Καλησπέρα και από εμένα..
Αν και δεν είμαι της άποψης ότι Fender=πανάκεια, νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο κλασική ηλ. κιθάρα για να αρχίσεις να γρατζουνάς από μια
Fender Stratocaster Made in Mexico.. Τα χαρακτηριστικά της: Καλός ήχος, αξιόπιστη κατασκευή, ευελιξία, άνεση σώματος, καλή ταστιέρα.. Επίσης επειδή είναι και η πρώτη σου κιθάρα και δεν την αγοράζεις μόνο για να μάθεις, αλλά και για να την θαυμάζεις όταν θα την ακουμπάς σε μια άκρη του δωματίου σου, βγαίνει και σε αρκετά χρώματα για να διαλέξεις.. Μπορεί να ακούγεται παιδικό το σχόλιο, αλλά για ένα πρωτάρη παίζει ρόλο και το τι ενέργεια λαμβάνει από το όργανο.. Αν του αρέσει οπτικά θα ασχοληθεί περισσότερο..
Από την άλλη, η γνώμη μου είναι επειδή πάλι είσαι πρωτάρα να μην αγοράσεις κάποιον ενισχυτή πάνω από 5-10w..
Αυτόν για παράδειγμα.. Είναι στα 5watt αλλά είναι αρκετά δυνατός για σπίτι.. Η τιμή του σε σχέση με την ποιότητα του (value for money που λέμε και στα ελληνικά) είναι αξιοπρόσεκτη.. Με € 550 αποκτάς ένα αξιόλογο σετάκι για κάποιον πρωτάρη (μακάρι να είχα και εγώ τέτοιο εξοπλισμό όταν ξεκινούσα) με την δυνατότητα της μεταπώλησης της κιθάρας (αν δεις στις αγγελίες στο παρών forum, οι μισές είναι για Fender) και με ένα ενισχυτή που πιστεύω ότι αξίζει ακόμα και να τον κρατήσεις σαν practice amp, αν κάποτε αποφασίσεις να πάρεις κάτι πιο ακριβό/καλό..
Φυσικά ιδέες προτείνουμε, πρέπει να το ψάξεις και μόνη σου (αυτή είναι και η μισή χαρά της ενασχόλησης μας άλλωστε

) και όπως σου είπαν και τα παιδιά από "πάνω", το forum θα σε βοηθήσει πολύ, αλλά το κυριότερο, μπορείς να πετύχεις τρομερές τιμές στα e-stores του εξωτερικού παρά στην Ελλάδα..
Για ότι άλλος θες, just post