Ναι, ένας πιανίστας παίζει αλλιώς γιατί έμαθε να παίζει άλλα πράγματα..αν πιάσει συνθ τότε θα μάθει κ αυτό αν το θέλει... 
Αν το θέλει, θα μάθει και τρομπόνι αμα είναι.
Αναμφισβήτητα, ένας κλασσικός κιθαρίστας έχει πλεονέκτημα άμα θελήσει να εντρυφήσει στην ηλεκτρική, και περισσότερο στο ηλεκτρικό μπάσο. Και είδα και ένα σχόλιο για κλασικούς και μπάσα. Πτυχίο δεν έχω αλλα το πρώτο μου μπάσο ήταν 5χορδο. Και ναι, είμαι πολύ άνετος με αυτό.
Σίγουρα επίσης ένας πιανίστας, θα μάθει ευκολότερα πλήκτρα απο κάποιον που δεν ξέρει πιάνο, ή κάποιο παρεμφερές πληκτροφόρο.
Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει ένα πλεονέκτημα καθώς προσπαθεί να παίξει ένα όργανο, παρόμοιο με το δικό του (μουσικό όργανο

) Αυτό σημαίνει οτι ΜΕΡΟΣ της τεχνικής που απαιτεί το νέο όργανο είναι ήδη κεκτημένο, και δεν υπάρχει πλέον τόση ανάγκη για καθοδήγηση.
Το θέμα εδώ όμως δεν είναι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μουσικών που μεταπηδούν σε άλλο όργανο, αλλα το κατα πόσο μπορεί να θεωρηθεί το πιάνο και τα πλήκτρα κοινό όργανο.
Ο ((Korgy)) σου απάντησε οτι μια μετάβαση χρειάζεται 2-3 χρόνια τουλάγχιστον.Δε σχολίασες.
Σου είπα σε αντιστοιχία με το παράδειγμα που έδωσες με κλασική/ηλεκτρική κιθάρα, οτι οι τεχνικές είναι διαφορετικές. Απάντησες οτι εξακολουθείς να εμμένεις στη γνώμη σου.
Είπες οτι η ενασχόληση με τα synth (6ετής) ήταν όσο και του πιάνου. Είχες 6 χρόνια να συνηθίσεις ένα όργανο. Το οτι μέσα σε 6 χρόνια το συνήθισες, δεν αποδεικνύει την ομοιότητα του με το πιάνο, πιο πολύ επιβεβαιώνει τη διαφορά του. Καιαυτό που συζητιέται είναι αν ένας πιανίστας μπορεί να γίνει πληκτράς σε μια μπάντα. Αμεσα θέλω να πιστέυω, και όχι ύστερα απο 6 χρόνια....
Καλά το "με τί θές να ασχοληθείς" το θεωρώ αυτόνόητο
Μπορείς να αιτιολογίσεις με επιχειρήματα, το γιατί και πως εξαρτάται απο τα ακούσματα? Αποκλειστικά όπως το παρουσιάζεις δλδ..