Καλησπέρα...

Έχω αγοράσει πρόσφατα laptop, και θέλω να το χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις...
Πέρασα το Cubase SX2 που χρησιμοποιώ και στον desktop υπολογιστή μου, ωστόσο, προσπαθώντας να ηχογραφήσω με line-in, η ηχογράφηση συνεχίζει να γίνεται από το ενσωματωμένο μικρόφωνο του laptop και όχι από το Line-in! Επίσης, αν mute-άρω το μικρόφωνο, μετά την ηχογράφηση αναπαράγεται (και μετά το normalize) μόνο θόρυβος...
Software πρόβλημα δεν πρέπει να υπάρχει, γιατί όταν συνδέω το jack στο Line-in, το Line-in εμφανίζεται στο μενού επιλογών της κάρτας ήχου μου και επιλέγεται σαν default device, άρα το αναγνωρίζει.
Επίσης δεν έχω κάνει καμμιά ρύθμιση στο Cubase, καθώς στο desktop δεν υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα με την Creative audigy 2, και δεν ξέρω και πολλά πράγματα... συγκεκριμένα μόλις το εγκατέστησα και το δοκίμασα (είχα βάλει το Cubase 4 και μου παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα- πάλι χωρίς καμμία ρύθμιση).
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορεί να γίνει μέσω του Cubase ώστε να επιλεγεί το Line in ή το Mic in σαν recording input και οχι το ενσωματωμενο μικροφωνο του υπολογιστή.
Tο λαπτοπ ειναι ενα Acer Aspire 5920G με καρτα ηχου την Realtek High Definition Audio.