Εγώ πάλι προτείνω να μην πάρεις κιθάρα..
Είναι κάτι που όλοι (κι εγώ) το παθαίνουν και θέλουν να πάρουν 2η κιθάρα μετά τον 1ο χρόνο..
Εγώ αυτό που θα πρότεινα είναι να καθίσεις να παίξεις λίγο και δεν θα το πιστέψεις πόσο θα βελτιωθεί ο ήχος σου με εξάσκηση παρά με αγορές.. Παράλληλα μπαίνε στο φόρουμ, ενημερώσου, πήγαινε σε μαγαζιά δοκίμαζε, παίζε από φίλους σου ώστε να αποκτήσεις εμπειρία στο θέμα του εξοπλισμού και να αναπτύξεις προσωπικό γούστο..
Έτσι μετά θα ξέρεις τι θέλεις για να βελτιώσεις τον ήχο σου, πιθανότερο είναι να αλλάξεις ενισχυτή πρώτα και κάποια στιγμή που θα είσαι κατασταλλαγμένος θα πάρεις μια κιθάρα της προκοπής 700-1000Ε..
Απλά δεν το βρίσκω σκόπιμο να φορτωθείς δύο φθηνές κιθάρες.. Γενικά αν βελτιώνεις τον εξοπλισμό σου ανά τακτά διαστήματα με βηματάκια νομίζεις ότι καταφεύγεις σε οικονομικές λύσεις, αλλά στην ουσία στο τέλος θα ξοδέψεις πιο πολλά απ'ότι αν τον ανανεώνεις με άλματα και όχι τόσο συχνά.. Δηλαδή αν αγοράσεις μια κιθάρα 180Ε μια 300 μετά μια 500 και μετά μια 700 ξέρω γω θα ξηλωθείς άσχημα χωρίς λόγο (υπερβολικό παράδειγμα βέβαια, απλά για να καταλάβεις τι εννοώ)..
Άποψή μου βέβαια όλα αυτά.. Αυτό είναι που εγώ κάνω και το θεωρώ καλό, μη σου τη σπάω

ό,τι θέλεις κάνεις..