Aφού άκουσα όλους, έναν προς έναν, τους δίσκους των nevermore... κι αφού έχουν γίνει χαλαρά η αγαπημένη μου μπάντα... ας ψηφίσω κι εγώ!

Η αλήθεια είναι πως όλοι τους οι δίσκοι είναι απίστευτοι!!

Κι αυτό κάνει την επιλογή πολύ-πολύ δύσκολη... Για την ιστορία, χωρίς να ξεχωρίζω ιδιαίτερα κάποιον, ψήφισα ''Nevermore'' και ''Politics of Ecstasy''... Αν μπορούσα να ψηφίσω μέχρι 4, θα έβαζα και τους δίσκους ''Dreaming Neon Black'' και ''Dead Heart in a Dead World'' που όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν ψηφισθεί από πολλούς έτσι κι αλλιώς...
Ο δίσκος
''Nevermore'', αν και πρώτος δίσκος του ομώνυμου συγκροτήματος και ίσως όχι τόσο δημοφιλής όσο άλλοι, περιέχει κάποια αριστουργήματα όπως το opening song
What tomorrow knows (απλό και συνάμα τόσο όμορφο και δυνατό), το
C.B.F., το
Sanity Assasin, το
Garden of Gray (η φωνή του warrel σε αυτό το τραγούδι, καθώς και τα φωνητικά είναι πολύ ωραία δουλεμένα), το
hurting words (πολύ ωραίοι στίχοι, συναίσθημα, ωραίος συνδιασμός απαλής συνοδείας κιθάρας με δυνατά ακκόρντα),
Godmoney.
Το
''In Memory'' που ακολούθησε, πρόκειται για έναν μικρό σε διάρκεια δίσκο (ΕΡ) με 5 ωραία τραγούδια... Σε γενικές γραμμές ένας δουλεμένος και ευκολοάκουστος δίσκος!
Ο επόμενος δίσκος των Nevermore, το
''Politics of Ecstasy'' πρόκειται για πραγματικό αριστούργημα! Tα κομμάτια που ξεχώρισα ήταν το opening song
The Seven Tongues of God (δυνατά riffs που διαδέχονται το ένα το άλλο), το
This Sacrament, το
Next in Line (τα υπέροχα riffs καλά κρατούν), το
Passenger (σε ταξιδεύει...), το
Lost (διαφορετικό και ωραίο), το
The Tiananmen Man, το instrumental
Precognition, το 42147.
Το
''Dreaming Neon Black'' μπορεί να χαρακτηριστεί με 3 μόνο λέξεις... συναίσθημα, συναίσθημα, συναίσθημα... Με 4 μάλλον αν βάλει κανείς και τα υπέροχα riffs του Loomis που δε λείπουν ποτέ και σε κανέναν δίσκο...
Όλα υπέροχα τραγούδια... αυτά που μου άρεσαν απίστευτα ήταν τα
Beyond Within,
the Death of Passion,
Dreaming Neon Black (οι στίχοι, η φωνή του warrel, κάνουν αυτό το τραγούδι απλά φανταστικό),
Deconstruction (riffάρες και πολύ ωραίοι στίχοι),
The Lotus Eaters (δεν έχω λόγια για αυτό το τραγούδι, πραγματικά... απλά επιβεβαιώνεται αυτό που λέω στην αρχή της παραγράφου),
Poison Godmachine (πολύ ωραία κρουστά και οι στίχοι για άλλη μια φορά καταπληκτικοί),
No More Will (ειδικά η εισαγωγή...),
Forever.
Μην κάνει κανείς το ''λάθος'' να ακούσει τον δίσκο χωρίς τους στίχους μπροστά του...
Ο δίσκος
''Dead Heart in a Dead World'' αποτελεί ένα ακόμα από τα αριστουργήματά τους... Κομμάτια όπως
Narcosynthesis,
We Desintegrate (οι ψηλές του Warrel τα σπάνε!!),
Inside Four Walls (τα χώνει άγρια...),
Evolution 169,
The River Dragon Has Come (από τα καλύτερα που έχουν γράψει ever με Warrel και Loomis σε ''τρελά κέφια''),
Engines of Hate, Sounds of Silence (αυτό θα πει διασκευή!!),
Insignificant, Believe in Nothing, δείχνουν το μεγαλείο των Nevermore!!
Το
''Enemies of Reality'' πρόκειται για έναν δίσκο με απίστευτα riffs και solos... Έχει πολλά ωραία κομμάτια όπως το ομώνυμο
Enemies of Reality, το
Ambivalent (ωραίες κιθάρες), το
Never Purify, το
Tomorrow Turned into Yesterday (κινείται σε διαφορετικό ύφος από τα υπόλοιπα αλλά είναι πολύ ωραίο κομμάτι), το
I, Voyager (δυνατό κομμάτι με κάπως ιδιαίτερη φωνή και πολύ ωραία riffs-solo),
Create the Infinite.
Ο τελευταίος μέχρι σήμερα δίσκος τους,
''This Godless Endeavor'' περιέχει κι αυτός πάρα πολύ καλά και δουλεμένα κομμάτια!! Από αυτά ξεχώρισα τα
Born (speedάτο κομμάτι με ωραίες εναλλαγές στο tempo),
Final Product (ωραίοι στίχοι, ωραίες κιθάρες),
My Acid Words (ωραία ρυθμικά),
Sell my Heart for Stones (πάρα πολύ καλό, με συναίσθημα...),
The Psalm of Lydia (το κεντρικό riff είναι απλά υπέροχο...),
This Godless Endeavor (πολύ δουλεμένο κομμάτι με κάτι άπιαστα, μελωδικά sweeps στο τέλος...).
Σε γενικές γραμμές, οι Νevermore είναι ένα από τα καλύτερα metal συγκροτήματα που κινείται σε power, thrash γραμμές με πολύ ωραία, συγκρατημένα progressive περάσματα!! Οι στίχοι τους καταπληκτικοί και κάτι επίσης που μου αρέσει πολύ είναι τα εφέ που χρησιμοποιούν -συγκρατημένα πάντα- σε πολλά κομμάτια τους!!
Απ όσο ξέρω ετοιμάζουν καινούριο δίσκο... οπότε περιμένουμε!!