Λοιπον... Το floyd rose μπορεις να το κανεις να μην ειναι floating αλλα σταθερο με πολλους τροπους. Καταρχην μπορεις να το κανεις με μια πατεντουλα που εχει βγει (δεν θυμαμαι πως λεγεται) που την βαζεις πισω στα ελατηρια του τρεμολο και τα κλειδωνει μονο για dives ή ακομα και τελειως σταθερη γεφυρα (τωρα για ποιο λογο να θελει καποιος να το κανει τελειως σταθερο... ας επαιρνε μια tunomatic). Αλλη λυση (και για μενα η καλυτερη) ειναι εφοσον η κιθαρα δεν ειναι απο την αρχη σκαμμενη για floating floyd rose αλλα για απλο τρεμολο, απλα τοποθετειται το τρεμολο με τετοιο τροπο ωστε να ακουμπαει ολο στο σωμα της κιθαρας και ετσι η "πισω" κινηση να μην μπορει να γινει, μονο η μπροστα. Ετσι λυνεται το θεμα με τις αλλαγες χορδων κτλ, το τρεμολο γινεται πολυ πιο σταθερο και οι δονησεις των χορδων περνανε σε μεγαλυτερο ποσοστο στο σωμα της κιθαρας απο οτι αν ηταν τελειως floating. Εγω προσωπικα προτιμω αυτη την λυση για την κιθαρα που φτιαχνω μιας και απο την αρχη την ζητησα με σκαψιμο για non-floating floyd rose. Την προτιμω γιατι περα απο οσα ανεφερα, ποτε δεν χρησιμοποιω το floyd για bend up παρα μονο για down. Για bend up εχω και τα δαχτυλακια μου... Αφου λοιπον "ασφαλιστει" το τρεμολο ωστε να μην ειναι floating, μπορειτε και μονοι σας να τοποθετησετε ενα d-tuna (απο ebay κανα 30αρι ευρω), το οποιο αντικαθιστα 1-2 εξαρτηματακια του floyd rose (κανει σιγουρα για το original, τωρα για αλλα... ρωτηστε καλυτερα, παντως δεν κανει για τυπου floyd rose pro, low profiles κτλ), και μετα επιτρεπει τo drop της E μπασσο σε D και τουμπαλιν με το γυρισμα ενος διακοπτη, χωρις τιποτα να ξεκουρδιζεται... Αυτα βεβαια (επαναλαμβανω) με την προϋποθεση οτι δεν ειναι floating το τρεμολο (δλδ μπορει να κανει μονο κατω κινηση).