Eκτος αυτου..ειναι και πολυ σχετικη η εννοια της αναρχιας ετσι?Γιατι αναρχικος δεν ειναι ο ανεγκεφαλος που τα σπαει οπως καλη ωρα στις πορειες.Αυτος ειναι ο αμυαλος μοναχα που αυτοαποκαλειται αναρχικος.Τες πα..
βασικά, σύμφωνα με τον Κύκλο των Ουτοπιστών Αναρχικών Θεωρητικών(Μπακούνιν, Προυντον, Πρίγκηπας Κροποτκιν κα), η βίαιη επίθεση κ η καταστροφή/φθορά ξένης περιουσίας εντάσονται στις κινήσεις/ενέργειες που πρέπει να γίνουν ουτως ώστε να επέλθει η κοινωνική ανατροπή.. το θέμα είναι όμως αν οι τύποι αυτοί(οι τύποι στις πορείες) έχουν κατανοήσει πλήρως τα κείμενα αυτά, ή αν απλά τα κάνουν επειδή το είπε ο μπάμπης ο σουγιάς, ο νίκος ο πεταλούδας και ο μπαζίλι μολότωφ..... η θεωρητική αναρχία ως τομέας στην κοινωνιολογία κ στην πολιτική φιλοσοφία είναι υπέροχη κ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για μελέτη.. τώρα, με το τι γίνεται στην πράξη.... δεν θα ήθελα να το σχολιάσω..
Δεν έχω μελετήσει την θεωρία της αναρχίας αρκετά και όταν δεν ξέρω κάτι καλά προτιμώ να μην μιλάω καθόλου, αλλά ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση.. Κάτι δεν μου κάθεται καλά.. Πως είναι δυνατόν η βίαιη επίθεση των αναρχικών να δικαιολογείται αλλά η βίαιη επίθεση ενός αστυνομικού για παράδειγμα σε ένα πολίτη όχι.. Προσωπικά αν κάποιος εις το όνομα της ιδεολογίας του ερχόταν και μου έσπαγε το αυτοκίνητο π.χ. (που το πλήρωσα με τα τίμια χρήματα της δουλειάς μου και δεν το έκλεψα από κανέναν) και τον έβλεπα, δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα με ψυχραιμία να κάτσω να συζητήσω μαζί του για πολιτεύματα..
Και επειδή συνέχεια ακούω την λέξη "επανάσταση" και "κοινωνική ανατροπή".. Η επανάσταση προέρχεται από τους πολλούς, ποτέ μια επανάσταση δεν πέτυχε όταν προερχόταν από μια μικρή ομάδα ατόμων με εντελώς δικά τους συμφέροντα.. Μπορεί να παραπονιόμαστε για τις κυβερνήσεις που έχουμε, αλλά η πλειοψηφία είναι εκείνη που τις εκλέγει..
Ο καθένας μας πρέπει να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας.. Δηλαδή είναι λογικό επειδή οι ψηφοφόροι της ελληνικής αριστεράς που δεν είχε την τύχη να κυβέρνησει ποτέ (με εξαίρεση την οικουμενική κυβέρνηση) και επειδή έχουν μπουχτήσει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ., να κάνουν επανάσταση (πραξικόμημα στην ουσία) γιατί κατά την γνώμη τους η Ελλάδα δεν κυβερνάται καλά και θέλουν να εφαρμόσουν τις δικές τους ιδέες; Όχι δεν είναι έτσι.. Όπως δεν είναι έτσι, κάποιος που βλέπει τα άσχημα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του έτσι και δεν μπορεί μια μερίδα πολιτών να θέλει να προκαλέσει την κοινωνική ανατροπή από μόνη της, χωρίς να εκλαμβάνει υπόψη της την πλειοψηφία.. Βέβαια η απάντηση είναι έτοιμη.. Τα πλήθη χειραγωγούνται.. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά τα πλήθη είναι πλειοψηφία και είναι εσείς και εγώ..
Και για να τελειώσω, φυσικά δεν είμαι κατά των επαναστάσεων.. Στα χρόνια της χούντας, κάποια τιμημένα παιδιά που εκφράζανε την πλειοψηφία κλειστήκανε μέσα στο Πολυτεχνείο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον κάποιων παλιάτσων που νόμιζαν ότι μπορούσαν να διοικήσουν χωρίς εκλογές.. Τότε μάλιστα.. Η πλειοψηφία εναντίον της μειοψηφίας είναι επανάσταση.. Όχι όμως, κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους επαΐοντες και πεφωτισμένους να αποφασίζουν για εμένα, χωρίς εμένα.. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν το δέχομαι.. Οι επαναστάσεις "ζυμώνονται" με τις ανάλογες συνθήκες.. Όταν οι συνθήκες εκείνες δημιουργηθούν, στο πλάι τους θα δούνε τέτοια ποσότητα κόσμου όσο δεν περιμένανε ποτέ στη ζωή τους.. Μέχρι τότε όμως μετρημένες κουβέντες και πολύ περισσότερο μετρημένες ενέργειες..