Λοιπόοοον... Σήμερα μου ήρθε ένα Jack & Danny 5άρι άταστο που είχα παραγγείλει από musicstore... Εντυπώσεις, όχι και οι καλύτερες... Πάμε:
Τα καλά:
Κατασκευαστικά φαίνεται αρκετά καλό, δεν βρήκα γενικώς κάποιο ψεγάδι. Εκτός από ένα σχετικά πρόχειρο φινίρισμα στο καπάκι, το οποίο προσωπικά το βρίσκω αμελητέο, φαίνεται να είναι στιβαρά φτιαγμένο, οπότε no worries there.
Όσον αφορά τον ήχο, παραδόξως είναι αρκετά καλός. Είναι active, ένας humbucker κι ένας J μαγνήτης, κι ειδικά ο J τα σπάει πραγματικά, σε συνδυασμό με το άταστο βγάζει πολύ καλό ήχο. Γενικώς τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά του φαίνονται αρκετά καλά, και τα knobs αν και πάμφθηνο δεν είναι ψεύτικα. Τα κλειδιά επίσης φαίνεται να κρατάνε το κούρδισμα, μια και του έκανα ένα αρκετά σκληρό test drive με πολλά μεγάλα bends και δεν μάσησε.
Και τα κακά:
Η γέφυρα είναι τραγική. Αν και monorail (που μου αρέσει), η γέφυρα δεν λέει μια. Πραγματικά κόψανε πολύ φράγκο από δώ. Ήρθε τραγικά γρατζουνισμένη, ειδικά γύρω από τα σημεία που υπάρχουν βίδες, και όσο κι αν προσπάθησα να χαμηλώσω το τραγικά ψηλό action δεν ένιωθε - και όχι μόνο δεν ένιωθε, αλλά ακόμα και κάνα δυό αλλενάκια είχαν κάτι σαν λάστιχο μέσα, πράγμα που μ'εμπόδιζε απ'το να μπορώ να τη ρυθμίσω περαιτέρω. Γενικά η γέφυρα ίσως είναι το μεγαλύτερο μείον στο όλο μπάσσο. Εγώ τη βρήκα κυριολεκτικά για πέταμα. Ένα άλλο μεγάλο μείον είναι η τελίτσες στο πλάι στης ταστιέρας. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τις τελίτσες να είναι λάθος τοποθετημένες - και πριν πείτε για το θέμα άταστου, να πώ πως εκτός του αυτιού και των δαχτύλων μου (έχω παίξει ουκ ολίγες φορές άταστα), το τσέκαρα και με κουρδιστήρι. Είναι πραγματικά όπως να'ναι. Τραγικό απλά. Πέραν αυτού, διέκρινα μια τρελή προχειρότητα σε όλη την κατασκευή. Ακόμα και οι βίδες των μαγνητών ήταν οι μισές μισοβιδωμένες και οι άλλες μισές παραβιδωμένες!
Εν κατακλείδι, το μπάσσο σαν κατασκευή αξίζει, αλλά θα χρειαστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καινούρια γέφυρα, και φυσικά μικρά "μερεμέτια" με τα hardware του για να παιχτεί κανονικά. Προσωπικά, μάλλον θα το στείλω πίσω και θα πάρω κανένα άταστο της προκοπής... Τώρα αρχίζει ο γολγοθάς με το musicstore...