Μια χαρα ειναι ενας spider valve για οικιακη χρηση παιδια... Μην το σκιζουμε το θεμα με τα watt... Ειπαμε αλλο ενισχυτης λαμπατος χωρις master volume και αλλο λαμπατος/modelling με master volume που και με ακουστικα ακομα παιζει... Θα εχει ολους τους ηχους που χρειαζεται και εφφεδακια και σιγουρα ειναι παρα πολυ ανωτερο απο τον απλο spider. Εχω δοκιμασει και ξερω. Εδω εγω ψηνομουν να τον τσιμπησω που εχω κατι τερατακια σπιτι τυπου Plexi 1973, Μesa Boogie 50/50 & studio pre amp και καμπινα 4x12 και Vetta και και... Στο θεμα watt πρεπει να ξεκαθαρισετε κατι ακομα. Δεν δηλωνουν απλα μονο ποση ενταση βγαζει ενας ενισχυτης αλλα και ποσο "καθαρο κατοφλι" εχει. Ενας ενισχυτης στα 5w για παραδειγμα μπορει να ειναι καλος για χρηση δωματιου μονος σου, αλλα αν θες να παιξεις δυνατα θα αρχισει να παραμορφωνει πολυ νωρις καινα "γρατζουναει". Εξαλλου πιστεψε με, μεγαλυτερη σημασια εχει η ευαισθησια των ηχειων πανω στα οποια συνδεεται ο ενισχυτης που εχεις, παρα τα watt του ενισχυτη. Αν εχεις ενα ηχειακι με ευαισθησια 89db και ενα με 100db και τα παιξεις το μεν 89 με 50αρη και το δε 100 με 10αρι ενισχυτη, μαλλον πιο δυνατα θα ακουσεις τον 10αρη ενισχυτη παρα τον 50αρη με το 89 ηχειο

Η γνωμη μου λοιπον για να εχει ο φιλος και πολυ καλη ποιοτητα ηχου και δυνατοτητα αργοτερα χρησιμοποιησης μονο του λαμπατου μερους του ενισχυτη (μεσω effects loop) με καμια λαμπατη προενισχυση και με πολλους διαφορετικους ηχους για ολα οσα θελεινα παιξει και σε λογικη τιμη, καλο θα ηταν να κοιταγε προς spider valve. Αν μαζεψει αλλα τοσα απο οσα εχει τωρα και κανει λιγο υπομονη, μπορει να χτυπησει εναν νομιζω... Και θα πιασουν τοπο τα χρηματα του, σε αντιθεση με εναν spider III. Τον spider valve μπορει να τον κρατησει και για παντα...
Βεβαια μπορει να κοιταξει και για μικρο λαμπατο κτλ αλλα μετα θα πρεπει να σκαει λεφτα σε πεταλακια, μλκιες κτλ, πραγμα που πιστευω οτι δεν χρειαζεται... Αν κανει λιγο υπομονη μερικους μηνες μεχρι Χριστουγεννα πχ θα εχει μαζεψει τα χρηματα για εναν spider Valve.