επισης θα διαφωνησω για τις zoom και πιστεψε με faser εχω ιδεα τι θα πει πεταλιερα 
Σε πιστεύω άρχοντα μου ότι ξέρεις τι σημαίνει πεταλιέρα και μάλιστα αναγνωρίζω ότι το σχόλιο μου ήταν κάπως γενικότροπο.. Εν τούτοις, αν και οπαδός της Zoom για πολλά χρόνια (ξεκίνησα με 505, πέρασα σε 707 και κατέληξα με μια δανεισμένη G7.1UT) πιστεύω ότι πρόκειται για φθηνές πεταλιέρες, με εύκολο χειρισμό (κάτι που μετράει στα συν της αρκετά) αλλά δυστυχώς πολύ ψηφιακό ήχο.. Πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να ακούσουμε τη διαφορά μεταξύ ενός αναλογικού και ενός πολύ προσεγμένου ψηφιακού ήχου, αλλά παρόλα αυτά με τις Zoom όταν έπαιζα άκουγα διάφορα artifacts πίσω από το παίξιμο μου και το γεγονός αυτό με δυσαρεστούσε ιδιαίτερα.. Δεν ξέρω τι ισχύει για την 9.2tt, την ναυαρχίδα της Zoom, αλλά τότε περνάμε σε άλλη κατηγορία τιμής όπου οι άλλες εταιρίες διαθέτουν καλύτερη αξιοπιστία κατά τη γνώμη μου.. Το γενικό χαρακτηριστικό που παρατήρησα από τις Zoom είναι ότι τα εφφέ τους φτάνουν μέχρι ένα σημείο.. Για παράδειγμα, το delay έφτανε μέχρι κάποια (λίγα) msec (νομίζω κάπου στα 40

), το gain είχε ένα όριο που εμένα δεν με ευχαριστούσε, το pitch shifting ήταν λίγο ανακόλουθο, το compression άφηνε νότες να "ξεπηδούν" και πολλά άλλα.. Κατά γενική ομολογία (αν και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να του δίνουμε και την ύψιστη σημασία) οι Zoom είναι καλές για κάποιον πρωτάρη και αν δεις άλλωστε και το price targeting τους, επαληθεύει αυτή την άποψη..
Όπως και να έχει το ζήτημα, αν έχεις να συμβουλέψεις το φίλο μας
GusA_91 για κάποιο μοντέλο της Zoom, feel free to do it

.. Δεν αποκλείεται να έχω χάσει πολλά επεισόδια όντας πλέον racker και όχι pedaller

..
Άκυρο: Είδα ότι στο πρώτο post σου πρότεινες την Gfx5 (σαν coupe της Mazda μου μοιάζει το όνομα -- πλακίτσα

).. Δεν την ξέρω την κυρία.. Κάποιο link ίσως;