Μίκα επειδή σε συμπαθώ (αν δεν σε συμπαθούσα δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να γράψω αυτό το post) επίτρεψε μου να σου πω κάτι, μια οπτική που μάλλον δεν την έχεις σκεφτεί..
Όταν έχεις μια γνώμη, αυτόματα πιστεύεις ότι είναι σωστή (αλλιώς ποιος ο λόγος να την υποστηρίξεις).. Προσωπικά όταν επιμένω σε κάποια άποψη και ο συνομιλητής μου παραθέτει απλά για να παραθέσει πράγματα χωρίς ουσία, δεν μετακινούμαι από την άποψη μου.. Όταν όμως τα επιχειρήματα του είναι πειστικά, θα του πω και ευχαριστώ γιατί με "ξεστράβωσε" (και έχει γίνει πολλές φορές αυτό).. Επίσης αν δεν συμφωνώ με τα επιχειρηματά του, τα διαβάζω, τα κατανοώ και τα αντικρούω με αντεπιχειρήματα.. Αυτή είναι η λογική που χρησιμοποιώ εγώ..
Θα μου πεις για ποιο λόγο σου τα λέω όλα αυτά.. Εμένεις στην άποψη σου ότι θα έπρεπε να μην πηγαίνουν τα αγόρια στο στρατό.. Πολύ σωστά!! Και ποιος θέλει να πάει.. Λες ότι πρέπει ο στρατός να γίνει μισθοφορικός και επίσης υποστηρίζεις ότι οι Έλληνες διακρινόμαστε από άκρατο μιλιταρισμό.. Αν έχεις λίγο χρόνο (που δεν έχεις βέβαια λόγω των διαβασμάτων σου) κάνε ένα κόπο να διαβάσεις όλα τα προηγούμενα posts.. Αν θες κάποιες γρήγορες απόψεις πάνω σε αυτά τα 2 θέματα διάβασε τα δικά μου posts ( #38 για το πρώτο θέμα και #13 για το δεύτερο) όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί τα έγραψα εγώ και μπορώ να τα επεξηγήσω και περαιτέρω ει χρειαστεί.. Θα μπορούσες κάλλιστα να πεις "faser, λες μαλ***ες γιατί έτσι, έτσι και έτσι".. Το να λες όμως θα σας το ξαναπώ με απλά λόγια για να το καταλάβετε και να μην απαντάς στα επιχειρήματα των άλλων, αλλά στην ουσία να γράφεις τυφλά για δεύτερη φορά την άποψη σου, δεν είναι και η καλύτερη βάση για μια καλή συζήτηση..
Πολλές φορές, η εμπειρία κάποιων πραγμάτων σου δίνει μια καλύτερη εικόνα από το να βλέπεις τη "Λούφα και Παραλλαγή" ή τους "Γενναίους της Σαμοθράκης" γιατί σχηματίζεις δική σου άποψη και μπορείς έπειτα να πεις τα πράγματα από την δική σου σκοπιά..
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις το ύφος μου, απλά όπως σου έγραψα και στην αρχή, η συζήτηση πρέπει να είναι διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι

..
Και κάτι τελευταίο.. Χρησιμοποιείς τον όρο "φυντάνια" για τα παιδιά που σπουδάζουν στα ΣΑΣΣ.. Δεν ξέρω πως χρησιμοποιείς τον όρο φυντάνια, αλλά αν τον χρησιμοποιείς με τον τρόπο που τον καταλαβαίνω και χρησιμοποιώ και εγώ (δηλαδή τον ειρωνικό) θα πρέπει να σκεφτούμε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά, θα βγούν επιστήμονες, γιατροί, κ.λπ. και απλά αντί να μπούν στην αγορά εργασίας μέσω Ε.Σ.Υ. μπαίνουν μέσω Ε.Σ.. Είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί ζούνε πολύ άσχημα φοιτητικά χρόνια (καμία σχέση με τα δικά μας), περνούνε στρατιωτική εκπαίδευση και απ'όσο ξέρω είναι και πολλές κοπέλες στα ΣΑΣΣ.. Δεν πρέπει να τους αποδίδουμε χαρακτηρισμούς που σίγουρα δεν τους ταιριάζουν..