Άποψή μου είναι πως το τυχαίο δεν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει.
Τα πάντα γίνονται σύμφωνα με τον "Συμπαντικό Νόμο" ή "Λόγο" "Κοσμική Νομοτέλεια".
Το "Σύστημα" στο οποίο αναφέρθηκες και με βρίσκει σύμφωνο,
φανερώνει την ύπαρξη "Διάνοιας" και "Βούλησης"
στην Ύπαρξη, Δημιουργία και Συντήρηση του Κόσμου.
Αναφέρθηκε πρίν πως η η επιστήμη δέχεται την Δαρβινική θεωρεία ενώ η θρησκεία όχι.
Κατ αρχήν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την "θρησκεία" από το κάθε "ιερατείο" που την καπηλεύεται.
Θρησκεία είναι το σύνολο γραπτών κειμένων και αντιλήψεων περί της Ύπαρξης του Κόσμου
και της πνευματικής προόδου του ανθρώπου.
Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω καταλάβει.
Η Χριστιανική και η Ελληνική θρησκεία δέχονται την "θεωρία της εξέλιξης" ενώ είναι αποκαλυπτικότερες.
Προσέξτε το παρακάτω κείμενο από την ΠΔ στι 6ο κεφ. της Γενέσεως.
2 ἰδόντες δὲ οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων ὅτι καλαί εἰσιν,
ἔλαβον ἑαυτοῖς γυναῖκας ἀπὸ πασῶν, ὧν ἐξελέξαντο.
3 καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν αἰῶνα
διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας,
ἔσονται δὲ αἱ ἡμέραι αὐτῶν ἑκατὸν εἴκοσιν ἔτη.
4 οἱ δὲ γίγαντες ἦσαν ἐπὶ τῆς γῆς ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις· καὶ μετ᾿ ἐκεῖνο,
ὡς ἂν εἰσεπορεύοντο οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ πρὸς τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων,
καὶ ἐγεννῶσαν ἑαυτοῖς· ἐκεῖνοι ἦσαν οἱ γίγαντες οἱ ἀπ᾿ αἰῶνος,
οἱ ἄνθρωποι οἱ ὀνομαστοί.
Αν μάλιστα αναφερθούμε στην Ελληνική μυθολογία, στους Μύθους Δημιουργίας,
... τα πράγματα είναι κατά πολύ αποκαλυπτικότερα της ΠΔ.
Τώρα, στην ΚΔ πού αποκαλυπτική είναι η παραβολή των δύο σπορέων:
Κατά Ματθαίον 13κεφ.
24 ΑΛΛΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΝ ΠΑΡΕΘΗΚΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ ΩΜΟΙΩΘΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΚΑΛΟΝ ΣΠΟΡΟΝ ΕΝ ΤΩ ΑΓΡΩ ΑΥΤΟΥ
25 ΑΛΛ ΕΝΩ ΕΚΟΙΜΩΝΤΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΛΘΕΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΖΙΖΑΝΙΑ ΑΝΑ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ
26 ΟΤΕ ΔΕ ΕΒΛΑΣΤΗΣΕΝ Ο ΧΟΡΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΜΕ ΚΑΡΠΟΝ ΤΟΤΕ ΕΦΑΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ
27 ΠΡΟΣΕΛΘΟΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΟΥ ΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΝ ΣΠΟΡΟΝ ΔΕΝ ΕΣΠΕΙΡΑΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΡΩ ΣΟΥ ΠΟΘΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ
28 Ο ΔΕ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟΥΤΟ ΟΙ ΔΕ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΓΩΜΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΩΜΕΝ ΑΥΤΑ
29 Ο ΔΕ ΕΙΠΕΝ ΟΥΧΙ ΜΗΠΟΤΕ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΕΣ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΕΚΡΙΖΩΣΗΤΕ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΤΟΝ ΣΙΤΟΝ
30 ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΥΞΑΝΩΣΙΝ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΜΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΣΤΑΣ ΣΥΛΛΕΞΑΤΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΔΕΣΜΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΥΣΗΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΔΕ ΣΙΤΟΝ ΣΥΝΑΞΑΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗΝ ΜΟΥ
.
.
36 ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΑΣ ΤΟΥΣ ΟΧΛΟΥΣ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΘΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΟΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗΝ ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ
37 Ο ΔΕ ΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΣΠΕΙΡΩΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΣΠΟΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
38 Ο ΔΕ ΑΓΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΔΕ ΚΑΛΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΟΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΑ ΔΕ ΖΙΖΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
39 Ο ΔΕ ΕΧΘΡΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΣΠΕΙΡΕΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΔΕ ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΟΙ ΔΕ ΘΕΡΙΣΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
Το χωράφι είναι ο Κόσμος όπου ο Θεός - Πατέρας μας έπσειρε εμάς,
αλλά ήρθε και ο διάβολος και έσπειρε τους δικούς του.
Αν ξεριζόσουμε τα ζιζάνια λέει, μπορεί να ξεριζωθεί και ο σίτος,
αφού πλέον οι ρίζες (DNA ? ) είναι μπλεγμένες.
Συνδυάστε τώρα το κείμενοαυτή της ΚΔ με αυτό της Γενέσεως της ΠΔ,
και το πράγμα μιλάει μόνο του.
Αν τα παραλληλίσουμε με την Ελληνική Μυθολογία ... πάει ακόμα πάρα πέρα.
Αλλά παππού, το ερώτημα είναι :
αν Κάποιοι έφτιαξαν το σύστημα μέσα στο οποίο υπάρχουμε εμείς και εξελισόμαστε,
τότε ποιος έφτιαξε αυτούς;