Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω
Όλοι εσείς που δεν χρησιμοποιείτε midi footswitches πώς τα βγάζετε πέρα?? Αν θέλετε να αλλάξετε από ένα clean με chorus και reverb σε ένα lead distortion με delay, boost και compressor τι κάνετε??
όλα είναι σχετικά.. εγώ πχ παίζω με σε έναν μιντ-γκέην λαμπάτο ενισχυτή τον οποίο μπουστάρω με ένα οβερντράηβ στο δεύτερο κανάλι.. το οβερντράηβ είναι μονίμως ανοιχτό κ όταν θέλω να σολάρω κ να έχω υψηλότερο βόλιουμ κ κομπρέσιον πατάω ταυτόχρονα με το ίδιο πόδι το τρίτο κανάλι του ενισχυτή κ τον κομπρέσορα.. στα καθαρά, πάλι, έχω δύο τρόπους που παίζω: ή παίζω με τον μαγνήτη του λαιμού που έχω τέρμα σχεδόν χαμηλομένο το βόλιουμ κ αν δεν κανιβαλίζεις τις χορδές ο ήχος έιναι καθαρότατος οπότε κ μπορώ να ενεργοποιήσω το κόρους με ένα πάτημα(ή οποιοδήποτε άλλο μοντιουλέησον), ή άν δεν θέλω κόρους, πατάω ταυτόχρονα με το ίδιο πόδι το πρώτο κανάλι(που είναι κ το καθαρό) κ το οβερντράηβ-έτσι κλείνει το οβερντράηβ κ ενεργοποιείται το καθαρό κανάλι του ενισχυτή.. Ντιλέη δεν χρησιμοποιώ πάντα, κ αν δεν το θελήσω για κάτι πολύ συγκεκριμένο θα το βάλω πολύ χαλαρό για να γεμίζει διακριτικά τον όλο μου ήχο, οπότε κ μένει το ίδιο σε καθαρά κ βρώμικα.. κ εκτός αυτού τα κομμάτια μου, κ τα κομμάτια που πάιζω δεν χρειάζονται τόσες αλλαγές από το "απόλυτο καθαρό" στην "υπέρτατη παραμόρφωση".. όλοι οι ήχοι βγαίνουν-σε εμένα τουλάχιστον-από το πόσο ανοιχτό έχω το βόλιουμ της κιθάρας μου σε συνδιασμό με την δύναμη νύξης των χορδών..