Εχω 4 χρονια πλεον που παιζω ηλεκτρικη κιθαρα. Δεν μπορώ να πω οτι παίζω χάλια, αλλά δεν μπορώ να παίζω ότι παίζω τέλεια. Εχω ακομα πολλα να μαθω... Κυρίως σόλο και sweep picking τεχνικές και αυτα τα γρηγορα μεταλ σολο....Αχ αυτα τα σολο ειναι τελεια, αλλα πολυ δυσκολα ρε γμτ...
Ο εξοπλισμός μου είναι η 1τη μου κιθαρα. Ονομα ; Εναν ο,τι ναναι : Carrier . Της αλλαξα και εβαλα EMG 81/85 Active επανω, πληρωνοντας 300 Ευρω περιπου (ισως μαλακια μου). Ο ενισχυτής μου είναι ο Spider II στα 30. Οσον αφορα τα πεταλακια, εχω ενα Line6 Uber Metal το οποιο δεν το χρησιμοποιω καθολου (πεταμενα 100 Ευρω) γιατι δεν παιζει καλα στον ενισχυτη μου - ακουγεται πολυ χάλια σε ολα τα καναλια, καθως και το καθαρο καναλι του ενισχυτη μου, στην ουσια εχει πανω του διάφορα εφέ που γ**άνε την όλη φάση.
Τώρα θελω να βελτιώσω τον ήχο μου και την τεχνική μου.
Οσον αφορά την τεχνική. πιστεύω ότι ο καλός ο κιθαρίστας παίζει σε με όλες τις κιθάρες. Αντίθετα, αν δώσεις μια Gibson σε εναν οχι τόσο μουσικά καταρτισμένο κιθαροπαίχτη, δεν σημαίνει ότι θα γίνει καλύτερος ή οτι θα παίζει καλύτερα. Οπότε σκέφτομαι οτι δεν χρειαζεται να αγορασω κιθάρα. Δηλαδή δεν πιστεύω οτι αγοράζοντα; μία κιθάρα 500-1000 Ευρώ ότι αυτόματα θα μου βγαίνουν τα σόλο που θέλω τόσο πολύ να μάθω να παίζω.
Για τον ήχο μου, είμαι ικανοποιημένος σχετικά. Ο Spider II 30W ειναι καλος μονο για metal στο καναλι Insane. Για οσους δεν ξερουν, ο ενισχυτης μου, δεν εχει τα γνωστα (για οσους ξερουν) κοκκινα και πρασινα. Ειναι ο πολυ απλος Spider απλά έχει 30 Watt. Με περιορίζει όμως γιατι δεν έχει ήχους καθαρούς (που δεν πολυ παίζω για να πω την αληθεια, αλλα λατρέβω τον ακουστικό ήχο - χωρις να έχω ακουστική όμως). Θα ήθελα να γουστάρω και με ηχους απο Blues αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, παίζω και ακούω heavy metal (Metallica και μόνο εδω και 2 χρονια, εχω βαλει σκοπο να μαθω ολα τα τραγουδια τους τέλεια, lol ). Οπότε πιστεύω ότι ένας ενισχυτής κάπως καλύτερος θα ήταν καλή ιδέα.
Σκέφτομαι λοιπόν, να μην πάρω λαμπάτο, γιατί ο λαμπάτος είναι πολύ δυνατός και ειδικά εγω που θελω μεταλ, πρεπει να τον τσιτώσεις για να παίξεις και να γουστάρεις. Τωρα ναι, ναι, υπαρχουν κόλπα και μοντιές για να το παιξεις σε σπιτι κλπ, αλλα πραγματικά σαν ερασιτέχνης μουσικός, δεν νομίζω ότι θελω να δώσω μια περιουσία χρημάτων. Οπότε μια χαρά βολεύομαι και χωρίς λάμπα (προς το παρον τουλαχιστον, στο μελλον ισως, ποτε δεν ξερεις). Αν θα πάρω ενισχυτή, θα πάρω άμεσα και θα πάρω τον Line6 Spider Jam. Ειναι και γ**ώ! Εκτός του ότι έχει ολα τα καλα (πρασινα, κοκκινα κλπ) + έχει ετοιμους ήχους (για να μην ψάχνω) + ντράμς + ηχογράφιση ο,τι παιζεις μαζι μετα ντραμς (δειτε ενα βιντεακι και θα καταλαβετε). Πιστευω οτι ειναι οτι πρεπει για εξάσκηση και για αυτό το θέλω.
Από την άλλη όμως, τι γίνεται με το θέμα της κιθάρας ; Μήπως η ποιότητα κατασκευής της κιθάρας μου (καπου στα 300 Ευρω την είχα πάρει από ένα κατάστημα της γειτονιάς. Μετα απο 5 χροναι περιπου, την εχω ξεσκισει, δεν βλεπεις ξυλο, ειναι μες την βρωμα και την μπίχλα, καθώς σε μερικά τάστα δεν ακούγεται καθαρά ο ήχος αλλά κάνει και έναν θόρυβο "τσιριχτό". Δεν με ενοχλεί στο παίξιμο, καθώς δεν έχω ιδέα τι είναι στα bolt on, set nect, neck thru . Αυτό που με απασχολεί είναι, αν ο ενισχυτής θα ακούγεται χάλια με αυτήν την κιθάρα.
Τώρα, το σίγουρο είναι ότι θα ακούγεται καλύτερα απο πριν και ότι είτε πάρω άλλη κιθάρα είτε όχι, τον ενιχυτή θα τον πάρω γιατι τον έχω βαλει στο μάτι. Οπότε, όταν πλέον πάρω τον ενισχυτή, τι με συμβουλεύετε ; Χρειάζομαι αλλαγη κιθάρας ; Τώρα θα μου πειτε, ότι αυτό είναι κάτι που το ξέρω μόνο εγώ και ότι όσες γνωμες και να ακουσω είναι δικιά μου επιλογή αν τελικά νιώθω χαλια με αυτή που έχω.
Κοιταξτε, μια χαρα με βολευει η κιθαρα μου. Δεν νιωθω οτι με κόβει, με σταματάει, με φρενάρει. Απλά εγώ δεν έχω την ικανότητα να πάω παραπάνω.
Για να πάρετε μια ιδέα από τον ήχο μου και τον το παιξιμο μου
μπορειτε να με δείτε στο youtube
http://youtube.com/user/BlackSlash13θα ήθελα να αξιολογισετε (οσοι θελετε φυσικα) και το παίξιμο μου. Δηλαδη σε τι επιπεδο θεωρούμε ; Αρχάριος ; Μέτριος ; Καλός ; Πολύ Καλός ; κλπ
Ευχαριστώ προκαταβολικά!