Καταρχάς το γεγονός ότι δεν σχολίασες τις άλλες 3 παραγράφους μου, σημαίνει ότι σιωπηρά συμφωνείς ότι η Εκκλησία εμπνέει φόβο.. Χαίρομαι που συμφωνούμε
Kατ'αρχάς, το γεγονός οτι δεν σχολίασες αυτό που είχα πεί για τη κλειτοριδεκτομή, σημαίνει οτι σιωπηρά παραμένεις παγερά αδιάφορος. Λυπάμαι που διαφωνούμε.

Κάνε ένα κόπο και δες το ποστ που έγραψα και λάβε υπόψιν οτι μιλάω και με άλλους. Κοντά σε ΜΕΤΡΟ μένω, αν θες πάμε για καφέ, να απαντάμε στα πάντα.
Απο κει και πέρα, δεν καταλαβαίνω αυτή τη τάση γενίκευσης. Ναι, υπάρχουν παπάδες που χρειάζονται φτύσιμο και μια καλή κλοτσιά στα π**άρια για να συνέλθουν. (Δεν ισχύει αυτό με τη σφαλιάρα, έχουν τη γενειάδα για αντικραδασμική προστασία) Αλλα σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Και συγνώμη, δεν είναι η θρησκεία που τους κάνει ηλίθιους, η στενομυαλιά είναι αυτή. Ανθρωποι είναι και αυτοί που έμαθαν με λάθος τρόπο καποια πράγματα και κυρίως, έμαθαν με λάθος τρόπο να τα μεταδίδουν.
Όσον αφορά το concept Παράδεισου και Κόλασης... Πραγματικά, πότε ήταν οι τελευταία φορά που άκουσες αυτές τις λέξεις ΜΕΣΑ σε εκκλησία? Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου να τις ακούει εκεί...Ασχετα αν έχω να πατήσω πολύ καιρό μέσα σε εκκλησία, και να παρακολουθήσω... Ή 'εστω, τη λέξη "Παράδεισος" την ακούς αραιά και που... "Κόλαση"?
Τωρα σχετικά με τα καζάνια και τις φωτιές, και το θέμα "Κόλαση". Ο ίδιος θρησκευτικός, μας είχε περιγράψει τη Κόλαση, ως το μέρος οπου ο άνθρωπος έχει την αγάπη του Θεού, αλλα δεν μπορεί να τη νιώσει. Δηλαδή:
Α)Η κόλαση δεν είναι κάποια τιμωρία που σου επιβάλλεται. Ο άνθρωπος απο μόνος του βρίσκεται στην άγνοια. (Αυτό για τους πιστεύοντες)
Β)Μια καλή απόδειξη οτι δεν είναι όλοι μουρλόπαπες προσκολλημένοι στη Θρησκεία. (Αυτό για τους μή-πιστεύοντες)
Το περιεχόμενο της Αποκάλυψης, ξαναλέω γράφτηκε μια εποχή όπου:
Δεν υπήρχε μεγάλη μορφωση, ούτε καν γνώση. Αμα μας λέγαν για δικέφαλα λιοντάρια, θα τους δίναμε κλουβί με 2 κρεββάτια. Τ¨οτε μπορούσαν να γίνουν πιστευτά.
Ηταν εποχές που για ένα κομματι ψωμί άνθρωποι σκοτώναν. Ηταν ακραίες εποχές, οπότε ένας τρόπος για να σταματήσει η όποια τρέλα (*σχετικα΄με σήμερα) 'ηταν να τους πούνε οτι "Ξέρετε? Αν δε σκάσετε θα έρθει ένα δικέφαλο λιοντάρι να σας φάει" .. Και τότε ήταν αστείο, αλλα αν στην ίδια φράση προσθέσεις μερικά Χερουβίμ και τη λέξη "Θεός" , έ αυτό ήταν αρκετό για να τους καθιλώσει.. Ναι ήταν τρομοκρατία, για να σταματήσουν να σφάζονται κάποιοι πριν 2000 χρόνια.
Με Νοστράδαμο δεν θα ασχοληθώ, λυπάμαι.
Σχετικά με το "πάρε δώσε" που λες. Εχεις δίκιο εν μέρη. Είναι δύσκολο να κατανοηθεί το δώσε. Για μένα ο Χριστιανισμός δεν είναι να πηγαίνω να ανάβω κεράκια. Όπως είπε ο Bassman, είναι ένα σύνολο αρχών, ένας ηθικός κώδικας, όχι απέναντι στο Θεό, αλλα απέναντι στο συνάνθρωπο. Και καθότι δεν πιστεύω αντίστοιχα ούτε στη μεταθάνατων ζωή, δεν με απασχολεί το θέμα του παραδείσου.Αν τώρα, κάποια στιγμή κριθώ, θα ξέρω οτι ενήργησα όπως πρόσταξε η ηθική μου.Δυστυχώς, στη πορεία της θρησκείας αυτής, κάποιοι "εκπρόσωποί" της , καπιλεύτηκαν την εξουσία που απέκτησαν και θέλησαν να αποκτήσουν περισσότερη με δόλια μέσα. Δυστυχώς, μέχρι τις μέρες μας η τότε εξουσία που απέκτησαν διατηρήθηκε. Αυτό όμως δεν άλλαζει το τί είναι χριστιανισμός, ούτε το γεγονός οτι παπάδες, και γενικά ιερωμένοι είναι απλά ένα περίβλημα μια πρώτη επαφή.
Εφόσον δεν είσαι χριστιανός, δεν μπορείς να μιλήσεις για το "φόβο που προκαλεί η εκκλησία μέσω του προπατορικού αμαρτήματος".Δν ξέρεις τί είναι αυτό, δε φοβάσαι.Ασε άλλους να μιλήσουν για τη τρομοκρατία της Εκκλησίας επι του ζητήματος.
To ότι δε φοβάμαι δε σημαίνει πως δεν ξέρω τι σημαίνει φόβος!! Και το ότι δε φοβάμαι τώρα, δε σημαίνει ότι δε φοβόμουν κάποτε ή ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε κάποιοι προσπαθούν να με φοβίσουν για οποιονδήποτε λόγο...(για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ διάβασε την απάντηση #110 του faser)...
Άρα έχω κάθε λόγο να μιλάω!!
Μιλά λοιπόν. Πες μας για το πώς παπάδες σε στήσαν σε μια γωνιά δακτυλοδεικτούμενο, λέγοντας σου οτι είσαι αμαρτωλός... Πές μας εν γένει, πώς σε φοβίσαν!! Μίλα συγκεκριμένα. Πές τί έγινε και σε κάναν κάποτε να φοβάσαι.
Και η απάντησή μου πάνω σε αυτό ήταν πως ''σίγουρα όμως θα σου είπε κάποιος να πηγαίνεις εκκλησία για να είσαι καλό παιδί, να σε έχει ο θεός καλά κλπ''... Αυτό ΔΕΝ διαφέρει από το 1ο!! Γιατί αυτό σημαίνει πως αν ΔΕΝ πας εκκλησία, ΔΕ θα είσαι καλό παιδί, ΔΕ θα σε έχει ο θεός καλά κτλ... Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο 1ο!!
Οχι, στο πρώτο καταλήγει ένας μοιρολάτρης που πιστεύει οτι αν θα πάει στη κόλαση δεν είναι επιλογή του, αλλα επιλογή του Θεού. Στο πρώτο καταλήγει ένας υποκριτής, που νομίζει οτι αν πηγαίνει τακτικά εκκλησία, θα είναι θρησκευτικά καλυμένος, και θα πάει στο Παράδεισο. Αυτοί καταλήγουν πάλι στο 1ο, όχι εγώ, και ελπίζω όχι ο μέσος άνθρωπος. ΔΙΑΦΕΡΕΙ απο το πρώτο.
Όσο για το τελευταίο...
Μου απήντησες πως σου έλεγαν να πηγαίνεις εκκλησία... Εσύ δε ρώτησες γιατί? ...(και plz, μη μου πεις πάλι ότι αυτοαναιρούμαι, απλά απάντα στην ερώτηση)...
Οχι δε ρώταγα. ΚΑθόμουν όσο ήθελα να κάτσω, και όταν έβλεπα οτι δεν θέλω να κάτσω έφευγα. Δε ρώταγα για τον ίδιο λόγο που δε ρώτησες ποτέ γιατί κάνεις θρησκευτικά στο δημοτικό.Ημουνα καλό παιδάκι και έκανα αυτό που μου ζητάγανε μέχρι να μη θέλω να το κάνω.
Πάντως έχεις ενδιαφέρουσα άποψη για το δρόμο του Θεού. Παρόλα αυτά, γίνει πιο συγκεκριμένος στο "ασπάζομαι το χριστιανισμό". Τί ιδιότητες έχει ο ανθρωπος που έχει ασπαστει το χριστιανισμό?