Εγω θα προτεινα να παιξεις λιγο με την μπαντα με το μπασο που εχεις, και αν δεις πως δεν σε καλυπτει, τοτε πας για αλλο. (ή αναβαθμιση αυτου που εχεις, αν σου καθεται καλα στο χερι και δεν σε ικανοποιει ο ηχος). Γενικοτερα, μια μπαντα για να δεσει θελει καιρο, οποτε ξεκινα με αυτο που εχεις, και ξοδευεσαι αργοτερα.
Επισης σε αυτη τη μουσικη πολοι παιζουν με χαμηλο κουρδισμα, οποτε ενα 5-χορδο δεν θα ηταν ισως ασχημη ιδεα (απ'τη στιγμη που εχεις ηδη ενα 4-χορδο). Εγω π.χ. πλεων νιωθω περιεργα οταν παιζω 4 χορδο (δεν μπερδευω χορδες κτλ, απλα ειναι περιεργη αισθηση το μικρο πλατος της ταστιερας

).
Οσον αφορα τα μπασα που ειπες, LTD εχω παιξει μονο με πολυ φθηνα, και ηταν ΦΟΒΕΡΑ ΑΝΕΤΑ στο χερι, τωρα απο ηχο τα κλασικα της κατηγοριας, τα πιο ακριβα θα πετανε φανταζομαι.
Cort εχουν επισης κατι γνωστοι, και ο ενας βγαζει και σε συναυλιες απο τους καλυτερους ηχους που εχω ακουσει (στο στυλ που περιεγραψες παντα). Εργονομια ελαχιστα κατω απο τα προηγουμενα (ισως σε αλλο στυλ, π.χ. σλαπ, να ειναι καλυτερα)
Dean Razorback μπασο δυστυχως δεν εχω παιξει, μονο κιθαρες

Γενικα πιστευω το καλυτερο που εχεις να κανει ειναι να αρχισεις στη μπαντα με αυτο που εχεις, και σε λιγο καιρο πας μια βολτα στα μαγαζια και δοκιμαζεις (μην περιορισεις τις δοκιμες στα παραπανω, δες οσο πιο πολλα μπορεις στα χρηματα σου). Εκει βρισκεις μια ισοροπια, να σε βολευει στο χερι, να εχει καλο ηχο, και να σου αρεσει εμφανησιακα. Πιστευωω η εργονομια ειναι οτι σημαντικοτερο, και τον ηχο τον φτιαχνεις. Και η εμφανιση μετραει, μην κρατας κατι που δεν σου αρεσει