Οι 7620/7420 είναι οι "πρόγονοι" της σημερινής 1527. Η ίδια η Ibanez λέει οτι η 1527 είναι η "prestige" ονομασία τής 7620, και από πλευράς προδιαγραφών είναι απόλυτα ίδιες με μοναδική διαφορά ότι οι 7620/7420 έρχονταν με Dimarzio "New7" η τους Blaze II. Συγκεκριμμένες διαφορες εντιοπίζονται μονάχα στόν λαιμό και στό προφιλ, με τισ 1527 να είναι ελάααχιστα πιο "στρογγυλεμένες" αλλά και πάλι απιστευτα λεπτές και βολικές, ενώ άλλες διαφορές εντοπίζονται στίς ρίγες στο λαιμό (πχ, οι 7620 του '99 δέν έχουνε, απο κεί και πέρα είχανε 5pc λαιμό με Bubinga/Wenge stripes, όπως και οι σημερινές 1527).
Σημαντικός παράγοντας στήν επιλογή σου να είναι το γεγονός του οτι όσο απίστευτη κιθάρα παιχτικά είναι, θα χρειαστείς σίγουρα μαγνητες, οπότε υπολόγισε άλλα 150-200 Ευρώ (εκτός άν ξεφύγεις και πάς σε Bare Knuckles η Lundgren μαγνήτες). Απέφυγε τα Active (EMG και basswood δέν τα πάνε ιδιαίτερα καλά), αλλά με ένα σετ DiMarzio νομίζω θα κναέις απίστευτη δουλειά. Τελος όλες οι 1527, και γενικά όλη η Prestige RG σειρά κατασκευάζεται στήν Ιαπωνία, με τήν S να έχει φύγει Κορέα, και ορισμένες πλεόν στήν Ινδονησία (ωστόσο δοκίμασα πρόσφατα μία Ινδονησαία 7320 και ήτανε φανταστική).
Κοίτα για τυχόν μεταχειρισμένες στο ebay, ίσως βρείς σε τιμές κάτω τών 1000 Ευρώ ακόμα και Universe του '99 (οι μετα του '03 έχουνε διαφορετικό λαιμό, αλλά αυτό είναι αι θέμα προτιμήσεων). Άυτή τη στιγμή η μοναδική εταιρεία που στα λεφτά χτυπαέι τήν Ibanez sta 7xorda είναι η Schecter, ωστόσο ακούγονται και πολύ καλά λόγια για τίς Agile (Rondo Music), στα λεφτά τους δύσκολα θα βρείς κάτι καλύτερο.
Όσο για τίς 1077 και 2027 (τήν Ευρωπαική έκδοση τής 1077).. αχχχ.. απλά άπιαστα όνειρα.
Και κάτι τελυταίο. Συχνα πυκνά εμφανίζονται στο ebay J Customs τής Ibanez. Μιλάμε για τα απόλυτα όργανα από ποιοτικής, ηχητικής άποψης αλλά και εμφάνισης. Τον τεέυταίκο μήνα έχω δέι μόνο 6χορδες, αλλά άν πάρει το μάτι σου καμμιά 8427, κάνε τό έγκλημα και δώσε τα λεφτά. Χωρίς να έχω δέι ποτέ η παίξει από κοντά μια J Custom, μόνο από αυτα που διαβάζω, καί ξεροντας την ποιότητα τών Prestige είναι κρίμα να μήν δώσεις τα 1400-1500 τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά παίρνεις στήν Ελλάδα μία οποιαδήποτε Prestige.
Αυτά από εμένα και ελπίζω να μη σε μπέρδεψα, καλές αγορές, και "stay low n heavy"