάδες;Δε πα να πνιγεί κι ο εργάτης και αυτός που είναι κάτω απ'το όριο της φτώχειας";Γιατί αν εφαρμόζαμε το Λόγο του Χριστού ,δεν θα υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί,αδικημένοι,μοναχικοί,εξαθλιωμένοι άνθρωποι.Σκεφτήκατε όμως ότι μέσα στη τόση ευτυχία ,δεν θα υπήρχε ανάγκη ,ούτε για πιστωτικές κάρτες,ούτε για τελευταίας τεχνολογίας κινητό,ούτε για μπεκρούλιασμα μέχρι τελικής πτώσης στα σκυλάδικα της παραλιακής;Η ουσία για μένα είναι αυτή.Ο άνθρωπος γουστάρει τα πάθη του και δεν γουστάρει κανέναν μαυροφορεμένο,υποκριτή,ηθικολόγο ρασοφόρο να του λέει ότι είναι αδυναμίες όλα αυτά.Οπότε περνάει στην αντεπίθεση ,μαζί με όλη τη παρέα και τους βγάζει όλους σκάρτους ,πού**ηδες,φαρισαίους του κερατά ,αλλά το χειρότερο είναι ότι την πέφτει και στον ίδιο το Χριστό.Λες και ο Χριστός δεν διέλυσε τους πάγκους των εμπόρων έξω από το ναό,δεν διέσυρε κάθε μέρα της ζωής του με το Λόγο του τους Φαρισαίους και την υποκρισία,δεν κήρυξε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την έμπρακτη φιλανθρωπία .Μα πάλι θα μου πει κάποιος " άλλο η θρησκεία και άλλο ο Χριστός"," .Πως άλλο;Αυτή τη ρημάδα τη Θρησκεία δίδαξε ,αυτή που μιλάει για αγάπη  στον πλησίον,τι δίδαξε το βουδιστικό κάνε διαλογισμό ,βρες τη νιρβάνα κι'ας τους να κουρεύονται;
Η Εκκλησία είμαστε εμείς ,όπως και το Κράτος είμαστε εμείς και το μόνο που μας φταίει είναι η αδιαφορία μας.Λόγω αυτής της αδιαφορίας και του βολέματος, έχουμε τους πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες που μας αξίζουνε...
Και τέλος κάτι για τους Χριστιανούς του Μεγ.Σαββάτου. Ο Χριστός πήρε μαζί του στον Παράδεισο τον ληστή ,που μετάνιωσε τη τελευταία στιγμή πάνω στο σταυρό.Πόσες φορές υπολογίζετε ότι είχε πάει στη ζωή του ο εν λόγω άνθρωπος στη συναγωγή(μιας και τότε εβραίοι ήτανε);Εγώ λέω μπορεί καμμία ,μπορεί και κάθε μέρα.Είχε καμμιά σημασία αυτό στο τελικό αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος taxfreesax

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • why so serious ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 28/04/08, 08:17 »
να γιατι μ αρεσει αυτος ο τελευταιος !  (#71)

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 28/04/08, 12:20 »
Macmisia ωραία τα λές, και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου. ;)

Αλλά ξεχνάς ότι εκείνοι οι ρασοφόροι ηθικολόγοι που μας κουνάν το χέρι, και που μας λένε ότι δεν πρέπει να είμαστε υλιστές έχουν από πίσω μια μερσέντα που τους περιμένει να πάνε σπιτι τους, ένα σχετικά μεγάλο σπίτι, ότι θελήσουν σχετικά όταν είναι να πάνε κάπου και γενικα...
 Μπορείς να μου πεις πώς όταν ένας παπας παίρνει 480 ευρω το μήνα (τόσα παιρνει το ξέρω από πρώτο χέρι) μπορεί να κυκλοφορεί με μερσεντές τελευταίου μοντέλου, να πηγαίνει κάθε τεταρτη στα γήπεδα να δει τον παοκ, να ντύνει τα παιδιά του με πανάκριβα ρούχα και ο μπαμπάς μου που παίρνει 600 ευρώ δεν τα κάνει όλα αυτα? Απλή σύγκριση κάνω τώρα...! Μήπως από κάπου χάσκει το πράγμα..?
 Δεν είναι ότι φοβόμαστε να εφαρμόσουμε μόνο το λόγο του θεού. Τουλάχιστον εγω που δεν θέλω να εφαρμόσω κανενός το λόγο ούτε με τελευταίας τεχνολογίας κινητα κυκλοφορώ ούτε με σχετικά ακριβα ρούχα όπως κάνουν εκείνοι που πιστεύουν με κλειστα μάτια και πηγαίνουν κάθε κυριακή στην εκκλησία και μεταλαβαίνουν και δεν ξέρω εγω. Είναι ότι απλά έχουμε χάσει τη μπάλα. Και όχι τώρα αλλά πάντοτε χαμένη ήταν. Μπερδεύουμε την πίστη με ένα αλησβερίσι σχέσεων. Και μη μου πείτε πως αυτό δεν γίνεται!Συνήθως η μόνη σχέση μας με τον θεό είναι να μας δώσει κάτι. Από το να γιατρευτεί μια αρρώστεια, μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε προαγωγή και δεν ξέρω ργω τί άλλο και ''εγω άγιε μου θα σου υψώσω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι μου'!! Αυτό δε γίνεται??
 Είμαστε καταδικασμένοι μικροαστοί που βγάλαμε ένα φράγκο και θέλουμε να το προστατέψουμε, και ακριβώς γιαυτό παρακαλάμε τον θεό να μην μας το πάρει πίσω. Οι παπαδες έμαθαν την δουλειά και βγάζουνε πολλές χάρτες εξασφάλισης της σωτηρίας τις οποίες τις πουλάνε χρυσές. Έχει καεί η γούνα μας εδω πέρα που είμαι με περιστατικα που με έκαναν να μισήσω τος παπαδιλίκι και όλα αυτα. Γιατί μας περνάνε για πολύ ηλίθιους.Και δυστυχώς ως επί το πλείστον είμαστε.

Και ξαναλέω. Πίστη δεν είναι όταν πας στην εκκλησία γιατί έτσι όπως εχει γινει η εκκλησία πιστός είσαι όταν δεν πας και όχι οταν πας. Θα συμφωνήσω με τον μακμισια ότι η εκκλησία, όπως και το κράτος διαμορφώνεται από τον λαό.Άρα αυτό σημαίνει πως ο λαός πάντα ήταν ανθρωπάκια.Συμφεροντολόγα ανθρωπάκια. Οπότε όπως έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν, εχουμε και την εκκλησία που μας αξίζει.Τετοιοι μακακες είμαστε και καλα να πάθουμε που δεν αντιδρούμε.Πολύ καλα να πάθουμε..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 28/04/08, 12:54 »
Μίκα  τα παραδείγματα που φέρνεις είναι ολόσωστα και μπορώ να σου πω ότι είσαι και μετριοπαθής κιόλας.Θα μπορούσες να πεις και πολύ χειρότερα.Εμένα με παρηγορεί μόνο το γεγονός ότι όλοι αυτοί όταν έρθει η ώρα θα κριθούν αναλόγως.Γιατί είναι "τυφλοί οδηγοί,που επειδή δεν μπορούνε να μπουν στη Βασιλεία των Ουρανών,δεν αφήνουν και κανέναν άλλο να μπει".Αυτά είναι λόγια του Χριστού,όχι δικά μου.Όμως τονίζω συνέχεια τη προσωπική ευθύνη(όχι δεν είναι το άλλοθί τους),γιατί έλεος πια,πλέον έχουμε πρόσβαση και στη μόρφωση και στη πληροφορία,οπότε αν μας δουλεύουνε ,είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Έχουνε φτιάξει ένα Θεό της τιμωρίας και της καταπίεσης,ένα Θεό που δεν αντέχεται,ενώ ο Θεός είναι αγάπη.Συζητάμε εδώ αν είναι παντοδύναμος.Τον φέρνουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά ,γιατί προσπαθούμε να τον κατανόησουμε με ανθρώπινα μεγέθη.Του δίνουμε δικές μας ιδιότητες.Λες και έχουμε φτιάξει μέτρα και σταθμά για τον Θεό...

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #74 στις: 28/04/08, 13:08 »
Παιδιά, δεν είναι ανάγκη να ενημερώνετε τον καθένα που σας ρωτάει για το αν πιστεύετε ή όχι.. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να κρίνει και να χαρακτηρίσει υποκριτή εκείνον που ενώ δεν πιστεύει στον Χριστιανισμό, πηγαίνει το βράδυ της Ανάστασης στην Εκκλησία.. Πραγματικά όσον αφορά το τελευταίο δεν μπορώ να το συνδέσω με τίποτα.. Πως μπορεί κάποιος να θεωρηθεί υποκριτής όταν ενώ είναι άθεος πηγαίνει την Ανάσταση στο προάυλιο της Εκκλησίας για να γιορτάσει (στην ουσία) ένα έθιμο και όχι για να αποδείξει κάτι;

Υποκρισία είναι όλοι εκείνοι που δηλώνουν χριστιανοί αλλά δεν έχουν βοηθήσει ποτέ κανένα συνάνθρωπο τους.. Όλοι εκείνοι που πηγαίνουν για να μεταλάβουν με τα Burberrys και τα ακριβά παπούτσια.. Αν θεωρείς τον εαυτό σου χριστιανό, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ζεις μια πιο λιτή ζωή και να βοηθάς όπου και όσο μπορείς..

Προσωπικά δεν νιώθω υποκριτής που βρισκόμουνα στο προαύλιο της Εκκλησίας το βράδυ του Μ. Σαββάτου μαζί με τα συγγενικά μου πρόσωπα, γιατί όπως είπα και πιο πριν, πρόκειται για ένα "έθιμο".. Ούτε πιστεύω πως είμαι υποκριτής επειδή έκανα νηστεία την Μ. Εβδομάδα επειδή αφενώς λίγη αποτοξίνωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και αφετέρου το να τρώω πιτόγυρα την Μ. Παρασκευή που κάθεται κάπως άσχημα.. Δεν νομίζω ότι έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν, γιατί η καθημερινότητα μας έχει ήδη πήξει στα στερεότυπα οπότε αν είναι να ακολουθούμε και τα στερεότυπα των θρησκειών, θα γίνουμε playmobil..

Τέλος επιτρέψτε μου μια μικρή (και ίσως λαθεμένη) παρατήρηση.. Μπορεί όταν είμασταν πιο μικροί να θέλαμε να επαναστατήσουμε και να δηλώσουμε ευθαρσώς την αθεΐα μας, με το να πικάρουμε τον καθηγητή των θρησκευτικών, ή να λαμβάνουμε μέρος στις συζητήσεις των μεγάλων ή να αγοράζουμε μπλουζάκια με ανάλογα μηνύματα αλλά μετά από ένα σημείο και μετά, προσωπικά, δεν με ένοιαζε να αντιπαρατεθώ με κανέναν.. Πλέον όταν η συζήτηση φτάνει σε θέματα τέτοια, απλά απέχω, γιατί ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν μπορείς να πείσεις κανέναν για την άποψη σου σε θέματα και απόψεις που διίστανται.. Από την άλλη όμως παρατηρώ, ότι εκείνοι που πιστεύουν (ας μου επιτραπεί να τους αποκαλέσω θρήσκους -- χωρίς να εννοώ την ειρωνική έννοια που έχει προσδωθεί στο επίθετο) είναι πάντα σίγουροι για αυτό που πιστεύουν, δεν δέχονται αντίθετη γνώμη επουδενί και επιπλέον είναι έτοιμοι να τσακωθούν μέχρι τελικής πτώσεως για να σου αποδείξουν ότι υπάρχει θεός, αλλιώς πως θα παίρναμε φώς από τους Άγιους Τόπους, π.χ.. Γι' αυτό το λόγο, έχω να δώσω μια συμβουλή αν μου επιτρέπετε.. Μακριά από συζητήσεις θρησκειών και πολιτικής, ειδικά αν δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντι σου.. Όταν καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό, αλλά άτυπα την ανεξιθρησκεία, οι σχέσεις των ανθρώπων ίσως καλυτερέψουν..